tisdag 2 november 2010

Lösningar

Det händer ju inte så mycket här när vi har korttids och inga planer, men ett litet inlägg ska jag väl få ihop, så ni inte överger mig :)

Det blev en långprommis igår på 2,5 tim, och det är så skönt när vi har tid att komma ut. Man får ju passa på då, liksom. Idag vet jag inte nåt annat än att jag ska gå upp med kaffe på sängen till Göran strax :) Också sånt man kan passa på med när man har korttids och är hemma och bara har det gott.

Jag fick en kommentar från Patricia igår, om den där mackan med smör… Tänk så bra det är med bloggen! Man får upp ögonen och man får tips och man hittar lösningar. Tack, Patricia!

Patricia kom med förslaget att fota hur mycket smör som är lagom.


Det var en kanonbra idé, och det kan mycket väl funka! Att jag inte kom på det på en gång? Jag borde ju ha lärt mig det efter ett liv med autism, kan man tycka. Det är ju så man gör, jämt… Men ibland funkar inte hjärnan och då är det tur att det finns läsare som har en som fungerar som den ska iaf…

Ha en fin dag, ni som kikar in hos mig!
Kram!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Gomorgon vännen!
Vad skönt med riktig långpromenad. Ja tänk så bra det är med bloggandet, för hur van man än blir så finns det ju alltid saker man inte tänker på , sånt man glömmer eller inte varit med om. Vi tänker ju alla på olika sätt och har olika erfarenheter. Det är ju så lätt att fastna i ett sätt att göra saker på att man inte ser vad som skulle kunna fungera bättre.
Vad mysigt med kaffe på sängen :-) Då blev han väl glad, mannen din?
Ha en skön dag, och inte kommer vi sluta läsa här:-)
Kram//Lena

Photo by Maria sa...

Ibland ser man inte skogen för alla träd.. Ibland låser man sig i en tanke och då är bloggen kanon :-)
Hoppas det funkar med bilderna på mackan..

Njut nu av ännu en ledig dag..

Kram Mia

Mamman sa...

Hej!

Vilket bra tips med bilderna på mackan! Själv har vi problem med att Bus tar alldeles för mycket schampo och duschtvål samt toapapper. I filmen "I rymden finns inga känslor" fick jag tips om hur man ska göra med schampot och tvålen, där använde huvudpersonen ett matskedsmått. Det var ju jättesmart tycker jag och det tänkte jag införa här hemma. Toapappret vet jag inte hur jag ska lösa. Kanske göra någon slags markering som visar hur mycket det är ok att ta varje gång?

Ha´det så bra!

Kram!

Ann-Sofie

Patricia sa...

Ja tänk så det kan bli, kul att min hjärna för en gång skull var påslagen när jag läste inlägget ... =)

Vi har ju kännt varandra några år nu och jag har lärt mig massor om autism sedan vi fick kontakt och tycker det är så intressant att följa Sandras utveckling ... vet ju hur du brukar jobba med Sandras bilder, och nu hoppas vi bara att det funkar för Sandra ... =)

Ha fortsatta sköna lediga dagarna!
Kram Patricia

Pernilla sa...

Kan du inte skriva lite hur ni använder timstocken, när var och hur :) Är övernyfiken.

Mia sa...

Ha ha, vilka sköna bilder. Tänk om Sandra gillar mycket smör då och vill stryka över den med lite smör??? Nä, jag bara skojar. Lagom är bäst såklart. Du är så duktig som går långprommisar. Nyttigt att rensa lite tankar.
Kram Mia

Annika N sa...

Kan vara värt att pröva det med bilden på mackan. Vad kul att Sandra börjat att intressera sig för bokstäver, (läste det på FB) det går verkligen framåt...Kul :-)

Ha nu en mysig dag vännen !!! Kram Annika

Bellan sa...

Jadu, kära Nina! Har du inte Sandra hemma att passa upp på så passar du upp på mannen... Skojar lite - det är väl härligt att man kan vara goa mot varann när tid finns till det!

Hoppas det funkar med macka-bilderna sen.

Sköt om er och ha en fortsatt skön och härlig dag!
Kram från Bellan!

Anonym sa...

Tack snälla för din kommentar hos mej, så glad jag blev :)
Önskar dej en mysig höstdag.
/Helena

Maritha Qvist sa...

Vad skönt att bara vara när ni är lediga.
Vi ska vara glada att vi får lära något nytt varje dag, då har vi inte stannat. Att man pratar med varandra är förutsättningen att man får tips.
Tänk vad mycket jag har lärt av dig Nina som jag aldrig skulle ha lärt mig om jag inte läst din blogg!

Kramar Maritha