torsdag 4 november 2010

Vinterlängtan

Igår kom bredbandet och telefonen igång efter att Göran dragit ur och satt i telefonjacket, så vi trodde att det var nåt glapp där, att den hade åkt ur lite, liksom, men nu funkar inget här igen och alla kontakter sitter som dom ska. Trött blir man när det strular!

Jaja, så länge vi har mobila alternativ så är det ju ingen katastrof. Igår blev det ingen prommis alls, det höststormade och ösregnade mest hela dan och var skönast inne. Göran fixade och donade med isolering av ett förråd i källaren och jag surfade runt… surfade mera… och surfade lite till… Ja, lite nytta blev allt gjord också, mellan varven! Jahadå! Men det var en riktig slappardag.

Sen kom Sandra hem och var lite skör ett tag, men hon brukar behöva lite tid att landa på, och sen mådde hon bra resten av kvällen. Efter mellis fick hon öppna ett paket som hon fått av fina Emma! Tack, vännen!


Sandra gillar gult väldigt mycket, och andra klara, glada färger, vilket Emma visste. Så här gick hon omkring sen, ett bra tag :)

Hon hade också paket, minsann, som hon gjort på korttids, till pappa Göran. Jag blev faktiskt lite avis där… Nästan synd att öppna det fina paketet :) Hon vaktade det noga tills Göran kom upp från duschen och öppnade. Inuti var det ett halsband som hon hade gjort.


Vi har en andelslägenhet i Marbella, två veckor varje år, mest för Sandras skull. För ett par år sen gick det flygbolag vi brukade flyga med i konkurs så nu finns det inte direktflyg på fredagar, som är bytesdagen, d.v.s. man har lägenheten fredag till fredag.

Eftersom själva resan är väldigt jobbig med Sandra så vill vi ju inte vara iväg för kort tid, för då känns det mest som man bara flyger och inte hinner njuta. Vi kan inte heller ta resor med mellanlandningar.


Ska man nu åka till Marbella en fredag, så finns det bara resor med mellanlandningar, så vi måste åka dit dagen efter, på lördagen, och hem en dag tidigare, på torsdagen. Det känns jättetråkigt att missa dom dagarna när vi redan innan tycker att den tiden vi har är på gränsen till kort, med tanke på att själva flygdagarna är så jobbiga.

Så nu har vi bokat en annan lägenhet (man får ju hyra lediga lägenheter närsomhelst) veckan efter våra två veckor, och vi hade sån tur att det fanns en lägenhet ledig i samma hus, bara två trappor ovanför vår. Det är nämligen bästa huset med tanke på solbalkongerna :)


Vi åker alltså till varmare klimat i tre veckor, nästan, i vinter och det känns kanon! Nu ska vi bara se till att skaffa katt- och husvakt, men det ska inte vara några större bekymmer.

Det är första gången på bra länge som jag längtar. Förut har själva resan liksom förtagit nöjet om man säger så. Det har varit så jobbigt att det inte har känts roligt att åka iväg, även om vi har det toppen när vi väl är där.

Det var det om det, för nu. Tack Pernilla, för att du pratade om min blogg när du föreläste :) Vad glad jag blir! Det är fritt fram att dela ut adressen med ;)

Lenaeff undrar vart man får tag på en timstock, och det får man genom hjälpmedelscentralen. Fråga på Hab, dom borde hjälpa er med remiss.

Jag hoppas ni alla får en bra dag idag!
Kram!

10 kommentarer:

Maritha Q sa...

Åh vad härligt att ni har er resa att se fram emot i vintermörkret. Eftersom det har varit lite lugnare med flera saker på sistone kanske det inte blir annat än bra på resan.

Vad hon var fin i sin nya mössa, glada färger!

Kramizar Maritha

Bellan sa...

Vad duktiga ni är som ger er ut på resa med Sandra! Jag får önska er Lycka till! jag vet ju vilken ansträngning det måste vara... men ni kan ju Sandra så bra nu så det går säkert jättebra.

Sist vi flög (många år sen) så bokade vi plats längst fram i flygplanet. Då fanns det ingen person framför som sonen kunde lappa till.... Men i nuläget flyger vi tyvärr inte med sonen!

Ha en kanonbra dag! Kramisar från Bellan!

Unknown sa...

Åh så härligt! *L*
Vet själv att resor måste planeras ganska så bra i förväg. Det gäller att barnen är sysselsatta.

Hoppas ni får toppen veckor när ni väl är nere.

Kramar om!

Anonym sa...

Hej!
Åh vad mysigt att åka iväg, och att ni fixar det med Sandra. Ja man skulle ju behöva lite mer sol i höst och vintermörkret.
Vad gullit att Sandra gjort paket till pappa, förstår att du blev lite avis;)
Vilken fin mössa hon fick!!
Visst är det väl så över lag att dessa barn gillar starka klara färger, har fått för mig det iallfall. Hoppas ni får ordning på bredband och telefoner. Man är ju mer eller mindre nätberoende nuförtiden. Undrar vad man gjorde förr, hi hi hi!
Ha en bra dag och sköt om varandra
Kramar Lena

Patricia sa...

Va skönt med en slappardag, det behöver man ibland ... =)

Åh vilket fint paket Sandra hade gjort, förstår att hon vaktade det så du inte skulle sno det för Göran ... ; )

Såå skönt med lång semester i solen, jag håller med att 2 veckor är i kortaste laget när man ändå åker iväg sådär. Mamma o Pappa som åker till Thailand varje år har börjat vara där i 3 veckor istället för 2 och om mamma fick bestämma skulle de stanna 4 veckor men det tycker pappa är för länge ... ha ha

Visst hade ni bytt till Bredbandsbolaget?? De är ju tyvärr inte kända för att det alltid funkar ... =(
Har ni provat att dra ur allt, både telefon och bredband (både el & jack), vänta ca 30 min och sätta in allt så det får starta om? ... ett tips att prova när det krånglar ... =)
Hoppas ni snart får ordning på allt.

Kramisar!
Patricia

Annelie sa...

Naaawww.. va mysigt att åka iväg i 3 veckor!!!!! i vinter.
Härligt & roligt för Sandra också,, kunna bada och bara njuta av sol och värme...
Kan ni packa ner mig i er resväska,, vill ju följa med..??!!

Underbart att ha en sån resa framför er..
Synd man inte bodde närmare er,, hade gärna hjälpt er med både huset och kissen.

Ha det underbart goaste du.. // Kramen Annelie <3

Anonym sa...

Hej! Va fint ni verkar ha de :) en fin familj!
Jag har aldrig varit inne och läst förr, men googlade bloggar som handlar om autism, eftersom jag själv har diagnosen... Nuförtiden är jag 23 år och nästan helt normal (eller hur man ska uttrycka det) men när jag var liten var jag mycket autistisk.. Undrade bara om du har skrivit nåt inlägg om hur sandra var när hon var liten? vad hon gjorde och sa, eller sånt.. de skulle vara så kul att se om nån varit som mej, det e sällan man hittar nåt att läsa om hur ett barn varit en dag, oftast bara texter om symptom hit och dit. ska fortsätta läsa den här bloggen, ha det bäst! :)

Mib sa...

Hej, vad härligt med en resa till värme och sol att se fram emot. Synd med att det blir färre dagar där nu då, sånt kan verkligen stöka till det.
Stor kram! Vad fin hon är Sandra förresten i den fina mössan och halsduken!

MammaMorran sa...

Åhh, vad underbart att få åka iväg och att det löste sig fint för er, och främst för Sandra!

Sv: Nej, vi fick enormt dålig info när vi fick diagnosen men efter att ha läst din kommentar idag blev jag peppad och ringde och begärde en tid för information :)
Tack!
Kram
MammaMorran- funderar över livet och Barn med ADHD/Autism

Okki sa...

Härligt att komma i väg till värmen när det är som mörkast här i Sverige :)
Skönt att ni får tre veckor oxå.
Kram Okki