tisdag 16 november 2010

Nu blire lite ledigt


Bilden är tagen för ett tag sen, när det hade kommit snö. Sandra vänder oftast ryggen till mig när vi står och väntar på taxin. Är hon extra skör vänder jag också ryggen till. Så där står vi med ryggarna mot varandra och väntar. Ser nog lite lustigt ut, men grannarna slipper bli väckta på så vis… :)

Jag skulle ha förberett ett inlägg till idag, för att veta säkert att jag skulle hinna få ihop nåt, men jag har sovit istället :) La mig skapligt och sov som en stock och skulle bara vända mig och somna om när jag såg att klockan skulle väcka mig om fem minuter! Jag som brukar vakna en timme före klockan och ha en stund för mig själv innan vardagen sätter igång. Men det var skönt att sova med, och huvudvärken som nästan försvann igår är borta idag.

Nåja, några rader ska jag väl kunna få ihop mellan Sandras rutiner här på morronkvisten. Just nu käkar hon frukost här och är på hyfsat humör. Vi har ju korttids till på fredag, så jag kommer inte att skriva nåt här förrän kanske på torsdag kväll, eller så. Vi kommer vara lite upptagna med annat.

Idag ska vi se om vi hittar lite julklappar till Göran och mig, och en födelsedagspresent till Göran, som fyller år nästa vecka. Vi har inte så mycket mer korttids den här månaden eftersom vi har lite långledigt nu. Ett dygn till bara, och det är i slutet av månaden.

Ja, lite andra små ärenden ska bli gjorda idag med, bl.a. ska vi åka iväg och fylla på gasolflaskorna till husbilen, och så lite handling och sånt, inga problem att få dagen att gå.

Imorrn ska vi på fest och på torsdag är det en kurs genom assistansbolaget. Ja, sen är det ju fredag och då kommer lilla damen hem igen. Men jag ska försöka hinna träffa en kompis först, som jag inte har träffat på länge, trots att vi bor nära varandra nuförtiden. Det blir så när vi båda jobbar ganska mycket och inte är lediga samtidigt. Men på fredag förmiddag är vi båda lediga, så då tänkte vi försöka ses lite.

Sandra mådde bra när hon kom hem igår, vilken skillnad det är på henne när det är lugn vardag och som det ska med allt. Fast lite bekymrad var hon över att det inte var korttids igår, som det brukar. Det var en bra ändring vi gjorde när vi sökte fler dygn och oftast kan ha korttids samma dagar varje vecka. Sandra vet och är trygg :)

Tack, Patricia för dina juice-tips, nu vet jag hur vi ska göra! Jag ställer helt enkelt in ett glas bredvid timstocken när jag väcker henne på morgonen. Du är som jag, det är roligt att komma på lösningar. Du borde bli personlig assistent åt någon som har autism! :)

Ha en skön vecka!
Kram!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon!
Hoppas att ni får en rolig och trevlig ledighet. Ha det bra och slappa ordentligt nu :-)
Många kramar, Lena

Maritha sa...

Hoppas ni får trevligt med allt ni ska hitta på under ledigheten!

Kram Maritha

Unknown sa...

Hej Nina!

Ja vilken syn med mor och dotter vända ifrån varann i mörkret på morgonen. :)

Och så skönt för er alla att vardagen tickar på.
Även skönt med ledighet. Trots att man har en massa inbokat. Men det är iallafall aker som man förhoppningsvis mår bra av.

Har en fråga ang Sandras dygn på korttis.
Hur många har hon på en månad, och är det ni som får rätta er efter hur korttids lägger in hennes dygn?
Eller får ni själva komma med förslag?
Har även förstått att de ligger lite olika varje gång på veckodagarna!

Kramar om // Maria

Annika N sa...

Vad kul att gå på fest och annat skojsigt :-)
Skönt att det blev lite extra sömn, du behövde nog det. Ha så kul hos väninnan med.

Må så gott på ledigheten !!! Kram Annika

a sa...

Kan Sandra känna empati för andra? Kan hon förstå när hon gör fel? Tack för en underbar läsning om erat liv.

Bellan sa...

Skönt att du fick sova ut lite idag så du blev av med huvudvärken.
Hoppas nu ni får en riktigt skön och trevlig ledighet!

Många kramar från Bellan!
PS! Har haft lite lägre besökssiffra på min blogg ett par dar, nu ser jag orsaken - jag uppdateras inte här i högra listen hos dig längre ;)

Unknown sa...

Hej

Hoppas också att ni haft det trevligt och mysigt.

Hörs snart!

många kramar