lördag 13 november 2010

Hej hopp!

Ibland är det bara omöjligt att komma på en rubrik… :)

Nej, nån prommis blev det inte i ösregnet igår, men nu ska ni inte tro att kontoret blev städat för det inte… Hm! Fast Sune såg till att det blev ordentligt städat bakom soffan iaf, för han hade lite skoj med blommorna… Sen passade jag på att plantera om dom på en gång.


Göran fortsatte med sitt isoleringsprojekt i källaren.


Så mycket mer nytta blev inte gjord här. Ja, förutom allt det vanliga då, och lite småfix.

Sandra kom hem med vinbärssaft som hon hade gjort i skolan. Den smakade vi förstås på sen, allihop, lagom till tv-kvällen, och den var jättegod :)Idag blir det nog fullt upp med vardagsbestyr, mat och chips, som det brukar på lördagar. Jag ska väl packa korttidsväskan också, så det blir gjort, även om vi inte har korttids förrän på tisdag. Vi har ändrat lite för att kunna åka på en fest vi blivit bjudna på i kommande vecka.

Tack Mia-Marie för tips om fonder, jag kanske hör av mig om adresserna framöver, men just nu orkar jag inte ta tag i det där. Jag har några adresser som vi har sökt ifrån förut, men jag vet inte hur aktuella dom är längre, det var ett tag sen. Det jobbigaste med att söka bidrag är alla uppgifter som ska letas fram och räknas ut, och intyg som ska fixas och skickas med.

Tänk så enkelt det vore om bara ansökningsblanketterna var likadana. Men en del ska ha all inkomst före skatt i en klumpsumma, en del vill ha skatten inräknad, en del ska ha månadsinkomst och en del ska ha årsinkomst. En del ska ha eventuella bidrag med och en del inte, en del ska ha eventuella skulder och en del ska ha allt uppdelat och en del ska ha det ena och andra ska ha det andra och blääää, så tog orken slut!

Man kan ju tycka att jag gnäller lite för mycket nu… Att man lixom ska vara glad att man kan söka bidrag och att det är värt lite extra ansträngning… Jorå, jag ÄR glad över det och jag lägger gärna ner tid och ork på det. Vi har sökt bidrag och fått både dator, kamera, filmkamera och cykel med hjälp av olika fonder. Jag är verkligen tacksam över det!

Men det är ett väldigt pyssel som tar både tid och ork och det är inte så ofta jag har så mycket tid och ork över när alla andra måsten är gjorda. Jag har redan ett jobb långt över heltid och jag har ganska mycket som måste fixas med när jag är ledig. Sen är orken slut, oftast.

Men till er som behöver skaffa lite dyrare grejor som barnen behöver utöver sånt som barn brukar behöva, om jag säger så, tänk på att ni kan söka bidrag och att man faktiskt ofta får igenom det också.

Tack även till ”Anonym” för webbadressen. Jo, det är Widgit vi är ute efter och det är på tok för dyrt för att vi ska vilja köpa det själva. Sen behöver vi hjälp med installation, och hur vi ska jobba med programmet också, vilket vi får om Sandra får det hela som hjälpmedel.

Nu önskar jag er en fin helg alla nya, gamla, trogna och tillfälliga läsare!
Kram!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon!
Jaa du det är ju inte bara när barnen är hemma som det finns att göra. Det ska förberedas, städas, tvättas, handlas, man ska hinna med ev. läkar-tandläkarbesök, klippa sig osv. Sånt som bara inte går med våra barn, eller som man iallafall helst undviker att göra när de är med. Sen måste man ju vara "närvarande" hela tiden de är hemma, förutom då de sover. Sen kanske man vill hinna bara vara också, utan att somna i soffan. Hinna läsa en bok.
Nej inte tycker jag att du gnäller, för att ansöka om hjälp tar på krafterna. Inget är ju "bara att" liksom.
Och ni har ju mer bestyr med Sandra än jag någonsin kommer få med min son och jag är helt slut när han går och lägger sig. Inte ofta man har lust att göra fler måsten än man är tvungen till.
Vad fint av Sune att hjälpa till att städa ;)
Skönt med lite hjälp, hi hi!
Vad mycket kul Sandra får göra på skolan, saker som blir något, som man tydligt ser vad det är med många sinnen. Det måste ju ge henne själförtroende och glädje.
Ha en bra lördag med saft och annat gott!
(Oj vad mycket de´blidde)
Kram Lena

Bellan sa...

Tänk om det hade varit enklare att ansöka så man slipper lägga ner så mycket tid på bara en ansökan. Men då hade de väl fått in för många ansökningar...;) Men som sagt, bra att det finns möjligheter om man behöver det nån gång.

Hoppas ni har en lugn och fin lördag. Här har varit både och än så länge.

Må så gott i regnet!
Kram, kram! //Bellan

Anonym sa...

Kan bara säga att jag skickar styrkekramar att ni ska orka fortsätta kämpa med allt som verkar vara så tungrott! Tur att ha sådana föräldrar!
Kramar/Agneta

Annika N sa...

Tänk vad allt ska vara krångligt :-( skulle inte behöva vara det när det handlar om hjälpmedel och annat viktigt.

Kram !!! Annika