måndag 8 november 2010

Härliga vardag!

Först måste jag bara tacka er för dom fina kommentarerna! Jag blir väldans glad över dom, ska ni veta. Och jag är ju glad över er läsare som är här, så klart! Det var bara det att statistiken visade från ca 150 läsare till under 100 så jag blev lite orolig att ni lixom höll på att försvinna härifrån.

Extra tack till Snorkfröken också! Skönt att veta att jag kan ringa dig i boendefrågan. Vi får se nu idag vad dom har att komma med och hur vi ska gå vidare. Ska bli spännande!

Igår hade vi en skör söndag där utbrotten avlöste varandra och tålamodet tog slut före lunch. Sandra mår bäst av vardag, men behöver helg, märker vi. Det skulle passa henne perfekt med en dag helg i veckan, tror jag :)

Lördagarna brukar gå i ett och ha lagom med innehåll, men söndagarna brukar bli lite tråkiga. Det får ju inte bli dötid, och särskilt inte när det är skört, så då gäller det att vi har ett schema som flyter. Och det lyckas vi väl inte helt jättebra med alla gånger. Det tär rätt bra på krafterna att vara alert precis hela tiden…

Lite lugnt och pedagogiskt blev det mellan varven iaf och här skär Sandra potatis till lunchen.


Senare blev damen stabilare, men det berodde nog på att det gick mer i ett, som det ju gör med alla rutiner och kvällsbestyr. Det är dötiden som är jobbigast för henne, den vi ska försöka undvika i den mån vi orkar.

Det var Görans tur att natta igår och då brukar det ofta bli lite extra bus… Jag vet inte vem av dom som är värst ;)


Kul har dom i alla fall och så länge Sandra inte varvar upp så mycket att hon spårar ur så är det ju okay. Dom brukar fixa det där bra om kvällarna, med sitt busande. Sandra sa ju för nån vecka sen, när dom höll på med sitt bus ”Jag tycker det är riktigt kul att busa med dig” Ja, jag förstår liksom att hon tycker det… :)

Men Sune är väl som han är också… Ibland undrar jag om han har fattat att han är katt. Ja, han brukar ju leka apport, t.ex. Och så käkar han upp sina leksaker!


Oskyldig och mätt på tre ben och en svans?


Igår natt kräktes han upp en liten ”mjukis-orm” som vi undrade vart den hade tagit vägen. Ikea har såna smådjur som vi brukar köpa några när vi är där. Dom har han jättekul med ett tag, sen käkar han upp dom.

Idag är det ju skola igen, efter en veckas lov och fritids. Sandra har klarat lovet bra den här gången och orkat vara på fritids hela veckan. Men hon längtar till skolan, förstås :)

Jag fick feber igår men mår hyfsat idag. Det är kanske en förkylning på G för jag var så otroligt trött igår. Huvudsaken det inte är den där konstiga kräksjukan, för då hade jag inte fixat nåt möte.

Anonym undrar vad Göran och jag jobbade med innan vi blev assistenter till Sandra. Göran jobbade som golvläggare, och gör till viss del fortfarande. Jag är barnskötare och jobbade på dagis.

Ha en skön måndag!
Kram!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon vännen!
Verkar som ni haft en "bergodalbane-helg".
Bra stunder men ocskå svåra. Vad härligt med lite bus:), men det är svårt med lagomgränsen där för oss också. Det går gärna över styr och blir svårt att varva ner sen. Men de gångerna det blir lagom är det ju kanon. Fin bild på Sandra med tandkräm??? i hela ansiktet, *skratt*.

Jaaa du katter, de är ju för härliga. Lite speciella och egna för det mesta, menhärliga precis som våra barn.Det sägs ju att katter har autistiska drag, det är kanske därför man gillar dem så mycket ;)

Ha en bra dag nu när det äntligen är vanlig vardag.
Kram kram//Lena

Maritha Qvist sa...

Men........jag skrev ju en komentar igår.... vars tog den vägen då! Jag tycker verkligen inte din blogg är tråkig men eftersom det varit skollov och långhelg kanske det varit lite stilla.

Hoppas din feber bara var tillfällig så det inte blir nåt värre av det.
Njut nu av er ledighet vännen!

Kram Maritha

Annelie L sa...

Hej vännen,
Inte är din blogg tråkig inte, tvärt om, den är innehållsrik och lärorik. Jag hinner inte alltid vara inne och läsa, men när jag är inne så läser jag ifatt det jag missat. Jag är dålig på att kommentera det kan jag villigt erkänna....Ska försöka bättra mig, för du får absolut inte tro att du skriver tråkigt, för det gör du verkligen inte.
Bamsekram

Photo by Maria sa...

Nä tråkig är inte din blogg, som följare så ser man ju när du gjort nytt inlägg och då kikar jag in :-)
Men jag ser på min med att när jag inte varit inne och kommenterat hos andra på ett tag då blir det mindre besökare på min blogg..

Tror att Sune är en förklädd hund ;-) Eller han tror det iaf :-D

Hoppas er lediga "helg" är en bra sådan och att du inte blir sjuk..

Kram Mia

Unknown sa...

Förstår att det är jobbigt att ni liksom ska verka som motorer för att det ska flyta på. Det är ju svårt att slappna av. Jag känner likadant ofta här. just nu sitter jag här och skriver och min son får små utbrott hela tiden. Man sitter på helspänn och tyvärr är man inte alltid jätte pedagogisk och alert för att orka göra rätt hela tiden. Ni verkar i alla fall ha ett kanonflyt!

Många kramar

Bellan sa...

Hej Nina!
Förstår att det måste vara jobbigt för er när det är helg och det måste planeras hela tiden och ligga steget före. Men ni är så duktiga att få det att funka!

Rolig katt ni har! De har alla sina egenheter, men det blir många skratt.
Hoppas du mår bättre nu så det inte blir så du blir sängliggande några dar.

Kramisar från Bellan!

Annika N sa...

Kul med lite bus :-) Kram Annika