fredag 12 november 2010

Städning eller prommis?

Jag var tvungen att skriva av mig lite igår… Kan ju tillägga att det inte bara är datahjälpmedel vi får kämpa för… Vi är lixom vana, det är så man undrar om nåt är fel när det går smidigt nån gång. Men vi är inte heller på nåt sätt ensamma. Tyvärr är det så här det ser ut lite varstans, och det är rent förskräckligt!

Men jag antar att det blir billigare så, för det är många, många som inte orkar kämpa hela vägen fram. Det skulle ju bli väldigt dyrt för samhället att låta alla som har rätt till hjälp få det… Så då måste dom väl ha det så krångligt som möjligt så dom flesta skippar det redan innan dom försökt!

Jag fick tipset att köpa programmet på nätet, och det är ju bra om det är dataspel man är ute efter, men det här är ett program som jag inte vet riktigt vad det kostar, men fler tusenlappar än vi har råd med iaf. Nu hoppas vi att Sandra får låna ett, och en laptop, så länge hon har behov av det. Skulle det visa sig att hon behöver ett eget så får vi väl söka pengar till ett sånt. Vilket ju också är väldigt tidskrävande…

Hade man inget annat så var det väl ingen match, men… orken ska räcka till mycket ibland. Då prioriterar man ju… Och idag tror jag det blir prio prommis! För det har inte hunnits med på ett tag och i helgen lär det inte heller hinnas.

Eller så blir det prio städning. Inte lika kul, men nödvändigare. Eller vad säger ni? Nån som tycker det är dags att röja här inne på kontoret?Ha en skön fredag, ni som kikar in här! Efter en liten kommentar hos mig kan ni kika in på Vita Vox och ge lite styrkekamar. Bara att klicka på namnet så kommer ni dit.

Kram!

12 kommentarer:

Mia sa...

Jag fick tipset att köpa ett bolltäcke till Viggo om han behövde det??!! (endast 5000-10000 kr)Håller med dig, man får ringa och kämpa för varje liten grej.
Helgkramar

Mia-Marie sa...

Hejsan!
Sök på fondmedel för funktionshindrade och sök bidrag till alla hjälpmedel ni behöver som ni ej får av kommun och landsting!

Det finns massor om du mejlar mig så kan jag skicka en sida där jag för längesedan la upp en hel drös med olika fonder/stiftelser osv.

Till att börja med så kan man söka via Lions Barnfond, Kyrkan, Röda Korset, Majblomman, Solstickan, ens egna kommun kan ha fonder också, ring och fråga.

Hoppas det ordnar sig...för detta är en kamp och en skam att det är det och som du skriver många orkar inte och det blir billigare för kommunerna så sett...

Annelie L sa...

Jag tycker du ska ta och prioritera promenaden,den mår du bäst av. Vad jag kan se så ser ert kontor inte värre ut en någon annans, det ser nog ut så lite var stans i vårt avlånga land....Bamse kram ti.ll dig

Annika N sa...

Ha en jättefin fredag !!! Kram Annika

Anonym sa...

Du goa, rara, snälla, fina Nina!
Tack för din värme och omtanke!
Jag tycker att du ska stänga dörren till kontoret och ta en promenad...
Ha en underbar dag och helg med en (förhoppningsfull) fortsatt glad Sandra som sjunger vidare i badet...

Och att det ska vara så svårt att få den hjälp vi har rätt till är en skam anser jag. Jag håller fullständigt med i dina tankar kring det som du säkert såg i min förra kommentar ;)

Många kramar//Lena
Ut och gå med dig nu... ;)

Anonym sa...

Här kan man se priser & beställa själv. Titta på communicate: by choise. Gissar att det är wigit Sandra använder i skolan. Lycka till

Anonym sa...

Sorry missade adressen: www.hargdata.se

Nattmia sa...

Det är ju inte bara att man måste ringa och tjata och kämpa för det man har rätt till utan ofta så berättas det inte alls.. Många som inte vet vad de har rätt till.. Tråkigt att det skall behöva vara så..

Ha nu en fin dag..

Kram Mia

Anonym sa...

Ta du en promenad städning kan vara till en annan dag. Ha en skön helg.
Kramar från Agneta W

Patricia sa...

Ja det är tråkigt att det ska vara så krångligt, och inte får man något veta om man inte frågar. Jag fick för bara 2 år sen veta att vi hade haft rätt till vårdbidrag för Alex, men hur skulle jag veta det och nu var det för sent så det har vi gått miste om i alla år.

Ja jösses va pengar det har gått åt här till datorer och spel ... vill nog inte veta... ha ha
Men speciella träningsprogram kan jag tänka mig är ännu dyrare för det är ju "special" som de gärna tar extra betalt för bara för att de kan. Hoppas ni får hjälp med det ni behöver för Sandras skull.

Ha en skön helg!!
Kram Patricia

Lenaeff sa...

Tusen tack Nina! Saknar ord idag så...Kram till en kanontjej//Lena

Bellan sa...

Ja, fy vad tid man lägger ner på dylika saker. Tid man kunnat haft annat roligt med. Men sånt är livet...

Hoppas du fått din prommis idag, städningen finns ju kvar till en annan regnig dag.

Ha en underbart trevlig fredagskväll!
Kram, kram!
//Bellan