fredag 19 november 2010

Fulladdad

Ja, nu är batterierna fulladdade efter några sköna dagar, även om jag är trött och fortfarande har ont i skallen. Ledigheten har verkligen varit toppen!

Vi tog husbilen i tisdags, när Sandra hade åkt till skolan. Först blev det lite ärenden och inköp. Bl.a. lite julklappar till Göran och mig, så Sandra får slå in lite hon med. Göran behövde kläder och vi hittade både jeans och tröjor till honom, han fyller dessutom år snart, så nu är det också fixat.

Jag behöver en varm vinterjacka, men hittade ingen så då önskade jag mig genast en scanner istället, och det hittade vi. Sen åkte vi och fyllde ena gasoltuben som var tom, men igår morse tog den andra slut. Det måste varit nåt fel, för den var så gott som full innan vi åkte. Ja, så nu har vi samma läge igen, att den ena behöver fyllas. Typiskt!

Jaha, sen handlade vi lite mat och godsaker, så vi skulle klara oss ett par dagar, innan vi åkte vidare till campingen och hade det mysigt resten av kvällen.


På onsdagsmorgonen var min förbaskade huvudvärk tillbaks igen då, men jag höll den på avstånd med hjälp av Alvedon, och hur den kvällen var vet ni ju redan :)

Igår tog vi en prommis innan vi lämnade campingen. Så passade vi på att storhandla och käka och sen var det dags för kurs i lyftteknik och lite ”bra för kroppen-tänk” genom assistansbolaget. Efter det åkte vi hem, trötta men mycket nöjda och glada.


Och idag kommer lilla damen hem och sen är det ju helg, redan. Nästa vecka har vi inget korttids, eftersom vi hade lite långledigt den här veckan. Men det ska säkert gå bra.

Maria undrar hur många korttidsdygn vi har och hur dom är fördelade. Vi har, sen i våras, 8 dygn/månad. Innan dess hade vi 6 dygn och då hade vi helg ibland och vardag ibland, ett dygn ibland och fyra ibland. Enda fördelen med det var att vi hade ledigt en del helger, då andra ofta är lediga.

Men hade vi korttids en hel lång-helg, d.v.s. torsdag till måndag, så hade vi bara två dygn kvar sen, på hela månaden. Blev då Sandra sjuk så dröjde det ibland flera veckor innan det var korttids igen. Det var inte bra för Sandra och inte för oss heller. Så det var därför vi sökte om ytterligare två dygn i våras.

Nu försöker vi hålla oss till samma dygn varje månad, i den mån det går med övrig planering på korttids och då vi inte behöver ledigt andra dagar, som nu den här veckan, t.ex. Så, med vissa undantag, har vi nu korttids varje måndag till onsdag. Sandra vet det och är trygg med det och vi hinner göra annat än bara måsten när vi är lediga. Vi har t.o.m. hunnit träffa fler vänner nu, sen vi ändrade och inte har helger längre.

Men blir vi bjudna på nåt, eller behöver ledigt nån annan dag, så går det oftast att ordna om vi säger till i tid. Och det finns också möjlighet att ansöka om tillfällig utökning av korttids om vi skulle behöva det nån gång.

a frågade om Sandra kan känna empati för andra och om hon förstår när hon gör fel. Ja, Sandra känner empati för andra och hon är väldigt mån om att göra rätt. Det är vi runt Sandra som måste se till att det blir rätt och hon gör alltid så gott hon kan utifrån hennes förmåga. Det händer att hon blir ledsen och arg på sig själv om något blir fel, så vi måste vara noga med att stärka henne så hon får känna att hon lyckas.

Nu ska jag försöka hinna läsa ikapp på lite bloggar innan jag tänkte ge Göran frukost på sängen. Ha det fint, ni som kikar in hos mig!

Kram!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon du efterlängtade morgonbloggare!
Det låter som en finfin ledighet, med både goda skratt och trevliga minnen. En riktig energibomb!
Hoppas att Sandra mår fin nu när hon kommer hem efter lite ändrade rutiner. Och så fick du träffa kungen, inte alla som gjort det ;-)
Kram och ha en skön dag//Lena

Annelie L sa...

Välkommen hem igen,
Skönt att allt blev så bra som ni hade hoppats.Det kan behövas lite fest och guldkant på vardagen ibland och jag tycker nog att du och Göran ser till att få det<3
Stor Kram

Annika N sa...

Vilka härliga dagar ni haft synd bara att du hade ont i huvudet. Fina mysiga bilder.

Ha en härlig fredag !!! Kram Annika