tisdag 30 november 2010

Kallt!

Hujedamej så kallt det var igår morse. Jag som trivs bäst när det är typ +30… Nåja, vinter har vi ju i vårt land så det är väl bara att gilla läget då. Och faktiskt att det var riktigt vackert med strålande sol och gnistrande snö, så det blev termobrallor och prommis.


Sen förbi bolaget och köpa glögg, så det skulle bli lite adventsfirande i den här familjen med. Vi tänkte passa på när Sandra inte var hemma, igår kväll. Men, när kvällen kom var vi inte sugna på glögg så den sparar vi lite på :)

Handla och städa blev det just inte så mycket med heller, men vi hinner ju göra lite sånt medan Sandra är i skolan i veckan, så det löser sig.

Morgonen igår var jobbig för Sandra (ja, inte bara för henne..) och jag trodde ett tag att hon inte skulle komma iväg. Men det gick bra tillslut och jag ringde skolan och förvarnade dom. Det underlättar ju en del om dom är beredda, även om dom kan läsa av Sandra ganska snabbt. Läraren ringde sen, när vi var ute och promenerade, för att fråga om en sak, och då var läget lugnt med lilla damen igen.

När Sandra är skör så klarar hon ju förstås inte lika mycket som när hon mår bra, och vet dom läget redan från början så kan dom anpassa skoldagen lättare och sänka kraven ordenligt på en gång. Sen läser personalen min blogg också, vilket förstås gör mig väldigt glad! Både att dom gillar det jag skriver, men mest för att dom är så intresserade av Sandra :)

Efter prommisen åt vi lite och på eftermiddagen blev det varm bastu och kall öl, det sitter fint det, i vinterkylan :) Ja, sen var det ju meningen att vi skulle glögga lite då, men vi gjorde ordning en sallad istället och mumsade på i tv-soffan med ett glas vin. Det var minsann inte dumt det heller medan kaminen sprakande och värmde upp huset.

För igår eftermiddag hade vi 16 grader inne. Då blir inga barn gjorda, kan jag säga! Nåja, vi ska inte ha fler barn så det kvittar väl ;) men fy vad jag frös innan vi bastade. Vi satte på tillskottsvärmen en stund och sen eldade vi ju så det blev lite behagligare.

Tillskottsvärmen kan vi inte köra i onödan, för då drar elräkningen iväg till fantasisummor! Vi har ju bergvärme, men den räcker inte så långt när det blir vargavinter.

Nåja, för varje dag som går kommer vi en dag närmare våren! :)
Ha det nu så bra, ni som kikar in här!
Kram!

9 kommentarer:

Annika N sa...

Det blev ju en mysig dag iaf men fyy vad kallt ni hade inne, tur ni har bastun så ni kan tina upp ;-)

Skickar en stor varm kram !!! Annika

Maritha Q sa...

Vad skönt att ni kan elda i kaminen och bastun när det blir så kallt.
Låter mysigt med sallad och vin för att mysa. Här blev det chokladglögg, supergod var den.

Ha en fin dag vännen!
Kram Maritha

Bellan sa...

Visst är det lite för kallt nu, vi har just nu -14. Och sonen som vill åka snowracer....

Vad skönt att skolan är så duktiga på att anpassa efter Sandras humör för dagen, det är ju toppen. Så skulle alla få ha det.

Hoppas ni har varmare i huset idag. 16 grader är ju lite för kallt inne.

Ha en bra tisdag! Kram, kram!
//Bellan

Anonym sa...

Godmorgon i kylan!
Du är för härlig...log när jag läste ditt inlägg idag! HOppas att ni får upp värmen lite idag då så ni slipper gå med ytterkläderna på inomhus.
Vad roligt att personalen läser din blogg, måste ju kännas jättekul och bra att de är så engagerade i Sandra. Sen skriver du ju så härligt och positivt även om det varit en tuff dag med Sandra. Jag kan inte annat än beundra er!
Ha det skönt//Kram Lena

Annelie L sa...

Vadå inga barn gjorda när det är kallt....det är väl då man kryper under duntäcket och värmer varandra, eller.....? Fast jag säjer som du, vi ska heller inte ha några fler barn (ja, egen gjorda alltså) så det kvittar. ;)) Ha en riktigt fin dag Nina, städa och fixa hinner ni nog vart efter, det är bättre att ta tillvara ledigheten med att just vara ledig<3 Stora kramen<3

Unknown sa...

God förmiddag Nina!

Och jag som trodde ni skulle ha sovmorgon.. *L*
Ja nu är det sannerligen kallt. Även här nere i söder!
Jag är ju halvt uppvuxen i Luleå och känner ju att de här nere inte helt vet vad kyla är... Fast å andra sidan är luften annorunda!

Hoppas ni får en skön dag idag!
Elda på...

Kramar om!!

Mia sa...

Vad mysigt ni har, du och Göran:-)

Photo by Maria sa...

Det är väl då det skulle ha blivit "barn gjorda" för att få upp värmen ;-)

Myspys verkar ni ju haft iaf och sallad är inte illa..

Värmande kramar..
Mia

agneta sa...

Ni verkar ju kunna ta tillvara de lediga dagarna och mysa tillsammans! Städning är ju inte det viktigaste utan det är "att ge värme" till varandra, på många sätt! Kramar om er<3