onsdag 10 november 2010

Julklappar



Igår åkte vi in och handlade, både det vanliga trista som man måste, men också lite roligare handling. Att hitta julklappar till Sandra är ett pyssel varje år, men som tur är så blir hon alltid glad, vad hon än får. Men vi vill inte köpa för köpandets skull utan försöker hålla oss till sånt som hon behöver.

Så det blev bl.a. gummistövlar som hon kommer att älska. Hon gillar ju skor och dom här har fint mönster :) Sen blev det ett par jeans, två tröjor, några strumpor och trosor, sånt som alltid går åt. Ja, så hittade vi nån slags bok med en rittavla till där man ska skriva av ord som finns i boken. Det tror vi passar damen nu när hon börjar intressera sig för bokstäver.

Sen kommer jag inte ihåg mer… Vi köpte ju ett spel förut, också med bokstäver och två filmer. Sandra vill ju ha mycket paket och nu har vi fått ihop en del.

Sen brukar hon vilja slå in till oss också, och det är samma där, vi passar på att köpa sånt vi behöver. Och Göran behöver tröjor, men vi hittade inte en enda tröja så vi får väl fortsätta leta.

Jag ville ha ett par sköna skor att promenera med i vinter, men sen ångrade jag mig. Jag har ju ett par jättesköna ecco-skor, men jag får ont i vristen om vi går långt. Kände att det var lite onödigt att köpa nya för den sakens skull för man vet ju ändå inte hur dom känns efter en långprommis. Så jag skippade det och önskar mig en vinterjacka istället. Men det har vi inte hunnit leta efter än.

Annars behöver vi en scanner också, för den har ju gått sönder för ett tag sen och det saknar man. Kanske nåt vi kan kolla på i mellandagsrean sen.

När vi var färdiga och skulle gå mot bilen så gick vi förbi Telenor där jag köpte min mobil i våras. Så jag gick in där för att fråga om det var nån som kunde hjälpa mig med en grej. Det är nämligen så att det viktigaste jag vill med en mobil är att det ska gå att ladda in massa musik, och det gör det.

Bara det att varje gång man laddar in en ny låt, och placerar den i kö, så blir spellistan tom! Bara den nya låten ligger där, och så får man föra in alla andra låtar igen. Så man orkar ju liksom inte ladda hem några nya låtar, och det känns lite onödigt att betala 100:- i månaden till något som man inte utnyttjar. Nu kunde ju inte dom hjälpa mig, förstås, men jag fick ett telefonnummer till support på Ericsson. Så jag ska ta och försöka få ordning på det där sen.

Men innan vi kom ut från butiken hade Göran köpt sig en iPhone…. Alltså, jag vill ha! ;) Jag har ju två år kvar på mitt abonnemang så jag får snällt vänta. Göran hade också kvar men tyckte det var värt det ändå, för han behövde verkligen byta telefon. Och jag kommer ju att låna den, förstås! Ha!

Jaja, det var det om det. Snöade gjorde det för fullt så nån prommis tog vi inte. Hem å käka soppa och sen blev det bastu. Framför tv:n senare käkade vi bakpotatis med räkröra, mumma!


Idag har vi inga planer, vi får väl se om det går att pulsa fram i snön så vi får lite luft och motion. Sen kommer ju Sandra hem och vi hoppas hon fortfarande är pigg och glad.

Bellan undrar hur lång tid Sandra har kvar i skolan, och Okki frågar vad det finns för gymnasiealternativ.

Sandra går ju i en träningsskola för elever med autism och är inne på sitt frivilliga 10:e grundskoleår. Efter det kommer hon att gå kvar i samma skola tills det år hon fyller 21, så hennes gymnasieår är tryggade med samma anpassning som nu och inte så stora förändringar, vilket känns väldigt skönt.

Ha nu en riktigt skön dag!
Kram!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon!
Vad duktiga ni är som redan letar julklappar för fullt. En annan är ju hopplöst ute i sista minuten varje år trots att jag bestämmer mig att göra annorlunda.
Skönt att gå och strosa utan stress i affärer.
Men den där Iphonenen behöver väl inte Göran, den köpte han säkert bara för att retas med dig ;) så då måste det ju vara fritt fram att "låna" den eftersom du vekligen "behöver" den, eller hur ;) ?
Vad gott med bakpotatis, det blir ju så lätt att man bara äter det på sommaren...
Ha en skön dag och Sandra är nog glad när hon kommer hem!
Lena

Mia sa...

Mycket paket brukar ju vara populärt:-) Klart att hon vill ge er också;-) Du får väl sno Görans telefon när han sover:-)

Annelie sa...

Det är sååå göttt och vara klar med årets julklappar, vi har kvar att köpa till mina föräldrar, men det vet vi vad vi ska ha så det är inga bekymmer.
åså har jag några kvar till Göran, men det är detsamma där, jag vet vad jag ska köpa.
Göran har väl alla kvar till mig, men det tycker jag inte ska vara några bekymmer.. för jag önskar mig alltid massor.. *fniss*

Va göttit att Sandra får gå kvar på samma skola i såppas många år till.. :o))

Ha det allra bäst vännen.. // Kramen <3

Unknown sa...

Ja här är det många paket som gäller med.
Fast jag har ju både födelsedag och jul plus anventspaket..som ska handlas till Emil. och iår är jag sen...har bara handlat några saker till födelsedagen.

Patricia's mode sa...

Va flitiga ni är som hunnit handla redan, jag har bara kommit till fundera-stadiet... =)
Alltid lika svårt att köpa julklappar, jag ber alltid grabbarna göra önskelista men de vet ju knappt själva va de vill ha .. och nu har jag bett Clara göra önskelista med .. hi hi

Åh va gott med bakad potatis, varför gör jag aldrig det, det är ju jättegott. Kan du inte dela med dig av dina röror du gör? .. =)

Kram Patricia

Bellan sa...

Vilken härlig shoppingdag ni hade igår. Hoppas ni fått en avkopplande dag idag innan Sandra kom hem. Man behöver ju båda sorterna av dagar :-).

Ha det gott. Kramar från Bellan!

Maritha sa...

Missade igår.......
Vad skönt att veta att det finns boende i kommunen så ni slipper flytta! Skönt med bastu och mys när ni är lediga.
Oj om man skulle tänka lite på julklappar.... ja till Sandra då för vi har slutat med klappar till oss.

Ha det bäst!

Kram Maritha

MammaMorran sa...

Vad skönt att redan köpt julklappar! Jag är snart klar med E's julklappskalender men har inte kommit på ngt som riktig julklapp ännu- är jättesvårt...han leker inte så mkt med leksaker...
Kram
MammaMorran- funderar på livet & Barn med ADHD/Autism