söndag 14 november 2010

Från moll till dur

Det blev en ganska skör lördag till en början, trots att vi undvek dötiden bra. Sandra och jag tog en liten prommis till brevlådan på morronkvisten, men när vi kom fram gick inte brevet ner :( Fasligt så smala öppningar det är på dom nya lådorna. Dåligt, tycker jag!

Hursomhelst, det var ju bara att knata hem med brevet igen då, och öppna det och slå in det på nytt. Men det var ändå precis att det gick ner när Göran försökte sen. Han och Sandra åkte till kyrkogården och tände ljus nämligen, så dom tog med sig brevet igen, vilket var bra för det skulle egentligen ha postats i torsdags…

Nåja, nu är det fixat iaf :) När dom kom hem igen så fick Sandra skära korven till en korvstroganoff och jag gjorde bäst i att lämna damen ifred… Det hörs direkt när det är läge att pysa iväg…

Sandra fixade korven utan utbrott och det var ju bra! Särskilt som jag hade en trött dag med ont i skallen och helst hade velat krypa ner i sängen. Knaprade Alvedon utan verkan men det får ju gå ändå, och det gör det ju :)


Sune fick förstås en smakbit, kycklingkorv är hans favvo, näst intill räkor.


Antingen håller väl damen på att bli sjuk eller så har hon en allmän formsvacka, men vi väntar ju på att julstressen ska börja visa sig. Den brukar liksom komma ungefär vid den här tiden, och sitta i till efter nyår, den värsta tiden på året. Men å andra sidan har det blivit liiite lättare för varje år, så vi hoppas väl att det ska gå vägen.

Det var mycket ”God jul” och ”Janssons frestelse” med gnällig röst under förmiddagen, och vi gjorde vårt bästa för att få henne på lite andra tankar. Så när vi åt lunch började hon prata om bastun och jag lovade henne att vi skulle basta efter mellis sen. Ja, då kan man väl säga att det vände och vår solstråle kom fram igen.

Hon gillar att basta, men man får vara lite försiktig, för hon är känslig för värmen. När hon blir för varm annars, så blir hon väldigt skör och gnällig, men i bastun är det tvärtom, av nån anledning. Hon är för härlig och tramsig :) Vi fick en mysig och skrattig stund innan det var chispdags för damen.

Så från en skör och arg förmiddag så vände det hela och blev en jättemysig eftermiddag och kväll med en helnöjd Sandra. Och sen slappade vi i soffan en stund men jag la mig skapligt och idag tror jag minsann huvet mår bra igen :)

Söndagarna brukar vara lite jobbiga, men vi har iaf planer för hela dagen så vi hoppas att det flyter på bra, utan dötid och oro för Sandras del. Inte så att vi ska göra nåt speciellt, men planeringen måste täcka hela dagen, och det tror jag den gör, så gott som.

Ha en skön söndag på er!
Kram!

P.S. Länkar till Mia-Maries blogg idag, hon tar upp ett viktigt ämne. Jobbet att sprida vetskap, förståelse och acceptans om npf fortsätter. Klicka HÄR men skriv ett litet "hej" till mig först va! ;)

10 kommentarer:

Annelie sa...

Jag tycker det är så roligt att Sandra gillar att hjälpa till i köket och att det funkar så bra..
Gillar hon även att baka, både mat & kaffebröd?

Mumsigt för Sune att få lite gottigt han också. Vår Sylvester, han sitter som en hund nedanför bordet när vi äter och bara stirrar på oss.. *fniss*
Men, han äter inte allt.

Jag tänkte på er förra kisse Åke och Sandra, pratar hon nån gång om han..??

Ha en underbar söndag.. // <3 Kram

Anonym sa...

Godförmiddag!
Ja, det är väl det för dig ;-)
Vad skönt att det vänd och hon blev glad och tramsig. Det är inte lätt att vara hängig eller ha ont, som du säger är det ju bara att trampa på i ullstrumporna ändå. Sandra behöver ju lika mycket hjälp fördet. Konstigt att hon gillar bastu men blir skör av värme annars!
Åh vad jag önskar att jag hade katt...saknar min Max, en stor röd hankatt som älskade bananer.
Hoppas dagen flyter på, här är lika mulet som igår, men det är uppehåll, hoppas att ni har bättre väder.
Önskar en trevlig söndag//Kram Lena

Unknown sa...

"Det hörs direkt när det är läge att pysa iväg…"

Skrattade till där, ja det är just så.
Håller tummar och tår att damen vill ha en lugnare december i år!

Kramar om!

Annika N sa...

Vad skönt att det blev en mysig och rolig kväll med Sandra. Inte kul att ha ont i huvudet..hoppas det känns bättre idag.

Ha en lugn och fin söndag !!! Bamsekram Annika

Photo by Maria sa...

Vad härligt att dagen vände och hoppas att dagen idag går bra.. Har läst på FB att det är lite jobbigt även idag men hoppas det vänder så det blir en bra em/kväll..

Kram Mia

Helena sa...

Hej!
Jag fick länken till din blogg av min gamla klasskompis Pernilla. Min dotter Hedvig är 6 år och fick diagnosen Autistisk Syndrom för 1,5 år sen ungefär. Det ska bli intressant att läsa om er familj och lära sig ett och annat som vi kan ha nytta av.
Ser fram emot det!

/Helena

Mia-Marie sa...

vad gott att ni fick en myskväll och basta är skönt men kan bli för varmt också =)

Tack för länkningen *kram* och önskar er en skön söndag...och fortsätter min rensning och packning inför vårat äventyr!

//Mia-Marie

Maritha Qvist sa...

Hoppas din huvudvärk gått över för det kan inte vara lätt med det när det ska fixas och trixas.

Har verkligen tänkt på det här med allt om julen som börjar visas på TV nu när du berättat om stressen för Sandra!

ha en fin söndag!
Kram Maritha

Annelie L sa...

Att ha huvudvärk och samtidigt behöva planera, tassa på tå och vara lyhörd för förändringar i Sandras humör kan inte vara lätt, tur att ni är två hemma som kan hjälpas åt.
Skönt att ni fick en liten tramsig och go stund tillsammans i bastun iallafall, det ger lite extra energi.
Kram till dig och din fina familj.

Mia sa...

Vad skönt att ni har mys/skrattstunder också. Ljuv musik för mina öron. Hur skulle man annars orka?
Kram