söndag 30 juni 2013

Gräsligt pollen eller andra baciller

Igår morse sov Sandra rekordlänge och jag började undra om det var ”Änglavakten” som det var fel på fortfarande (vi bytte sladd/laddare nyligen för den pajade).

När klockan hade passerat halv nio(!) chansade jag på att det var ”Änglavakten” som orsakade tystnaden, och gick upp till henne. Då började det ändå bli hög tid att vakna till liv om vi inte ska ställa till det för mycket kommande kvällar och morgnar. Det är lugnast att hålla någorlunda på tiderna, nämligen.

Det verkade inte som det var ”Änglavakten” som var trasig, för damen hade nog ganska precis vaknat. Pigg och glad blev hon rätt fort och ville genast gå igenom måndagens schema.

Hon längtar till korttids! Efter att just ha varit där hela veckan, så längtar hon genast dit igen. Det betyder att hon har haft en jättebra vecka och det är väl fantastiskt härligt att hon trivs så bra! J

Göran och Sandra gick ut och skrapade potatis, och rensade ogräs. Jag tycker att det är bra favvo-syselsättningar Sandra har ;) Själv slappade jag med kaffekoppen nästan hela förmiddagen, tills det började bli dags att köra in kyckling i ugnen och fixa Sandras favvo-sås till det, dvs currysås.


Mitt i ogräsrenset fick Sandra massa nysattacker så tillslut fick hon gå in i hopp om att det skulle kännas bättre. Jag kollade pollenprognosen som visade höga halter av gräs, och just gräspollen har vi misstänkt hela tiden, så det lutade väl åt en pollenreaktion.

Men lagom till kvällsbadet började det goda humöret att ge vika och nysningarna fortsatte, så vi får väl se här, inom snar framtid, om det verkligen var pollen…

Ja, sen hände inte så mycket mer av intresse. Efter badet var det ju mest bara chipsmys i tv-soffan kvar av lördagen och det flöt väl på som det brukar varje lördag, i stort sett.

Och idag blir väl som söndagar brukar, dvs säga ungefär som lördagar fast utan godis och chips. Jag ska väl packa korttidsväskan för det är ju korttidsdags imorrn igen, om det nu är pollen och inget annat smittsamt damen nyser av. I övrigt är inget spikat och bestämt mer än våra små reservplaner vi alltid har på helgerna, att ta till vid behov.

Igår sa Sandra ”Imorgon vi grilla, blir fint väder, snälla rara pappa” Ja, vem kan säga emot, liksom? J Tyvärr regnar det ju, och för Sandra betyder ”grilla” att även äta ute, så det skippar vi allt om vädret inte hinner slå om. Troligtvis blir det en biltur och det brukar alltid gå hem hos damen. Det är lättare för mig att packa hennes väska om hon inte är inne, så biltur brukar vara en bra lösning när det regnar.


Kommande vecka har Neurobloggarna tema ”Diskriminering” så gå in och kolla HÄR under veckans gång, och dela gärna vidare sidan lite varstans. Tack!

Det går också bra att lämna egna tema-bidrag genom att skicka en länk till oss på fb-sidan. Man får tolka temat hur man vill, det är själva grejen. Olika tankar i samma tema. Reglerna vi har är att det ska handla om npf (autism, adhd Aspergers och liknande diagnoser) och det tema vi har den veckan. Det får inte innehålla reklam eller spridning av felaktiga fördomar. En del i vår tanke med det hela är just att få bort fördomarna. Du kan vara anonym.

Ha en skön söndag!
♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Lena sa...

Vilken ros! Ja, på fotot då, och en jättefin bild på Sara... alltså, ni är ju så lika!
Hoppas att det är pollen, även om det såklart är trist det med. Här skiner solen, så jag blåser upp den till dig så Sandra får grilla du. Blir det bra det?
Kramar om!

Bellan sa...

Skönt att det är lugnt hos er och vad härligt att Sandra längtar till korttids trots att hon varit där en längre period nyss! Hoppas hon inte blir sjuk nu bara....

Söndagskramen kommer här! <3

//Bellan

Photo by Maria sa...

De favvosysselsättningarna önskar jag att jag hade haft, då kanske vi hade haft en finare trädgård =)

Hoppas hon inte blir förkyld så hon kan åka till sitt älskade kortis..

Kram Mia