måndag 10 juni 2013

Ledigheter och sommarplaneringar

Vi tog ett dopp i poolen redan på morgonen igår, eftersom dom lovade regn sen. Det gick ju bra att bada med tröja på, och Sandra var helt inställd på det. Fast egentligen hade det inte behövts, men man ändrar liksom inte…

Trots att vi var ute tidigt så hann molnen skymma solen, och det var inte så vidare värst skönt, faktiskt. Det fick bli ett snabbdopp och när vi kom in så kom åskan. Sandra fick ett utbrott för hon var inställd på att se film efter badet, men efter ett tag nöjde hon sig med musik.


Efter maten roade Göran Sandra medan jag tog hand om disken och korttidsväskan. Ja, sen var det inte mycket kvar av igår, mer än dom vanliga bad- och kvällsrutinerna.

Nu har vi korttids och dom sista skoldagarna framför oss. På onsdag är det skolavslutning och sen gäller det att vi har en bra plan för ett långt sommarlov.

Vi har ju korttids/fritids till bra hjälp, så det ska nog gå bra, men lite planering behöver vi hinna, så dom lediga dagarna med Sandra hemma blir så bra det går. Först och främst är damen ledig från skolavslutningen och hela veckan efter det, dvs 1,5 vecka.


Men vi har redan en del som ska hinnas med, och med tanke på att Sandra behöver vilodagar också, så behöver vi nog inte planera den här första ledigheten så värst mycket mer.

Själva skolavslutningen brukar vara ganska laddad för Sandra, så hon vet inget om den än, även fast jag har satt upp ledigt på schemat efter det, och hon vet att det är sommarlov.

Det är ju korttids ända till onsdag, vilket innebär att vi inte träffar Sandra förrän vi kommer till skolan på avslutningen. Dom andra eleverna har avslutning dagen efter, men den har Sandra aldrig varit med på. Det är på tok för mycket folk för att hon ska känna sig lugn.

På Sandras avslutning fikar lite i hennes egna rum, med en lärare, och det brukar gå ganska bra ungefär till kaffet är uppdrucket. Sen åker vi hem och är trötta.


En chansning sen, och inbokat tandläkarbesök för Sandras del redan dagen efter. Vi får väl se hur det går, men sen är det lugnt på fredagen och då får vi hämta krafter till nästa utmaning, frissabesök på lördagen. Sist hon skulle dit så låg hon ju och sov på soffan istället, men vi hoppas att det går bättre den här gången.

Sen två dagars vila (det är helt nödvändigt med vilodagar när vi gör saker utöver det vanliga, oavsett om det är vardagssaker vi gör) och sen hoppas vi att Sandra har piggat på sig och mår bra, för då kommer en planerad utflykt som hon inte får reda på förrän på tisdagsmorgonen.

Sandra och jag ska åka till zoo, där vi ska möta upp Jane, och sen hoppas vi att damen orkar med en dag med picknick och djur. Men mer om det när det blir dags.


Hursomhelst så har ju över halva ledigheten gått i ett huj när vi väl är där, och sen behövs det nog några dagar med ”inga stora planer” innan Sandra ska till korttids veckan därpå. Ja, sen är ju juni slut och det är väl ungefär så långt vi har hunnit planera just nu.


Jag önskar er som kikar in här en fin dag!
♥ Kram ♥

Inga kommentarer: