tisdag 11 juni 2013

Ordning i oredan

Göran åkte iväg och veckohandlade direkt igår morse, och jag satte igång med lite sånt som måste passas på med när Sandra är iväg.

Jag försökte bl.a. få lite ordning på alla ”hur många som helst” schemabilder och slänga sånt som vi inte längre använder och såna som är på ”gammal” personal som har slutat, och så gjorde jag några nya bilder som vi behöver framöver.


Efter två timmar fick jag ett mindre utbrott på oordningen som jag inte fick ordning på. Det gäller ju att ha ordning när man har bilder på precis allt och alla. Skol-aktiviteter för sig, och skolpersonal för sig, korttidspersonal på ett ställe och assistenter på ett, utflykter här och vardagsrutiner där, vänner till höger och sjukvård till vänster, hygien, nöjen, varje dag-saker och ibland-saker… osv.


Har man inte ordning på allt det, så tar det en faslig tid att förbereda schemat varje dag, och den tiden finns ju inte. Men nu tror jag att jag har lite koll i röran igen.

Så blev det lite goa fotominnen och fina tjejer insatta i pärmen.


Då gick iaf det griniga humöret efter all sortering över i ett nafs J

Jag saknar er, tjejer

Sen gjorde jag en pajdeg, för jag tänkte göra en paj till utflykten nästa vecka och eftersom Sandra kommer att vara hemma en massa dagar innan, så vill jag förbereda allt som går att förbereda nu när hon inte är hemma.

Pajdeg i engångsformar går att frysa in och då underlättar det sen, eftersom jag vill göra pajen dagen innan vi ska ha den. Den ska ju ätas kall och då blir det inte så gott om jag fryser in den innan.


Ja, sen förberedde jag det vanliga också, så allt är klart och vi kan njuta av ledigheten som återstår innan vi ska till skolan imorrn.

När alla förberedelser och måsten var klara så tog vi en prommis och satte lite blommor på mina svärföräldrars grav. På vägen tillbaks tänkte jag få lite ärenden på apoteket avklarade när vi ändå gick förbi, men halva Sverige hade visst samma geniala idé, så jag tar det en annan dag, när resten av befolkningen har roligare saker för sig.

Sen planterade Göran lite blommor ute i ett par krukor, så det inte ser alldeles öde ut här i vår trädgård som Gud glömde.


Fina chauffören ringde ju igår också. Det är allt tur för mig (och för Sandra) att folk runt oss kan tänka när jag inte klarar det själv ;) Eftersom Sandra åker direkt till skolan, från korttids, och vi hämtar henne där för att ha skolavslutning på samma gång, och eftersom Sandra inte ska veta nåt om det förrän strax innan, så måste vi ju få hem korttidsväskan på nåt sätt som inte oroar Sandra.

Hon är inte van att ta in korttidsväskan i skolan, för den har alltid chauffören kvar i taxin under onsdagarna, och lämnar här hemma när Sandra kommer hem efter skoldagen i vanliga fall.

Jag har så mycket planeringar i huvet att jag inte kan panera nånting för tillfället, men chauffören kan som tur är, och det hela löste sig med att hon åker förbi här med väskan på förmiddagen imorgon, när hon har lämnat Sandra i skolan J Tack snälla!


Nu önskar jag er en fin dag, vi ska njuta av den utlovade solen och ledigt hela dagen.
♥ Kram ♥

5 kommentarer:

Lena sa...

Så, nu har jag både läst och kommenterat ;)
Usch ja, oreda i den där schemabildsröran kan inte vara så lätt alla gånger. Men alltså vilken taxichaufför ni har, tänk om alla kunde vara så?
Saknarkramar <3

Anonym sa...

Ja det finns otroligt mycket kategorier att kategorisera bilder i .....
Zoo - är det Kolmården eller ska ni nånannanstans?
Jag trodde i min enfald att vi skulle komma iväg dit, men det verkar inte så längre :-(
Jag får väl åka dit i smyg nån gång kanske :-)
Kram!

Tina sa...

Foton som berör.... <3
Mitt huvud är också fullt, av planering och förhoppningar.... En önskan också...att ses snart <3 kramar

Bellan sa...

Ligger en aning *läs: mycket* efter härinne men får tillfälle snart att läsa ikapp.

Kram till dig finaste så länge ♥
//Bellan

Bellan sa...

Läser ikapp nu....
Åh, vilka längta- och sakna-känslor som väller upp när jag ser dina bilder och läser här. <3 Vad fint du gör det med bilderna.

Det där med att ha ordning på schemabilder är något jag omg måste ta tag i. Höll på att bli tokig när jag gjorde i ordning schemat för den här veckan. Leta, leta, leta..... tills man hittar rätt bild! :P

Kram påre <3
//Bellan