lördag 22 juni 2013

Tema – Fritid och sommar – Alternativ

(Vill ni läsa mitt vanliga inlägg, om vår midsommar, så är det bara att scrolla vidare)

Om det skulle anpassas fullt ut, så skulle eleverna i Sandras skola aldrig ha lov, utan möjlighet att vara lediga när det passar var och en bäst. Helst skulle det inte ens vara helg.

Men nu har vi lov och då får man ju göra det bästa av situationen. Det är väldigt mycket vi inte kan, men eftersom vi inte kan allt det vi inte kan, så är det ju meningslöst att sakna det, liksom. Det är bättre att hitta alternativa lösningar som funkar.


Sandra som inte klarar en massa folk, har ju inte jättemycket att välja på. Det tråkiga är ju att hon tycker om att göra en massa saker som vi måste låta bli, eftersom vi inte är ensamma om att tycka om det. Bio, lekplats, badhus/strand, djurpark, restaurang/fik, teater, museum, resor osv.

Vissa saker går att göra på ”må-bra-dagar” med hjälp av rullstolen och anpassningar, som djurparksbesöket häromdagen. Vi brukar passa på när andra vill göra annat. Utflykt när det regnar, restaurang innan vanligt folk blir hungriga, resor under lågsäsong…


En varm sommar för några år sen, när den enda möjligheten till svalka var vattenspridaren, eftersom Sandra inte fixar att vara på en badstrand samtidigt som andra, så köpte vi poolen, och det var ett lyckokast, för bada älskar Sandra att göra.


Det är därför vi ibland hyr poolhus också, så vi kan bada så mycket vi orkar i en hel vecka. Det är ju enda möjligheten.


Man får göra det bästa av det man har, och oftast blir det bra det med.

Vill ni läsa andra bloggares tema-inlägg så finns det HÄR
Vill ni läsa mina tidigare temainlägg så finns dom HÄR


Ha det finemang!
♥ Kram ♥

1 kommentar:

Bellan sa...

Jag tycker ni är sååå bra på att hitta lösningar till allt! Och visst vinner man mycket på att göra det bästa av den situation man hamnat i.

Kram på dig bästa Nina ♥
//Bellan