lördag 15 juni 2013

Funkar-dag

Igår var Sandra återställd och pigg igen. Det märkte jag direkt på morgonen när hon hanterade en miss jag gjorde utan problem.

När Sandra är sjuk så skippar vi morronrutiner och frukost, då går hon direkt från sängen till den bäddade soffan när natten är slut. Det var nog därför jag missade att sätta igång timstocken igår morse, efter att ha sett efter att hon mådde bra igen.

I vanliga fall skulle Sandra ha blivit sittandes i sin säng, för hon brukar inte klara att gå upp själv. Alltså hon vet inte när det är dags att gå upp, det är därför vi har timstocken till hjälp. Jag sätter den på fem minuter och när den piper vet Sandra att det är dags att gå in på toan.

Jag kan inte vara nära henne då, för det låser sig när hon känner krav på att jag förväntar mig att hon ska gå upp… Så timstocken är ett jättebra hjälpmedel där jag kan hjälpa henne utan att hon känner krav från mig.


När hon sen har gått in på toan, kan jag smyga tillbaks och stå beredd utanför dörren tills jag hör att hon behöver mig.

Men igår glömde jag som sagt att sätta igång timstocken, vilket brukar leda till utbrott eller ingenting. Dvs Sandra sitter där hon sitter tills jag undrar varför hon inte kommer ut från sitt rum…

Igår mådde hon riktigt bra, för hon drack upp sin juice (som hon får för att funka varje morgon innan hon kliver ur sängen) och gick ut ur sitt rum, ropade på mig och sa att nästa gång ska hon påminna mamma om att sätta på timstocken! Goa unge vad det bara kan funka ibland, och ibland inte alls ♥


Resten av dagen fortsatte att funka okay, men vi ställde inga höga krav med tanke på att damen nyligen har varit alldeles för trött. Det blev en biltur i regnet för Sandra och Göran, och dusch, schemafix o kaffeslapp för mig undertiden.

Idag har vi det där frissabesöket som vi fick ändra förra gången då Sandra blev för trött, och idag ska det säkert gå bra. Sen lovade dom grillväder så om orken räcker så stannar vi ute efter friseringen och hoppas på en njutardag i solen.


Må så gott!
♥ Kram ♥

Inga kommentarer: