måndag 20 maj 2013

Från gnällhelg till helgvila


Det var en skör dag igår och damen var egentligen inte riktigt nöjd vad vi än gjorde. Vad som felade vet vi inte, men kanske känner hon av pollen-tröttheten och trötthet har alltid påverkat humöret väldigt mycket.

På förmiddagen blev det iaf chokladbollar i långa rader…


Sen berättade hon att hon och pappa hade bestämt, när dom åt chips i lördags, att dom minsann skulle smaka på chokladbollarna när dom var klara, haha! Jamen så klart man måste smaka!! Det är väl därför man bakar?!!


Kul när hon liksom skyller på att ”pappa har sagt” J

Men det där att gå ut, som var planerat redan på lördagsschemat, det kunde hon inte släppa så efter maten igår, blev det lite trädgårdsarbete och badminton med pappa Göran medan jag kafferastade och packade korttidsväskan.

Smygfotat från altan

Om det nu är pollen som tröttheten och nysattackerna beror på så är det hursomhelst inte så allvarligt än så länge, så att hålla henne inne hela tiden går ju inte.

Men humöret var irriterat även ute så jag höll mig på avstånd och lät Göran och Sandra roa sig så gott det gick. Är det redan skört innan så är det bäst att vi inte utmanar med att vara för många (dvs fler än max Sandra och en till) och för nära.

Efter det slutade hon iaf tjata om att gå ut och kände nog att det var lite jobbigt med snorandet. Hon nöjde sig ganska bra med pärlhalsband och Spotify resten av eftermiddagen.


Kvällsrutinerna gick inte helt smärtfritt men det blev bara några mindre utbrott av låsningarna iaf. Det gällde att koppla på stora tålamodet.

Idag är det skola och korttids vilket innebär att vi är lite lediga fram till onsdag och har faktiskt inget särskilt planerat. Flera veckor i rad utan större planer just nu, så skönt så! Det låter kanske trist, men är absolut nödvändigt, för det är inte bara roligheter vi behöver hinna på våra lediga stunder. Bara att hinna vara man och hustru är ju viktigt, så det måste bli lite sån prio nu ett tag.

Men först lite nytta gjort och Göran tar veckohandlingen idag medan jag ska sy upp dom sista byxorna vi köpte åt Sandra, bädda rent i sängarna och testa nya dammsugaren. Men sen är det nog bara ”må-bra” kvar av ledigheten.


Neurobloggarna har temaStöd från omgivningen” den här veckan och jag ska väl försöka få ihop ett par inlägg om det kommande dagar. Undertiden får ni gå in på vår fb-sida och läsa andra bloggares bidrag. Det har kanske inte kommit så mycket om nya temat än, men väldigt mycket intressant om stress finns att läsa.

Skön vecka på er!

♥ Kram ♥

Inga kommentarer: