lördag 18 maj 2013

Dammsugaräventyr och pollensnuva


Efter en lugn natt mådde Sandra bra igen, men det var nog inte så dumt med en ledig dag, trots allt.

Och vädret var fint så det blev en hel del ogräsrens på förmiddagen.


Jag smög lite ut och in, för två föräldrar är oftast minst en för mycket på samma gång för Sandra, så det var lugnast om jag höll mig inne mesta tiden.

Nu var ju inte det hela världen på nåt sätt, för det fanns ju en del att pyssla med inne också, och korta stunder ute med kameran gick bra.

Lite såpbubblor och badminton roade dom sig med när damen tröttnade på maskrosorna.


Och Sune njöt på sitt sätt…


Eftersom det var ljumma sköna vindar och ganska soligt väder så passade vi på att grilla och sen kom Göran på att han skulle ta med sig Sandra på en låååång biltur (han var nog lite trött på att roa henne med trädgårdsjobb) så dom åkte och köpte en dammsugare.

Det var egentligen en chansning, men man måste ju göra lite såna ibland för att komma nån vart. Rullstolen var med och han hoppades på att inte halva Sverige hade kommit på samma idé…

Rullstolen är en mycket bra hjälp om vi ska göra nåt med Sandra där det finns andra människor, för hon fixar inte riktigt att hålla reda på alla andra som oroar henne samtidigt som hon ska gå. I rullstolen är hon trygg och då funkar det för det mesta, om vi anpassar med allt annat som måste anpassas. Ork t.ex.

Och det var väl just orken som gjorde att utflykten igår var en chansning, men det gick bra. Hem kom både en fin dammsugare och en nöjd tjej. Ja, en nöjd pappa var det nog också, som hade fixat äventyret utan snedsteg.


Dammsugaren får vi prova på måndag, för Sandra blir stressad av ljudet så vi undviker dammsugning när hon är hemma.

Men sen kom skörheten lite ändå, och en hel del nysattacker. Om det var trötthet, pollen eller förkylning, det lär ju visa sig. Pollenallergi har hon ju haft så det är inte alls omöjligt efter en förmiddag bland ogräset. Kvällen gick lugnt tillväga och inga utbrott blev det, även om det var lite på gränsen.


Göran har också pollenallergi och inatt, när jag precis höll på att somna, fick han andnöd i sömnen, så vi flög väl ur sängen båda två. Det var otäckt och tog ju en stund innan vi somnade sen, men resten av natten har varit lugn iaf. Jag hade väldigt gärna velat ta sovmorgon i morse, men det går ju över när man är igång som tur är.

Igår fick vi förresten besked från Sandras läkare att remiss är skickad till öronspecialist och vi slipper mellanlanda på vårdcentralen vilket underlättar en hel massa. Även om Sandra tycker att allt är roligt, så blir det onödigt stressiga moment och oro av sånt och slipper man så är det ju väldigt bra! Oj, vad det underlättar att ha en läkare som vet vem Sandra är och förstår sånt här. Vad skönt det hade varit om vi haft det från början..

Sandra har redan bestämt att hon vill ut idag med, och vi ville inte sätta igång med en konflikt om det igår kväll när hon var för trött, så vi får väl se hur vi löser det idag. Är det pollenallergi så känns det bättre med inneaktiviteter just nu och lite trött efter igår lär hon ju vara.

På måndag vill vi att hon är pigg eftersom det är invänjning i skolan så lite lugnt i helgen vore ju bra. Vi får väl se vad damen säger om en innedag, eller om vi kan medla lite kanske.


Jag önskar er en skön lördag hursomhelst!

♥ Kram ♥

Inga kommentarer: