måndag 13 maj 2013

Enorma framsteg


På förmiddagen igår pysslade vi med att trä pärlhalsband, knyta, hänga runt halsen (alla typ 147 st, eller nåt…) ta av, knyta upp, sortera pärlor, trä halsband, knyta, hänga runt halsen…

Knyta upp och sortera

Förbereda

Trä nytt

Hänga runt halsen

Regnet hängde lite i luften så nåt rens av ogräs riskerade vi inte. Nu blev det ju inget regnande, men det visste vi inte innan, och är damen nöjd så får det gärna vara så, särskilt när det är lite skört.

Efter maten blev det biltur för Göran och Sandra och packning av korttidsväska för mig och sen var det ju nästan bara dom vanliga kvällsrutinerna kvar. Ja, lite lego hann vi med också.

Kalas

När det var middag kom tröttheten ikapp ordentligt och det var nära till tårar och ”Jag orkar skolan” som hon alltid säger när hon tror att hon inte orkar riktigt. Så det var bara att lämna henne ifred innan det bröt lös, så tårarna kom av sig och resten av kvällen gick hyfsat bra.

Idag ska jag ringa tandläkaren och be om en tid innan det blir akut tandvärk. Jag hoppas ju att det bara är lite vanliga tandhalsar som spökar, tandläkarrädd som jag är.. Men det ordnar sig och är ju inget livsfarligt. Bara att ta sig igenom, liksom..

Sen vet jag inte vad vi hittar på. Vi hade ju först tänkt ta en tur med husbilen och cyklarna, men det kommer fler ledigheter för såna äventyr.

Ringa om Sandras öron ska vi väl iaf, och se om hon kan få nån hjälp eller om vi kan få reda på om det är tinnitus hon lider av kanske. Sen har jag lite syjobb att klara av, så ledigheten kommer nog att gå.

Men vet ni vad? Ni som följt min blogg minns kanske vilka frukostproblem vi hade för ganska länge sen. Sandra är ingen frukostmänniska, men behöver få i sig lite för att orka fram till lunch i skolan. Hon kunde sitta med sin macka i över en timme på morgnarna och hade jättesvårt att få i sig den.

Jag läste nåt tips på fb som jag gjorde om lite efter Sandras behov och det blev en ”välja frukost pärm” där jag i början lät henne välja mellan korv eller ost på hård eller mjuk macka. För att välja är ju inte alltid plättlätt så det får inte bli för många val. Efter ett tag ville hon ha ägg, och sen dess har hon alltid valt tre bilder.

Längst fram i pärmen finns dom bilder hon har att välja på, och kvällen före, när hon sätter upp sitt schema för nästa dag, väljer hon också vilken frukost hon vill ha.

Ganska snart kunde vi öka bilderna och ge henne fler val, så hon väljer mellan sex bilder och har alltid valt tre. Bröd, pålägg och ägg. Påläggen har hon varierat, och bara det är ju stort. Då väljer hon ju verkligen det hon vill ha, och inte det hon har lärt sig.

En dag säger hon att hon är sugen på fil, och vi köper så klart det och ordnar med en bild på fil och flingor. Det är också jättestort! Att hon ville ha fil, att hon kom på det själv och att hon kunde be om det! Så vi var helt enkelt bara tvungna att se till att det fanns!

Dagens frukostval

Och nu, helt av sig själv och ett år senare, har hon börjat välja en hel del till frukost och sätter upp fler än tre bilder. När hon kommer på sånt själv så blir jag nästan gråtfärdig, så stort är det! Dessutom får hon i sig en ordentlig frukost utan problem (Så här såg det ut för ett år sen, om ni vill se)

Jag önskar er en kanoners dag!

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Tina sa...

Underbart med såna förändringar !! Vilken tjej !!
Och ni har änglars tålamod i pärlverkstaden !! Ni är fantastiska allihopa <3 Kramar

agneta sa...

Underbara tjej, så duktig hon är! <3 Kram till er alla

Bellan sa...

Härligt att det gått framåt så fint! Och visst är det inspirerande när man kommer på nya hjälpmetoder som gör att framstegen kommer! Jag ska nog försöka mig på något liknande när det gäller frukostbestyren, tror jag, och jag tackar för tipset!

Kram!
//Bellan