lördag 10 juni 2017

Introduktion

När verksamhetsansvarig var här i onsdags så pratade vi lite om inskolningarna också. Det är ju inte så lätt att veta hur man ska göra med allt, alltid, och att skola in nya assistenter är inte plättlätt. Det är mycket som ska visas och läras, så det gäller ju att ta det lite lugnt. Samtidigt har jag ju lite bråttom, eftersom jag börjar bli för trött för att göra nånting alls. Och eftersom det känns som om jag har gått igenom allt femhundra gånger vid det här laget.

Dessutom saknas det ju folk, och eftersom det är dubbelbemanning, för att Sandra behöver det, så säger det sig ju själv att det blir nästintill omöjligt att få till en bra introduktion ensam. Att lära ut två olika arbetsuppgifter som löper bredvid varandra hela tiden, samtidigt som Sandra ska stimuleras och den nya ska lära känna henne.

Men det är ju inget att göra åt eftersom jag ju är själv med inskolningarna än så länge. Då var det skönt att få lite råd och stöd i hur jag ska tänka. Så att vi tar det lite lugnt, och låter nya assistenter först få bekanta sig med Sandra i lugn och ro, medan jag sköter dom uppgifter som den andra assistenten har, dvs bereda vägen och förbereda allt. Även sånt som morgonrutiner, kvällsrutiner och schemarutiner, som är dom svåra bitarna, avvaktar vi med tills nya har fått känna in allt i lite lugnare ro.


Det känns otroligt skönt att inte känna någon tidspress, och jag kommer slappna av lättare på så vis. Sen är det ju meningen att vi ska göra en inskolningsfilm som kommer vara till hjälp, och bli ett bra komplement lite längre fram.

Det är ju så att vi måste börja lite från början med allt när det blir en ny personalgrupp, eftersom alla är olika och det ska kännas bra för en själv på jobbet också. Sandra är förstås i fokus, och grunden finns där, men resten får dom nya sen bygga upp tillsammans med Sandra när vi väl har en personalgrupp att börja bygga med.


Och åldern börjar bli inne för hemifrånflytt (vi jobbar ju på det). Då blir det ännu mer omrört i grytan, och detaljerna som måste finnas i rutinerna för att Sandra ska få flyt och bli så självgående hon kan, kommer förändras.

Den dagen det blir klart med flytt kommer vi ha massor (!) att fixa med. Det vore lite skönt om vi hade någon assistent som lärt känna Sandra då. Eller en vän som vill bli tillfälligt anställd några dagar, för den delen…

Inte bara det att det ska flyttas möbler och ställas i ordning i hennes nya hem, med schema och genomtänkt vart vad ska vara för att bli bäst… Det är också en hel del såna små detaljer att finslipa och nya rutinlistor att skriva. På allt. För att inte tala om alla nya schemabilder som kommer behöva ordnas. Ja, så ska vi ju se till att Sandras vardag "här och nu" inte störs för mycket innan vi kan berätta för henne att hon ska flytta.

Vi kan inte börja förbereda nånting förrän vi vet hur det kommer se ut där Sandra ska bo. Så det kryper lite i kroppen, kan man säga. Vi närmar oss kanske, men det är inte klartecken än, så vi vet inte om, och hur det blir. Har vi otur i vanlig ordning.. så får vi börja om igen.

Nåja. Gårdagen var skör och grinig mellan varven, men så länge damen fick pussla, och vi inte störde för mycket med andra måsten, så var hon nöjd. Skapande ville hon inte göra, så det ligger förberett och klart i väntan på bättre tillfälle.

En lite suddig skymt...

Idag är det ”godis- och chipsdag” och det är väl det som är viktigast på en lördag, om ni frågar Sandra. Troligtvis fortsätter hon sin pussel-period och vi är tacksamma över att hinna fylla på tidningsförrådet lite till nästa klipp-period.

Jag testade Sandra lite igår, när hon pratade om att det skulle bli godis och chips på rosa dagen. Jag frågade vad rosa dagen heter och hon svarade lördag. Hon kan färgerna i rätt ordning, och hon vet vad varje färg har för dag. Jag frågade vad som kommer efter lördag och hon svarade söndag! Då testade jag henne på hela veckan, och hon kunde den! Med dagar, inte färger.
Wow! 😎

Må bäst!

.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Jag säger Wow, jag också ❤️ Både för Sandras kunskap om veckodagarna och ditt slit med att få allt att fungera i vardagen.
Stor kram och massor av kärkek ❤️

Anonym sa...

Så bra att ni kunde resonera och få till mer lugn kring introduktioner,förstår verkligen att det är svårt att få det som det borde vara i nuläget.
Vi har gjort en lista för introduktion och den är väldigt bra att ha till hjälp även om detaljerna inte finns med.Hittade modellen i en bok för undersköterskeutbildning och såg direkt att den blir jättebra att ha.Filmat har vi aldrig gjort än,som du skrivit vet jag inte hur vi skulle få till det rent praktiskt och utan att H blir störd dessutom.
Lyckas man filma är det förstås jättebra,om inte alla (vissa) rutiner så kan det vara bra som exempel på hur man ska/inte ska göra så som du skrev om filmerna från Sandras skolor.Såna filmer är bra att titta på med assistenter som gjort introduktionen och fått grundutbildning samt kommit in lite i jobbet.
Jag har märkt att det tar sin tid att komma in i autismtänket (alla kommer inte dit ens),jag brukar säga att jag har ju sisådär 20 års försprång där så ofta tänker jag automatiskt på saker man inte gör utan att ha tränat på det.
Härligt att kunna veckodagarna,H hon säger alltid "rosa lördag" osv.
Ha en skön helg!
Annette
PS:Listan vi använder har kolumnerna aktivitet-instruerad-utförd-uppföljning.Där finns allt från hygien till sjukvårdsbesök som rubriker.Nya assistenter har dels en massa att läsa (en plan finns),dels måste de vara med (först i bakgrunden sedan mer aktivt).De tusen små detaljerna skriver jag ner eftersom vi kommer på att det nog behöver finnas nedskrivet för framtiden.Vi har kommit långt på 5 år men än dyker det upp detaljer som behöver fyllas på med i arbetsbeskrivningen.DS.