tisdag 20 juni 2017

Fantastiska djur

Igår tog vi en biltur, och åkte vägen förbi en tjej som har häst. Sandra fick träffa den, till hennes stora lycka.

En del djur blir så lugna ihop med Sandra. Inte alla, men vissa har den egenskapen. Den här hästen hade det och man ser på ögonen att dom förstår på nåt vis. Det är så häftigt, tycker jag.

En annan kär vän som förstår när han ska vara lugn

Som vår fina frissas hund, t.ex. När jag träffar den är den superglad och far runt som ett litet jehu, men när Sandra är med sätter den sig och tittar lite på sin matte som om den vill fråga ”går det bra så här” medan Sandra får klappa. Djur är klokare än vi vet!

Jag har en dröm om att vi i framtiden kan skaffa hund. Sandra kommer ju inte kunna ha djur själv, och hon älskar djur. Så om vi har en hund så kan hon ju ”ha den” när vi är med iaf. Hon växer jättemycket av att ”sköta om” djur som behöver skötas om med sånt som hon kan hjälpa till med.

En annan kompis som får Sandra att växa

Vår katt är inte så intressant ur den synvinkeln, eftersom det inte är något som hon kan sköta med den, precis. Däremot betyder Sune jättemycket för henne på andra sätt. Han kan få henne lugn och hon gillar att klappa honom lite när vi kommer fram med honom till henne. Men han är inte så lydig, utan gör ju lite som han vill, så ibland måste vi stänga in honom en stund när han far runt så hon blir orolig.


Idag är planen att ta en promenad med rullstolen, i området runt nya bostaden. Fast det vet förstås inte Sandra. Vi vill titta ut lite lagoma promenadvägar som vi kan göra framöver med henne, och jag ska försöka fota lite så jag kan göra nya promenadkartor sen, tänkte jag.

Må så gott.

.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Blev det ett bra möte med "hästtjejen"?
Djur är fantastiska och de flesta är mycket klokare än vad vi kan föreställa oss.
Hoppas ni hittar många fina nya promenadvägar. Ligger området det är tänkt att Sandra ska flytta till i närheten av där ni bor nu?
Kramar om hela dagen lång ❤️