söndag 18 oktober 2015

Typiskt

Det blev ingen biltur för Sandra igår. Det var ju tur i oturen att vi inte hade sagt något till henne, så vi bara kunde ställa in. Vår fina chaufför provar att höra av sig igen, längre fram. Tack! ♥


Det är inget allvarligt med Sandra, men antingen är hon på gränsen till trött-sjuk, eller så är det nån vanlig sjuka på G. Pigg är hon iallafall inte, och ingen aptit har hon heller. Men vi tar det lugnt och låter det gå över i den takt som krävs. Hon fick iallafall i sig lite mat så hon kunde få chips sen, lördagen till ära. Det är ju viktiga rutiner, det där.

Tanken är att Sandras dagar ska fortsätta, men med andra planeringar än dom ordinarie, även vid sjukdom. Att assistenterna inte ska drabbas och bli ofrivilligt lediga, och att Sandra ska vänja sig vid att andra än mamma och pappa tar hand om henne när hon är sjuk.

Vi har ju inte riktigt kommit så långt att assistenterna kan vara så mycket här hemma, men det har funkat jättebra på jobbet dom två gånger som Sandra har däckat. Så vi får väl se hur vi gör, och hur damen mår. Är hon sjuk så blir det ju ingen korttidsledighet för vår del, men i övrigt ska det flyta på, är det tänkt.


Det blir enklare när vi föräldrar har ordnat någonstans att vara på dagarna dom gånger Sandra och assistenterna behöver vara hemma. I nuläget skulle det bli för många hemma samtidigt, och vi kan inte bara gå runt ute mellan 8-15.30 för att inte vara ivägen när assistenterna är här. Har vi korttids nattetid så är det ju lättare för oss att fly helt ett par dygn, men det blir för jobbigt för Sandra att åka dit på nätterna om hon är så dålig att hon kräks och behöver sova.

Nu pratar jag om trött-sjukan, som liksom tillhör funktionshindret kan man säga. Inte smittsamma sjukor då Sandra självklart inte ska till korttids. Men den långsiktiga planen är att det ska finnas assistansbemanning på nätterna också framöver, och då kan ju vi enklare bosätta oss i husbilen under tiden. Men, som sagt, där är vi inte än.

Nåja, vi får ta en sjuka i taget tills det är löst. Vi hoppas att damen hinner pigga på sig, så blir det både jobb och korttids kommande vecka. I annat fall så hittar vi lösningar som blir bra med dom förutsättningar som finns.


Imorgon har vi en massa ärenden iallafall, så då kan vi enkelt hålla oss borta hela dagen. Det är både veterinärbesök och veckohandling att ordna med, och lite andra ärenden kan vi också göra om det är så att vi har tid över att göra av med.

Gårdagen gick sådär. Sandra är mellan sova och pigg, och det är inte så kul. Det är nästan så man hade önskat lite feber så hon ville sova. Vi får se vad orken räcker till idag, men lugna aktiviteter kommer det att bli hursomhelst. Korttidsväskan och matlådorna hanns inte med igår, så det måste fixas idag. Helst lite inköp också, så det finns frukt och mellis på jobbet. Vi får ju räkna med att veckan blir som den ska så länge vi inte ser nåt annat. Göran städade iallafall där igår, så det är klart.


Hare bäst!

.

Inga kommentarer: