torsdag 15 oktober 2015

Lite om mycket

Göran åkte iväg till IKEA igår och det blev lite nytta gjord och inköp köpta. Jag skrev och frågade chefen på kommunen vart vi skulle skicka räkningen nu när Sandra behöver mer material till sin verksamhet… Alltså, jag vet ju att dom skiter i Sandra och att jag inte kommer få svar, men jag kan liksom inte låta bli att påminna dom lite om att dom har en kommuninvånare som dom faktiskt har en del ansvar för. Och ett beslut på en anpassad verksamhet som dom inte verkställer.


Just nu skulle ju lite ekonomiska bidrag till hennes verksamhet inte göra ont, när alla våra överskott måste gå till att få ner lånet på huset. Men, jag klagar inte! Vi har hittat rätt för Sandra och det är det viktigaste. Hon mår så bra nu och det betyder allt. Men det är klart, vi kommer ju inte alltid att finnas och kunna skjuta till när hennes inkomst inte räcker och det är väl det som ligger och gnager lite fortfarande.

Nåja. Det får ju ordna sig. För övrigt är allt bra och jag kom t.o.m. ihåg att boka tid hos veterinären åt Sune. Han ska vaccineras och jag passade på att boka en hälsokoll på honom på samma gång. Han mår bra, men det är ändå skönt att kolla upp sånt som kanske inte syns. Njurproblem är väl nåt som kan drabba katter som får räkor lite oftare än vad det är nyttigt för dom… Sen har han haft nåt konstigt för sig ibland, som jag har kallat för hosta, men jag tror inte det är det. Lika bra dom kollar iaf.

Inatt har vi gjort lite annat istället för att sova ;)


Eller, iallafall Sandra. Jag behövde inte engagera mig så mycket, men nån timmes oro var det, som krävde min närvaro. Hur länge damen själv var vaken har jag ingen aning om, men jag hoppas hon tar sovmorgon.

Visserligen är hon alltid vaken på nätterna, så jag vet ju inte om hon har varit mer vaken än vanligt. Det är inte alltid man hör henne, men man ser spåren på morgnarna. Det är väl en av gångerna vi tycker det är bra att hon inte tar så mycket egna initiativ, för hon lämnar aldrig sitt rum av sig själv. Med tanke på vad hon då skulle kunna hitta på medan vi sover, menar jag. Så då föredrar jag ju att hon börjar skrika när hon behöver hjälp med nåt faktiskt.

Ja, det var väl det om det. I det stora hela måste jag säga att Sandra är ganska pigg efter omständigheterna. Det beror med största sannolikhet på att vi har hittat rätt anpassningar, så hon behöver inte däcka av att vara på korttids, eller av dom personaländringar vi har den här veckan. Hon fixar det ju när man gör rätt :)

Idag ska jag hoppa in och jobba och det ska bli roligt. Skapande står på schemat och höstens tema fortsätter. Jag har förberett med att pressa lite löv som ska få bli ett höstträd, tänkte vi.


Det är ingen av dom ordinarie assistenterna som jobbar idag, så vi har skrivit en liten fusk-lapp om dagens rutiner så vi gör rätt. En del saker är nya små justeringar vi har gjort efter mötet, så dom är nya för alla, och viktiga att vi följer noga så Sandra blir trygg i dom. Förändringarna handlar om att tydliggöra rutiner för henne, så därför är det ju viktigt att vi gör rätt. Då blir det lugnt för Sandra fortare.

Jag önskar alla en härlig dag!

.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Önskar dig en bra dag på jobbet 💗
Kramar till er alla och en puss på nosen till Sune.