tisdag 20 oktober 2015

Mätt mat och omätt katt

Jag har lite svårt att känna ledigheten när vi är hemma. Egentligen hade vi tänkt åka iväg med husbilen ett par dagar, men kom av oss när Sandra blev dålig i helgen. Sen bestämde vi oss för att det blev lugnare hemma eftersom vi har en del bokat under veckan. Det är ju inte så avkopplande att stressa runt för att hinna vara ledig ;)

Sandra var skör igår så assistenterna fick jobba extra hårt för att få dagen att flyta någorlunda. Vi hoppas att inte korttidsvistelsen ska trötta ut damen igen, med tanke på att hon kanske inte riktigt hann återhämta sig efter lördagen. Men, det är inte så mycket att göra än att köra på med vanliga rutiner och sänkta krav.

Sune skulle vaccineras, och jag hade bokat tid för att få en liten genomgång av honom. Det såg väl bra ut, det mesta och några bekymmer vad det gäller räkor eller inte räkor behövde vi inte tänka på. Så länge hans allmäntillstånd är bra, och han inte ”lever på räkor” så var det ingen fara med det.

Däremot hade han ökat för mycket i vikt… Jag misstänkte det, men tänkte att det nog inte var nån jättefara. Sist han var hos veterinären så vägdes han inte ens och jag tänkte att dom nog hade gjort det om det var misstanke om övervikt. Han ska gå ner 1,4 kg och han åt upp sin lilla fm-ranson i ett enda nafs. Sen sprang han raka vägen till ”mat-förrådet” och tittade på mig som att jag var korkad som inte fyllde på ordentligt med mat.


Jag läste att 1 kg på en katt är lika mycket som 16 kg på en människa… Ojoj, då har han ganska mycket övervikt, kraken. Han har ju sån kroppsform att han inte ser så rund ut, utan allt liksom sätter sig på magen. Det är väl därför vi har tänkt att han bara har lite ”hängmage” och att det inte är nån större fara.


Men nu är det uppmätta portioner dietmat och viktkurva som gäller här. (Och halverade portioner räkor)


Vi får väl se hur han godtar det. Igår gick det ganska bra, trots allt. Det lilla han fick försvann snabbt och sen gick han dit och slickade den tomma skålen då och då.

Idag har vi inte så stora planer. Göran ska veckohandla, för det skippade vi igår. Själv ska jag nog ”Spotifya” och njuta ledigt, tror jag. Om inte Göran vill ha sällskap till affären.

Må så gott!

.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Stackars Sune, nog känner jag igen symtomen alltid, det är faktiskt svårt att hålla igen och inte få äta så mycket man vill ;(
Kram till er alla , och du Sune, man vänjer sig efter ett tag.

Polär Marielle sa...

Testar lite bara...