torsdag 7 november 2013

Tack för värdefulla år


Jag minns när Sandra precis hade bytt skola, och börjat i den som förändrade hennes liv. Det var vernissage på biblioteket och allt var anpassat. Vi kunde vara med.

Vi kom från en skola där det var Sandra som fick anpassa sig om hon skulle delta (vilket gjorde att hon oftast inte kunde delta) till en skola som anpassade. Där vi räknades och där Sandra kunde delta under hennes förutsättningar.

Jag minns känslan och det är den jag kommer minnas mest nu när skolan är slut. Att Sandra tillhörde, räknades och fick ta plats. Lärare som såg henne. Ja, såg henne på riktigt, hennes behov och hennes styrkor.

Hela familjen har vuxit och vi har lärt oss jättemycket om anpassning, autism och om Sandra, tillsammans med lärarna i skolan. Vi har skrattat mycket och löst massor av problem tillsammans och Sandra har vänt från att må riktigt dåligt till att må riktigt bra.

Det ”råd och stöd” som man har rätt till när man får ett barn med funktionsnedsättning, det har skolan stått för, helt och hållet. Nåt annat stöd i krissituationer har vi inte haft nånstans, så skolan har betytt väldigt mycket för oss. Den räddade oss, kan man säga.

Nu är skolan slut och Sandra börjar sitt vuxenliv på allvar. Ett nytt spännande kapitel i Sandras, och vårt, liv.

Tack för otroligt fina år i världens bästa skola! Vi kommer sakna er ♥.

3 kommentarer:

Gunnel sa...

Så underbart roligt att läsa om skolor som verkligen gör det de är ålagda att göra...nämligen ser varje barn som en egen alldeles unik person..

Johannes mamma sa...

Jag håller med.
Vad underbart att kunna se tillbaka på skoltiden som ni kommer att kunna göra. Med glädje och saknad.
"Vår" skola är väl bra men inte bäst kanske. Jag har skolmöten flera gånger per termin för att stämma av med pedagogerna att det blir lagom för Johannes.
Hade det funnits en mer anpassad skola på närmre håll hade vi kanske bytt. Men i dagens läge kan vi inte utsätta Johannes för att behöva spendera mer tid i Taxi än nödvändigt.
Jag hoppas att allt nu blir så bra som möjligt för Sandra i hennes vuxenliv

Annelie L sa...

Man blir bara så glad över att läsa att ni har så många fina minnen och kan tänka tillbaka på skolan med glädje. Det är tyvärr inte alla förunnat.
Skolans tuffaste tjej tror jag bestämt hon var sista terminen, av skolfotot att döma.
Massor av Lycka till kramar in i framtiden <3