söndag 10 november 2013

Känsligt läge

Igår var ännu en känslosam dag för Sandras del. Väldiga känslor bryter loss här lite nu och då. Jag trodde nog att det skulle dröja ett tag innan Sandra förstod vidden av att skolan är slut, men hon bearbetar det för fullt.

Med jämna mellanrum svämmar det över för henne och vi tar en ”sitta i knät-stund” med tårar och tröst. ”Man får vara ledsen, det går över sen” känns lite bättre än ”Ta bort dumma ledsen, jag tycker inte om ledsen” Men, det är blandad kompott. Ledsen för att hon saknar ibland och arg för att hon är ledsen ibland.


Det känns ändå bra att hon är ledsen, för det hör ju liksom till när hon bearbetar och tar in att hon har sagt hej då till halva hennes liv. Så klart att det är sorgligt, det var hennes käraste personer. T.o.m. så att vi föräldrar har blivit lite utkonkurrerade ibland. Och att aldrig mer få träffas är ju som att mista något som betyder väldigt mycket. För gott.

Vi kan ju inte säga till Sandra att hon troligtvis kommer att få träffa ett par av lärarna framöver. Och vi kan inte åka till skolan och hälsa på, eftersom hennes klassrum inte kommer vara kvar så som det har sett ut när Sandra har gått i skolan. Det skulle bara förvirra och bli fel.

En av lärarna kommer iaf att åka och hälsa på Sandra på DV för att ”knyta ihop säcken” innan skolan är ett helt avslutat kapitel. Troligtvis nu i veckan. Sandra skrivs ut från skolan sista november, så innan dess blir det iaf.

Det är faktiskt helt otroligt så fint anpassad den här övergången har varit. Ingen hade kunnat göra ett bättre jobb än vad alla inblandade har gjort. Jag känner stor tacksamhet!


När Sandra tittar i fotopärmen hon fick från skolan, så saknar hon bilder från avslutningen, så jag har skickat in lite foton för framkallning som jag tänkte fylla på med i slutet av hennes ”skola-pärm” Det känns som det är en del i hennes bearbetning.

För övrigt har hon varit ganska uppstressad över kommande vecka som ju är full av nyheter för henne. Det är första veckan på hennes nya liv, med DV varje dag och Jane som kör istället för taxi. Vi får väl se hur det går, men Jane är jätteduktig och vet hur hon ska förbereda Sandra, så dom har redan rit-pratat om hur det kommer bli med DV, bil och korttids. Det ska nog gå bra, men behöver väl en inkörningsperiod, förstås.

Damen somnade tidigt igår, men vaknade igen, ungefär när jag tänkte lägga mig. Jag la mig ändå, men hörde ju Sandra i ”änglavakten” hela tiden. Hon somnade om lite till och från, men har sovit oroligt och varit vaken mycket. Jag hann väl sova i nån timme, eller så. Så det blir en ”rolig” dag med den ena tröttare än den andra. Vi har just klarat av morronrutinerna med låsningar och tappade tålamod och nu är det bara resten av dagen kvar ;)

Ha det fint!

.

Inga kommentarer: