onsdag 20 november 2013

Batteriladdningar och rit-pratande

Jag har inte så mycket att komma med just nu. Vi laddar trötta batterier och har njutit ledigt, och i em kommer Sandra hem igen.


Jag fick lite info från Jane igår om att det har funkat bra det mesta. Lite oro så klart eftersom det var första gången det var korttids sedan DV började med alla nya rutiner. Så det var ju första gången som Sandra åkte till korttids med Jane istället för med taxi som hon är van.

En sån detalj innehåller massa små förändringar som gör Sandra orolig innan hon vet vad som gäller. Det vi gör för att förbereda är ju att ha tydliga scheman och rit-prata om hur det hela ska gå till.

Att rit-prata gör det tydligare för Sandra än att bara prata eftersom hon måste se för att förstå saker som hon inte kan relatera till. Men sen har hon oftast en oro ändå, tills hon har upplevt det nya och sett att, och hur, det fungerar.


Papper och penna är nog ett av dom enklaste och bästa hjälpmedlen vi kan ta till. Det hjälper även Sandra många gånger att få fram det hon vill säga när det låser sig.

Hon har väldigt svårt för att be om saker, säga till och be om hjälp. Det är väldigt sällan som hon kan säga det i ord utan problem. Jag ska inte skriva att hon inte kan, för nån gång har det nog hänt, när hon mår riktigt bra och det bara kommer innan det hinner låsa sig.

Vi som känner Sandra väl, kan oftast läsa av och förstå vad hon vill utan att hon behöver säga det med ord, men det är en sak som vi helatiden tränar på. Och då är papper och penna ett jättebra hjälpmedel. Det har t.o.m. hänt att hon har bett om papper och penna för att få rita det hon inte kan be om J


Sedär, det blev ett litet inlägg ändå, fast jag inte hade nåt att komma med. Jag önskar er en fin dag, och vi ska väl njuta av sista timmarna på vår ledighet för den här gången. Piggare än i måndags är jag iaf. Och mår Sandra bra, och vardagen rullar på, så är jag snart ikapp mig igen.

Må gott!

.

3 kommentarer:

Bellan sa...

Kramar <3

//Bellan

Tina sa...

Bilder är fantastiskt bra, ritade och på schema.Och ni är fantastiskt bra ! Kramar

Photo by Maria sa...

Tydlighet är viktigt så "rit-prata" är ju perfekt..

Kram Mia