söndag 27 februari 2011

Dötid

Nu börjar katalogförrådet sina igen så det blir till att jaga kataloger nästa vecka, när vi har korttids.


Gårdagen var iaf en lugn dag med en del ”klippa i kataloger” men en liten biltur blev det också. Sandra gillar att åka bil så det är en bra sysselsättning ibland när man inte orkar aktivera hela tiden. Det var lite brev att posta, så det blev ett bra uppdrag åt Sandra på fm. Så åkte dom förbi resebyrån för att hämta kataloger, men den var tyvärr stängd.

Så klart har nu Sandra bestämt att hon ska åka bil idag med, men vi får väl se hur det blir med den saken. Det är inget vi har planerat men om Sandra har bestämt nåt så får vi välja att ta fighten eller bilturen… Jag gissar att det blir biltur.

Felet vi gör på helgerna är att det är för mycket dötid. Vi skulle göra som det är i skolan, med ett schema att följa varje sekund. Men… det blir inte riktigt så. Ibland behöver Sandra bara se på film och klippa/riva i kataloger, men inte alltid. Bara när hon är för trött för att göra något annat.

Att följa ett schema med lagom aktiviteter en hel dag går ju ibland, men man blir ganska trött av det när man samtidigt är beredd på allt hela tiden och måste ligga steget före. Det där ”steget-före-tänket” är ju ganska tröttande i längden. Jag menar, man har det ju hela tiden. Så att aktivera samtidigt, i lagom dos, med lagom krav och med ett flyt som förhindrar dötid, det orkar jag inte.

För det första kräver det en noga planering om det ska flyta hela dagen och det kräver 110% närvaro varje sekund. Dessutom ska allt annat funka. Man kan inte gå hem när arbetsdagen är slut och låta mammarollen ta över resten, liksom…

Men jag får dåligt samvete när Sandra ser film och klipper i kataloger såna dagar då hon faktiskt är pigg och skulle orka göra andra saker. Jag skulle behöva planera lite bättre för ”pigga helger”


Lenaeff, bilderna går inte att flytta runt som dom gjorde förut. Men nu skrev Patricia att hon alltid har haft så. Jaha, då är det ju bara att gilla läget och vara glad över att jag inte hade så förut. Jag vänjer mig väl och kommer säkert på hur jag ska lösa det. Laddar jag in bilderna i rätt ordning så går det ju som synes, även om det är mer pyssel.

Peaz undrar varför jag inte skriver mina inlägg direkt i bloggen. Jo, det beror helt enkelt på att jag inte har tid att skriva ett helt inlägg på en gång och då tycker jag att det är enklare att ha ett Word-dokument tillgängligt som jag bara kan öppna när jag får lite tid över. Och när jag får frågor eller kommer på nåt som jag vill ta med, men inte har tid just då, så skriver jag bara några stödord så länge, liksom.

Jag har väldigt sällan tid att sitta några längre stunder i taget utan jag börjar oftast med ett nytt inlägg så fort jag har publicerat ett. På morgnarna brukar jag ha en stund för mig själv innan resten av familjen vaknar och då har jag oftast tid att sammanställa det jag har skrivit dagen innan, och publicera det.

Jag har också fått en del tips och råd från vänner på fb. Jag har provat råden jag har fått, men inget har hittills hjälpt. Stort tack till alla som försöker hjälpa mig iaf :)

Jag avslutar med en liten påminnelse om tävlingen för er som inte har varit här på ett tag. Klicka på tulpanerna i högermarginalen och skriv en kommentar där, så är ni med och tävlar.


Skön söndag alla sköna läsare!

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Måste bara fråga.. Varför kan du inte göra som du gör i words fast på bloggen?? Det sparas ju automatiskt och så länge du inte lägger ut det så är det ju bara att hämta upp det påbörjade igen under redigera inlägg.. Så gör jag om jag tex blir störd och inte kan skriva allt på en gång.. Då behöver du ju bara gå in på ett ställe och slipper klipp och klistra mellan sidorna..
Bara en tanke..

Gillar Sandra vilka kataloger som helst att klippa i, och veckotidningar med??

Ha nu en fin dag..

Kram Mia

Mia sa...

Ja vem orkar ha scheman för varje sekund på helgerna? Vi är ju bara människor, man kan inte va perfekt jämt. Viggo tittar mycket på film och leker med Lego samtidigt på helgerna. Jag får också lite dåligt samvete. Man borde väl åka på utflykt...men det blir mer när det blir varmare. Att åka bil låter som en lagom grej för Sandra, och lite avkopplande för er? Kram MIa

Patricia sa...

Snälla Nina inte ska du ha dåligt samvete för att du inte orkar planera varje sekund av tiden Sandra spenderar hemma, du är bara människa som vi andra, du går inte hem efter dina timmar "på jobbet" ... jag tycker du ska vara väldigt stolt över hur fantastiskt bra ni löser allt.

Vad gör det om Sandra tittar på film en stund även om hon skulle orka göra annat. DU skulle inte orka leva med att planera varje sekund och hur bra mamma/vårdare skulle du orka vara då ... så nej släpp den tanken genast .. DU är den bästa mamma och vårdare som Sandra någonsin kunnat få och var glad och stolt över det!!!! ... och därmed basta!! ... ; )

Hoppas ni får en bra söndag!
Kram Patricia

Annelie L sa...

Jag kan inte uttrycka mig bättre en vad Patricia redan gjort, så jag tycker du ska läsa hennes kommentar en gång till och verkligen ta till dig vad hon skriver.

Ha nu en alldeles underbar söndag och snart är det måndag och härlig vardag igen.
Stora kramen

Anonym sa...

Åhhh! Jag hade skrivit ett jättelåångt inlägg som jag lyckades trycka bort...men kontentan av det hela var att du gör ju så otroligt mycket för Sandra att du absolut inte behöver ha dåligt samvete för att ha en slö-dag.
Om vi skulle vara perfekta, vad ger vi så för signaler till våra barn? Att de inte duger om de inte är perfekta?????

Kramar om dig, världens bästa mamma!!
Lena

Britt-Marie sa...

Det tänker vi många gånger för Hugo också. I skolan finns det ingen "dötid" alls på hans schema men det funkar inte här hemma så vi tillåter oss själva att få vara lite "slappare" med schemat här hemma. Man märker att det inte alltid är så bra men det får gå ändå för vi är inte mer än människor. Kram!

Roffes blogg sa...

Jag har också dåligt samvete ibland för att Tjabolina ligger mycket på sängen och bara "är", men samtidigt måste man ju tänka på allt som man faktiskt är duktig på istället tycker jag! Och DU ÄR DUKTIG, NINA! Absolut. Storkramen från Mib.

Bellan sa...

Visst är det mycket svårare med helgerna, skoldagarna är lättare när det gäller schema. Tycket också det är svårt att göra ett schema för varje minut en hel helg. Men ni är så duktiga, jag har lärt mig mycket av dig! Och vad gör det med lite slappare dagar emellanåt, bara ni alla mår bra av det.
Kramar om dig bästaste Nina!
//Bellan