lördag 12 februari 2011

Piggelin var trött

Imorse var jag ju tvungen att gå ut före Sandra, och få undan den värsta snön så vi kom fram till taxin. Minst 30 cm kramsnö, det ger ju iaf ordentlig motion… Kommentarer är överflödiga, ni vet redan vad jag tycker :/


I övrigt var morgonen bra, även om det gick en aning trögt med frukosten. Hon fick iaf i sig den och hann bli klar utan stress, vilket är det enda viktiga i sammanhanget.

Göran pysslade i källaren på förmiddagen för termostaten i duschen hade gått sönder. Men nu ska den funka ett tag till och sen blir det väl till att köpa några nya delar, eller hur det nu var.

När han var klar med det tog han fram dammsugaren, sen käkade vi och efter maten gick han ut och skottade snö innan han, efter en snabb dusch, åkte iväg och kollade på jobb. Själv hade jag fullt upp med Sune i knäet och djurvän som man är satt jag snällt där jag satt ;)

Alltså, jag erbjöd mig faktiskt att hjälpa till med skottningen, men Göran sa att han fixade det själv och jag är inte den som tjatar i såna lägen… Och min rygg var gladast att slippa.


Sen ringde dom från skolan och berättade att Sandra var trött och känslig och att hon dessutom hade kommit sent iväg till taxin när det var dags att åka hem. Ja, det var väl egentligen därför dom ringde, för i det vädret som var igår, och med närmare en timmes resväg, hinner man bli lite orolig om det drar ut för mycket på tiden.

Väl hemma klarade vi av ett utbrott det första vi gjorde. Sen var det ingen idé med nåt mellis eftersom det snart var middag, så hon fick middagen lite tidigare istället, och lite mys med ost & kex i tv-soffan senare.

Lenaeff undrar om vi har ändrat rutinerna igen, eftersom jag har gjort en massa nya schemabilder, men nej, det är ändringen före jul jag menar. Jag har inte haft tid att få i ordning det nya schemat än. Fast det är inget som har drabbat Sandra, utan vi har kunnat ha rätt ordning på hennes schema ändå. Ändringen var mer kom-i-håg för Göran och mig. Sen var bilderna dåliga och behövde bytas ut och en liten förändring ska vi göra när vi börjar använda det nya schemat efter korttids på onsdag, nämligen att vi har bytt dagar, Göran och jag, då vi turas om att hjälpa Sandra på kvällarna.

På tal om schema… Påminner om informationsbloggen Hjärtefrågor som har blivit jättefin tack vare Camillas hjälp. Nu finns det mycket matnyttigt att hämta där och ni får gärna hjälpa till att sprida den. Vi hoppas att den ska vara till hjälp för många framöver och jag hade blivit väldigt tacksam om jag hade fått adressen till en sån blogg i samband med Sandras diagnos.

Annelie L undrar om Sandra är glad över att ha Sune hemma. Ja, och jag tror att det var en av orsakerna till att hon bara längtade hem i onsdags. För hon visste ju att Sune skulle vara hemma när hon hade varit på korttids.


Petra undrar om Sandra brukar riva papper och om hon kom på det själv. Ja, det har hon kommit på själv och hon har gjort det så länge jag kan minnas. Hon rev många tidningar i smala remsor när hon var liten, och efter varje remsa hoppade hon jämfota ett par gånger och slängde den sen i en papperspåse ♥

Det verkar som att hon kommer till ro av att riva papper. När hon lärde sig klippa så har hon ju gjort det också, men är hon trött och skör så river hon hellre. När hon klipper så brukar hon klippa ut bilder från kataloger, men när hon river så gör hon det för rivandets skull, liksom.

Idag blir det en lugn dag. Egentligen skulle Sandra till frissan, men hon är för trött och skör för att det ska bli lyckat. Ja, själva klippningen skulle säkert bli bra ändå, men för allas bästa flyttar vi det till en annan dag. Det brukar ta ganska bra på Sandras krafter ändå, så det underlättar ju om hon är pigg från början.

Ha en fin lördag!

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Annelie L sa...

Ojojo, vad mycket snö ni har fått, det blir mycket motion det (för Göran) Hoppas ni får ordning på duschen det är ju faktiskt ganska skönt med en varm dusch då och då...
Det var nog skönt för Sandra att hoppa över frissa besöket, det blir säkert ett bättre besök när hon är lite starkare och mer utvilad.
Önskar er en fin lördag vännen.
Kram Annelie

Petra sa...

Ischpi! Nu får det sluta med snö hos er tycker jag. ( Här har det NÄSTAN slutat) Vi fick ett liiiitet pudertäcke igår och det gjorde mig irriterad så då kan jag ju tänka mig hur det är för er ;0)
Hoppas att ni får en underbar lördag.

Anonym sa...

JA det så klart att du måste ta hand om Sune ;-)
Resten fixar ju Göran galant, så varför vara med och vara ivägen *ler*
De hittar sina strategier, när Junior var liten tog han fram kastrullerna när det blev jobbigt, efter det var det en period då han slog i dörrar (mindre kul) och nu spelar han Nintendo när deet blir jobbigt.
Alla sätt är bra...
Jag börjar bli böjd att hålla med dig om snön, vinterälskande som jag är så börjar till och med jag få nog.
Söt bild på Sandra och Sune..ni är så lika ibland - inte Sune och du, utan Sandra och du.
Kram och hoppas att helgen blir bra. Idag skiner solen här, hoppas att den gör det hos dig med :-)
Lena

agneta sa...

det är härligt att gosa med katterna ibland, det tycker jag med! Hoppas att Sandra och ni får en bra lördag! kramelikram <3

Maritha sa...

Klart hon längtade efter Sune och Sune hade ju längtat efter dig så han behövde få sitta i ditt knä läääääääänge......

Skönt om ni får en lugn helg!

Kram Maritha

Unknown sa...

Det är fint med snö, visst är det de!
Men jag är ändå glad att vi inte har något kvar alls. Är grått och bart.....

Kom lite puder igår och det frös til en ening men annar så nä.

Hoppas ni får en fin lördags kväll! Kram!

Thomas sa...

"Piggelin är trött"
Jag älskar formuleringen!
Ha det fint i snön!

/Thomas

Bellan sa...

Vilka mysiga bilder på Sandra och Sune, det ser så rogivande ut - härligt!

Det där med att Sandra river papper... hm... skulle vilja berätta en sak, men känns svårt att få fram rätta andemeningen i mina tankar där... får ta det när vi träffas nån gång, för det gör vi väl?! Hade iaf önskat att min son kunnat riva papper när han får utbrott, för att avreagera sig, men det är nog en utopi.

Kramar om er!
//Bellan