lördag 26 februari 2011

Börjar fatta

Ja, jag börjar väl så smått komma underfund med alla nyheter nu, men pekplattan… Den kommer jag nog aldrig bli vän med! Den lever sitt eget liv. Autopilot, typ… Jag vet inte hur nytt det är med zoom och sånt på pekplattor, men det verkar lite för avancerat för att funka bra. Eller så är det jag som har missat nåt…

Ja, sen har vi ju bilderna då. Det är trist att jag inte kan få in fler foton i bloggen nu. Det blir ju roligare för er med mycket bilder. Nån som har tips? Jag kan alltså ladda in bilderna, precis som förut. Men sen går det inte att dra dom till rätt ställe. Förut scrollades sidan så jag kunde släppa bilden där jag ville ha den, men det gör den inte längre, så ska jag ha fler än en bild så gäller det att jag laddar in dom i rätt ordning, för det går inte att komma förbi en bild annars :(

Och är det nån inställning i Word som ska göras för att slippa ändra till HTML i bloggen när jag kopierar in texten?

Jaja, det löser sig… Sandra kom iaf hem igår eftermiddag och var väl lite småtrött men go och glad. Det är alltid extra skönt när hon har fixat en lite längre korttidsperiod. Tänk i början, då klarade hon inte att vara där utan att behöva ledigt från skolan efteråt. Då klarade hon ingenting utöver det vanliga utan att antingen bli sjuk eller behöva ledigt. Så mycket hon klarar nu, om man jämför :)



Hela eftermiddagen och kvällen funkade kanon, utan några som helst problem. En del prat om ”gröna dagen” bara, och ”gröna dagen” är ju måndag. Hon längtar till skolan extra mycket när det har varit lov.

Kvällen tillbringade jag i tv-soffan tillsammans med Let´s dance medan Göran ägnade sig åt hästar på datorn. Idag blir det väl en vanlig lördag och inga större påhitt.

Jag påminner om tävlingen för er som inte har sett den. Bara klicka på tulpanerna till höger och skriv några rader för att delta i den.

Mamma Zoffe hade ju en bra idé om pris till tävlingen, nämligen en fika. Ja, det kan iofs bli ett dyrt pris för den som vinner då, med resvägen inräknad ;) Fast för att fika behövs ju ingen tävling. Kaffe finns alltid hemma, så jag hittar på ett annat pris :)

Bellan läste i kommentarerna till tävlingen, där en del skriver om ”MåBra-tiden” och undrar lite över det. Jo, jag prenumererade på tidningen MåBra för ett tag sen och på deras hemsida kunde man blogga. Där handlade bloggen mest om att må bra, och inte nånting om livet med autism. Men vi blev ett gäng som brukade läsa och kommentera varandras bloggar.

Sen gjorde dom om på hemsidan och möjligheten att blogga försvann. Vi som hade lärt känna varandra då, flyttade över till fb istället, där vi håller kontakten fortfarande. Men jag saknade bloggandet och startade den här bloggen, som inte handlar om hälsa längre, utan mer om Sandra och vårt liv med autism, som ni ju vet, och på den vägen är det :)

Nu önskar jag er en fin lördag vad ni än tar er för!

♥ Kram ♥

9 kommentarer:

Maritha sa...

Jag är säker på att du kommer på hur det fungerar eller nån ger dig tips om hur du får in bilderna.
Vad skönt att hon var pigg när hon kom hem, då får ni nog en skön helg också.

Ha en fin helg, vi drar till stugan strax!

Kram Maritha

Anonym sa...

Jag vet ju inte hur du brukar göra, men om du klistrar in textdokumentet först och laddar upp bilderna sen, direkt i inläggssidan så kan du ju välja vart bilderna ska vara.
Det kommer fram en rad där det står olika val av storlek på bilderna, om de ska vara till höger, vänster eller centrerade och om du vill skriva dit bildtexter.
Blev du nåt klokare?
Och det där med kaffet låter ju :-) Vem vet om det blir en ledig dag när både du och jag är hemma???? Då kanske man törs knacka på...

Det där med pekplatta låter som rena grekiskan för den oinvigde, men jag hoppas att det ordnar sig.

Härligt att Sandra var go och glad när hon kom hem, även om hon längtar till det blir Grön dag igen.

Kram på er och ha en skön lördag!
Lena

Unknown sa...

Men varför skriver du ett dokument i word först? Varför skriver du inte direkt i blogger?

Mia sa...

Trevlig helg! Väldigt gullig bild på Sandra:-)

agneta sa...

En skön helg önskar jag dig och familjen.
<3 kram Agneta <3

Photo by Maria sa...

Snart är det den Gröna dagen och den gillar jag med extra mycet denna gången :-)

Hoppas er dag är bra och att den fortsätter så..

Kram Mia

Patricia sa...

Knepigt det där med din pekplatta, säkert någon inställning som går att ändra, om man vet hur man gör ... det är ju så jobbigt när det inte funkar som man vill .. =(

Det där du beskriver om bilderna på bloggen, så har jag alltid haft i min blogg sen jag startade. Jag lägger alltid in bilderna i rätt ordning och skriver sen. Men om jag behöver flytta en bild så går det men bara en bit i taget eftersom det inte går att skrolla samtidigt.. skitdrygt .. =)

Ja tänk va Sandra utvecklas hela tiden, så skönt .. =)

Må så gott!
Kram Patricia

Bellan sa...

Skumt det där med bilderna... du kommer kanske på lösningen när du trixat ett tag.
Vad glad man blir när man ser de fina framsteg Sandra gjort, att hon klarar mer och mer - härligt!
Kramar till er!
//Bellan

Roffes blogg sa...

När jag använder HTML varianten så markerar jag all den där texten som = bilden och så klipper jag ut det och klistrar in det där jag vill ha det... Vet inte om du förstod, men det är skitenkelt. Sen kanske din dator är mer avancerad än min så jag vet ju inte om det funkar för dig.
Vad du skriver om pekplatta fattar jag nada av... för nån sån har jag aldrig pysslat med. Inte ens i jobbet....
Hälsningar stenåldersmänniskan som gillar papper och penna (hahaha).