fredag 25 februari 2011

Man lär så länge man lever

Vad roligt att få veta lite mer om en del av er, och varför ni läser min blogg. Tack så mycket för era fina omdömen! :) Ni som inte kikade in igår kan klicka på tulpanerna här till höger och skriva några rader i det inlägget så är ni också med och tävlar.

Till Agneta, och er andra som sett den nya fotot här uppe, det är taget förra våren och än har vi bara snö utanför fönstret. Men jag längtar till vårvärmen så jag tjuvstartade lite :)



Förutom tävlingen och lite städning så blev det en hel del datorpyssel här igår. Man är ju lixom en vanemänniska, det tar tid att komma underfund med nya grejor… Och att klistra in mina inlägg från Word till bloggen gick inte alls. Så jag var nog inte så trevlig för min omgivning där ett tag…

Men sen funkade det iaf, om man ändrade inställningen i bloggen till nåt ”vad det nu heter” HTML eller nåt… Jag tar tacksamt emot tips som gör det hela enklare! För det där kan jag inte alls. Vill ni ha fler än en bild i fortsättningen måste jag lära mig hur man gör, för nu går dom inte att flytta utan att det är väldigt omständligt.

Nåja, det blev inte bara datorfix igår, vi hann med både frukost i sängen, prommis, bastu och mys i tv-soffan också. Så nu är batterierna laddade igen och dom största måstena fixade tills lilla damen kommer hem i eftermiddag. Det är bara ett telefonsamtal kvar och det fixar jag på morgonen idag. Bara ett recept som ska förnyas, så det är snabbt avklarat.

Taxichauffören ringde förresten igår, och meddelade att hon jobbar kvar till sommaren. I åtta år har hon kört Sandra, sa hon. Vilken trygghet det har varit! Men hon har ju rätt att gå i pension hon med… Hon har ju knappt varit ledig, och aldrig sjuk, under dom här åren… En sån chaufför får vi aldrig igen.

Men den nya ska läras in och han ska åka med på fredagar för att lära känna Sandra nu, innan han tar över. Det blir nog bra. Fast han är nog inte beredd att planera sin semester efter Sandras ledighet, gissar jag. Det kan vi ju lixom inte begära. Så hur det blir när han är ledig det vet jag inte. Det var bara han som ville ta över…

Jaja, det ordnar sig alltid på nåt sätt, och fixar det sig inte så löser det sig ändå! Så är det ju, och det där är inget som oroar mig, faktiskt. Visst är det tråkigt att vår fina chaufför slutar, men så är det ju och det är bara att göra det så bra det går. Hon ser ju dessutom till att han som ska ta över får reda på allt viktigt i god tid innan och bättre än så kan knappast ett byte bli.

Idag ska Göran jobba och jag ska njuta av mitt eget sällskap så länge det varar. När familjen kommer hem börjar helgen här och nu längtar man ju efter Sandra när hon inte har varit hemma sen i tisdags morse. Jag gissar att jag mest kommer att utforska alla nyheter här på datorn idag…

Må gott nu alla trogna, nya och tillfälliga läsare!

♥ Kram ♥

9 kommentarer:

agneta sa...

Go´morrn! Visst förstod jag att det var "gamla" bilder du satt in på björkarna, men det var härligt att påminnas om vad som väntar! Måste också säga att de förbereder bytet av Sandras chaufför väldigt väl och det är ju skönt. Men det är ju så det ska vara när det fungerar. Hoppas att det kommer att bli bra för Sandra till slut.
Ha en skön dag vid den nya datorn eller vad du nu hittar på, innan älsklingarna kommer hem.

Kram Agneta

Annika N sa...

Vad fint du gjort i bloggen.
Vad bra att den nya chauffören följer med långt innan så att han ser hur allt funkar och det viktigaste av allt, att Sandra lär känna honom.

Ha en jättefin helg !!! Kram Annika

Annelie L sa...

Hejsan,
Vad vårligt fint du gjort det här inne hos dig....snart kan vi njuta av det i verkliga livet också.
Det låter toppen att de planerar chaufförs bytet så noggrant och bra, men jag förstår er oro, en sån pärla ni har haft fram till nu får man nog bara uppleva en gång i livet. Men med det inte sagt att den nya inte kommer att bli bra, han får säkert instruktioner och massor av bra information av henne så att han ska klara av uppdraget på bästa sett, och om några år är han säkert en pärla han också...
Önskar er en fin helg, hoppas du laddar batterierna ordentligt under dagen.
Kram från mig // Annelie

Anonym sa...

Godmorgon...gääsp!
Jo, för mig är det godmorgon än, hi hi!
Jag har haft sovmorgon idag...till kl.10.08!!! Gissa om huvudet var kaffesuget...

Tänk vad skönt för er att ha haft den förmånen, att ha en och samma taxichaufför i så många år. Undrar hur Sandra kommer att ta det, det måste ju nästan kännas som en familjemedlem för henne???
Skönt att hon tar med den nya killen och "lär upp" innan hon slutar. MEn det såklart, det blir ju skillnad för Sandra, och speciellt om han blir sjuk.
Tänk vad det strular med ny teknink innan man kommr på vad som skiljer sig från tidigare. Skönt att du fick lite hjälp med det.
Jag bara lovar att jag ska komma, och så gör jag inte det, trots löften om kaffe - just en snygg vän :-/
Hoppas att Sandra är go och glad som en solstråle, som hon brukar vara, när hon kommer hem.
Kram på dig din datahacker!!!
Lena

Maritha sa...

Men så vårigt och fint du gjort bredvid söta Sandra! Lääääääängtar :-))

Vilken fantastisk taxichaufför ni har!!!!!! Hoppas det går bra med nästa också.

Ha en fin dag framför datorn!

Kram Maritha

Bellan sa...

Jag läste igenom en del av kommentarerna i tävlingsinlägget igår. Många har skrivit om "Må-Bra-tiden"... Nånstans i bakhuvet så kommer jag ihåg att jag läst nånstans att du bloggat tidigare på annan portal. Kan du inte berätta hur det hela började, var och när du började och varför du började blogga? Och vad hände sen, uppenbarligen har du bytt bloggställe? En liten tanke bara....

Visst är det härligt med dessa trogna taxichaufförer! Fungerar likadant här, alltid samma och aldrig sjuk. Hoppas det kommer att fungera lika bra med nästa som börjar köra Sandra.

Ha en fin fredag och så får vi tro att ni får hem en solstråle till Sandra i em! Och lycka till med datafinesserna ;)
Kramisar till dig!
//Bellan

Patricia sa...

Du vänjer dig nog snart vid din nya dator och alla nya finesser, det tar lite tid så ha tålamod .. =)

Nej va tråkigt att er chaffis ska sluta, hon verkar ju vara bästa chaffis man kan tänka sig. Hoppas verkligen att den nya blir lika bra och tar sitt jobb på allvar.. =)

Ha det så skönt i helgen!
Kram Patricia

Roffes blogg sa...

Hej fina du. Jag har ju också en ny dator så jag har inte varit här på ett tag för mina favoritbloggar följde liksom inte med över och jag har varit lite för lat för att leta reda på dom.... eller snarare så har jag inte haft ork. Har varit lite mycket i mitt liv senaste tiden. Kul är det alla fall med nya datorer, eller hur!?
Kram till dig och tack för så goa ord på min blogg. Jag har det lite jobbigt, men det värmer att ha vänner som du <3

Britt-Marie sa...

Pekplattan är jättebra när man får kläm på den. För mig har svårigheten varit att jag lätt kommer åt den när jag skriver. Tummen kommer lätt åt den. Kul med en ny dator iaf. Vi har precis beställt en till Anthon som han ska få nu när han fyller år i mars men schhhh det är en hemlis ;)