måndag 21 februari 2011

En liten lägesrapport

Nattens dröm hade gärna fått vara sann… Jag drömde nämligen att Göran hade dukat fram en jättefin ”hotellfrukost” och bakat fina kanelbullar till mig när jag kom upp :)

Men, den var inte sann och inte gårdagens heller, som tur är. Ja, inte så här långt iaf. Tänk, man är så van att stångas å ringa runt och bråka överallt så när nånting bara funkar och man blir lyssnad på direkt, så blir man alldeles paff och liksom får nån overklighetskänsla.


Men det är faktiskt helt fantastiskt när man slipper stångas för en gångs skull. Vi fick en tandläkartid imorse klockan nio. Nackdelen att bo på liten ort är ju att resurserna inte är lika stora, så det fanns ingen tandläkare här idag. Fördelen med att bo på liten ort är ju att alla känner oss :) Så Sandra fick komma till samma fina tandhygienist som hon har varit hos förut, och som vet hur hon ska bemöta Sandra på bästa sätt.

Vi har t.o.m. fått foton på hur ett tandläkarbesök går till och en porträttbild på hygienisten. Så jag hade bara att ta fram dom fotona och börja förbereda Sandra här hemma innan vi gick dit :)


Hygienisten har kommit så pass långt med Sandra vid tidigare besök att hon får undersöka med en spegel och även putsa Sandras tänder. Tack vare det så gick det ju väldigt bra idag och hygienisten vet ju vad Sandra klarar.

Hon hittade inget fel på tänderna av det hon kunde se med blotta ögat så vi bestämde att vi skulle försöka oss på en röntgenbild. Man måste ju prova… Och gissa om Sandra var duktig! Jag blir alldeles varm när jag ser henne Fast hon kväljde, så det gick inte. Men oj som hon försökte, och hon skrattade och sa ”Förlåt” när hon höll på att kräkas, lilla älskade gumman!


Hygienisten penslade det onda stället med flourlack och det var ju bra för då kunde jag ge Sandra en ledande fråga här hemma sen, eftersom jag inte är helt säker på om hennes svar är riktigt annars. Så jag sa ”Nu känns det väl bättre i tanden när ”xxx” har penslat?” Sandra sa att det fortfarande gjorde ont och då gör det säkert det.

Men hygienisten har ringt och bokat en tid på sjukhuset så vi ska dit strax efter tre i eftermiddag. Nu väntar jag på samtal därifrån så vi får veta lite mer vad som ska hända, så jag kan förbereda Sandra på det innan vi åker.

Ja, det var läget just nu och det känns bra att vi fick komma direkt.
Ha det så bra, jag återkommer när jag får tid.

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Patricia sa...

Åh va glad jag blev när jag läste, vad skönt att ni fått en bra relation med er tandhygienist och att det gick så bra.

Och va duktig Sandra var, att kämpa med kväljningar och sen kunna skratta o be om ursäkt ... härlig hon är!

Hoppas det går lika bra med resten av tandläkarbesöken!!!
Håller tummar och tår för er.

Kram Patricia

Maritha sa...

Åh vad skönt att du slapp stångas och få hjälp direkt.

Hoppas resten går bra också!

Kram Maritha

Anonym sa...

Lilla pluttan, så duktig hon är...
Så skönt att ni fått tid så pass fort ändå. Hoppas att det går bra nudå när hon var så duktig.
VIlken gullunge du har :-)
Kram och lycka till//Lena

Mia sa...

Stackars Sandra, vad duktig hon var trots allt, kram Mia

Photo by Maria sa...

Så duktigt av henne att ändå kunna försöka röntga och att kunna be om ursaäkt och med ett skratt dessutom..
Kanske funkar med lite träning sedan då..

Hoppas det onda går över eller att de hittar var felet är så hon slipper ha ont..

Kram Mia

agneta sa...

Så duktig hon är Sandra! Hon fortsätter att överraska, det är härligt! Lycka till med fortsättningen och kram till er alla/Agneta

Unknown sa...

Vad härligt att ni kunnat bygga upp en relation sådär med både frisör och tandläkare. Skönt när dom är villiga att hjälpa och förstå.
Härligt att Sandra fixade det så bra! Håller tummarna för er idag då
Kram.

Bellan sa...

Vad bra att ni fick komma på ett välkänt ställe i det här läget. Och att Sandra fick samma hygienist som hon haft innan.
Trevliga bilder, kul att se att det funkat så bra!
Kram!
//Bellan