torsdag 10 februari 2011

Så var det med det

Knappt hann vardagen börja så var den slut igen. Njae, så illa är det inte, men Sandra behöver en ledig dag idag, så vi kom av oss lite med vår sköna vardag. Fast, det blir nog bara ett kort brejk och vardag imorrn igen, skulle jag tro.

Men där fick vi för att vi sköt upp handlingen… Vi bara orkade inte göra nånting igår, och det var väl iofs också nödvändigt. Annars hade vi tänkt att vi skulle hjälpas åt med storhandlingen, för det är ju alltid enklare att vara två. Nu får Göran fixa det själv, och det går ju det med.


Dom ringde från skolan igår, och berättade att Sandra var jättetrött. Hon bara längtade hem och orkade inte göra nånting… Precis som vi då :) Ja, vi är nog alla lite trötta efter det som har varit. Skönt att vi kan ta igen oss lite ett par dagar då, även om vi inte kan ta igen oss på samma dagar… Men Sandra får så klart gå före, vi kan ju anpassa oss lättare, och vi hann ju ta igen oss lite iaf, medan damen var på korttids.

När det blir vardag igen efter ett så här långt uppehåll från rutinerna som vi har haft nu, sen före jul, så är det nog ungefär samma känsla som ”vanligt folk” har den första semesterdagen efter en intensiv vår, eller nåt… Inte för att det har varit jobbigare än andra jular eller resor egentligen, utan mer att det tar på krafterna att vara 100% alert varje sekund och liksom inte kunna slappna av nånting. Och psyket hinner inte precis komma till ro på två dygn korttids heller, men vardagen är iaf lugnare än lov och resor. Det borde vara en löneförmån att få riktig semester en vecka för sig själv efter en resa eller en jul… ;)


Hur man än vrider å vänder på alla alternativ så lyckas man ändå inte hitta det ultimata hela vägen. Det hade så klart varit bättre med bara skola den första veckan efter ledigheten. Men vi tänkte att hon ju hade en helg på sig från det att vi kom hem och trodde nog att hon skulle vara redo för både skola och korttids sen. Eller, hoppades iaf. Vi hade ju lite att fixa med, så vi behövde lixom lite ledigt…

Samtidigt får man ju aldrig veta om man aldrig testar. Hon utvecklas ju hela tiden och för några år sen hade hon blivit sjuk redan innan helgen. Oftast blir hon inte sjuk längre, utan det räcker med en ledig dag för att hon ska orka igen. Det är stora framsteg och vi måste ju prova ibland.

Imorrn satsar vi på skola igen och då är det ridning, det gillar ju Sandra så det hoppas vi väl att hon ska orka. Hon verkade inte alltför trött och skör igår kväll, så det ska nog gå bra. Då får vi ladda lite batterier innan helgen, det blir bra det :)


Önskar alla en kanoners dag!

♥ Kram ♥

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår att ni är trötta, ni har ju inte haft vardag på två månader lite drygt. Hoppas Sandra kommer iväg på ridningen idag eftersom hon gillar det så mycket.
Och det är klart att man måste testa lite vad som funkar mellan varven, jag tycker det är otroligt att det går så pass bra trots allt att resa med Sandra.
Även om medresenärerna på planet förmodligen inte håller med ;-)
Kram på dig min vän och hoppas ni får en fin dag!
Lena

Maritha sa...

Det är klart ni måste testa för att få veta och du vet ju hur det har varit förr.

Hoppas hon har en fin dag så hon orkar ge sig iväg på ridningen imorgon.

Ha en fin dag ni också!

Kram Maritha

Annelie L sa...

Testar man inte får man aldrig veta om det blivit någon förändring, eller hur ?
Ni har haft ett tufft slut av 2010 och en väldigt intensiv början av 2011, hoppas nu att vardagen kan komma smygandes och ger välbehövlig vila.
Fina bilder på vackra blommor...

Ha en fin torsdag och hoppas att Sandra orkar med sin ridning i morgon och ni får lite skön och vilsam rast.
Kram på dig min vän.

Bellan sa...

Klart ni är trötta efter er resa, konstigt vore det annars. Men vi får väl hoppas att Sandra repar sig snabbt och blir pigg, så ni kan få er efterlängtade vardag med de vanliga rutinerna igen. Blir ju bäst så.

Skönt om er denna torsdag!
Kramisar till er!
//Bellan

Maria sa...

Att få vardagen att fungera är inte det lättaste.
Vi som föräldrar får pröva och pröva tills man kanske finner nått sätt som fungerar...en tid. Sen får man börja om igen...
Ekkorrhjul känns det som ibland...

Kramar om!!

Annika N sa...

Sandra är kanske lite trött av resan och omställningen att komma hem till vardagen igen, med skola och allt. Men vi får väl hoppas att hon orkar rida i morgon. Vad härligt att Sune är hemma igen hos er, efter sin lilla semester tripp ;-)Vilka fina bilder på blommorna :-)

Ha det toppen !!! Kram Annika

Nattmia sa...

Hoppas hon har piggnat till nu så hon orkar gå i skolan i morgon..

Kram Mia

Britt-Marie sa...

Håller tummarna för att Sandra är så pigg imorgon att hon får komma iväg och rida, detta som hon tycker så mycket om. Kram

agneta sa...

Det är väl jättebra att ni provar er fram, Sandra har ju verkligen överraskat många gånger. Ni är bäst!Hoppas hon är pigg i morgon så det blir ridning för henne! Kramar Agneta <3