onsdag 12 augusti 2009

Minisemester

Vi åkte iväg med husbilen en sväng i måndags, och kom hem igår, tidigare än vi tänkt. Vi hade ju korttids ända till idag, men det var så grått och regnigt att vi tyckte det var mysigare hemma. Då hann vi i lugn och ro få lite handling avklarat också, och det känns ju skönt.

I måndags var det iaf fint väder så då njöt vi av vår lilla minisemester, bara vi. Ja, katterna var ju med också, förstås, men annars var det mest avkoppling, sol, vin, grilla och ha det skönt.

Igår var vi så trötta, så det var väl lika bra att vi hade åkt hem. Göran somnade på soffan och jag var seg jag med. Men sen tog vi en liten kvällsprommis så vi piggnade till lite och orkade se en film med lite ost & kex iaf.

Det händer ibland att musten liksom går ur oss så där när vi har korttids. Det är mycket man vill passa på att göra när man har möjlighet, för det är så mycket vi inte kan göra när Sandra är hemma. Städa, handla, promenera, ladda batterierna, umgås, vila, åka bort, träffa vänner, planera, fixa schemabilder, telefonsamtal, frissa, tandläkare o.dyl… Ibland bara somnar vi istället.

Vi åkte till Danmark för ett par år sen, med minibussen som Göran hade byggt om till en slags husbil. Då hade det varit rätt mycket ett tag, så vi var tröttare än vi visste. Tänkte ju mysa lite på kvällen och så… Vi bäddade, så vi skulle ha det gjort, sen la vi oss en stund bara. Tänkte väl ligga och mysa å prata lite. Klockan var halv åtta. När vi vaknade var klockan nio på morgonen!!!... Då är man trött!

Men vart tog sommarlovet vägen, egentligen? Så himla fort det har gått. Det är ju bara några dagar kvar nu. Men vi gjorde rätt i år när Sandra bara hade tre veckor sammanhängade ledigt. Det var lagom för henne. Sen några strödagar när vi ville hitta på något. Fast vi hade ju tänkt hitta på lite mer än vi hann, förstås… Träffa vänner, t.ex.

Jag försöker räkna ut vilken tid Sandra måste upp när skolan börjar. Har märkt att allt tar mycket längre tid på morgnarna nu. Både med katterna och frukosten. Minst en timme tidigare, skulle jag tro. Men en del morgnar tar ju längre tid än andra och jag kan inte förutse precis allt. Dock är det mycket bättre att ha god tid på sig, för att undvika stress. Fast inte hur tidigt som helst… Jag får nog skippa min egna morronstund framöver, för det finns ju gränser! Före halv fem känns lixom natt fortfarande…

Nåja, det löser sig på ett eller annat sätt. Idag vet jag inte vad det blir. Förhoppningsvis en prommis på fm iaf. Göran har fått så ont i en tå. Först trodde vi att det var en blåsa under den, efter promenad barfota i gympadojor, men nu är den så svullen och gör så ont att det måste vara nåt annat. Vi får väl se hur långt han kan gå med den. Några andra planer har vi inte för dagen och vid halvtre kommer Sandra hem igen.

Imorgon är hon ledig, för det var tänkt att vi skulle till mina föräldrar då, men det blev inställt så det blir nog lite bak istället. Vi köpte grejor igår så vi kan baka matbröd om Sandra är på det humöret. Vi hade ju redan sagt till om ledighet till både fritids och taxi, nämligen. Så nu är det bara två fritidsdagar kvar på det här sommarlovet. På tisdag börjar ju skolan igen och det ska mest bli skönt. Sandra trivs bäst när det är skoldagar och ”som vanligt” varje dag.

Nu önskar jag alla läsare en fin onsdag!
Kramen!

2 kommentarer:

Patricia sa...

Ja oj va tiden går fort, det var inte länge sen jag sprang och fotade i Vår-rabatten hela tiden och nu har det mesta blommat över och hösten står och knackar på dörren.

Kan tänka mig att allt tar längre tid med Sandra sen katterna kom för hon vill väl gosa med dem o.s.v...
Hoppas du hittar en rutin som fungerar utan att du ska behöva gå upp mitt i natten... =)

Görans tå låter inget vidare, kanske ska ta sig till doktorn INNAN det blir nåt allvarligare.. =)

Hoppas ni får en bra dag, jag är ledig idag, har en hel del att fixa med här hemma och så måste vi handla.

Kram Patricia

Photo by Maria sa...

tiden ja.. Den bara rinner iväg.. Här börjar de skolan på onsdag nästa vecka och det skall bli skönt.. Skönt att få igång vardagen igen.. Men jag hade ju gärna varit ledig lite till iof..

Förstår att musten går ur ibland och sova behövs säkert så att slappa i soffan och slumra lite när ni har tid för det så gör det.. :-)

Kram
Mia