torsdag 27 augusti 2009

Äntligen!

Skoldag med stort S! Hoppas Sandra får vara frisk ett tag nu, så hon får gå i sin älskade skola där hon mår som allra bäst!

Det var inga problem att väcka henne tidigt imorse och något tråkigt morronhumör fanns inte idag. Hon var inte ens skör och irriterad av förväntningarna. Men igår em/kväll var hon bra trött och grinig, så jag hoppas hon orkar med skolan nu.

Vi tog en liten prommis när Sandra hade åkt, såå skönt att få komma ut och röra på sig igen! Fast Göran är ju matt och trött, så det blev ingen långpromenad. Sen en vända till apoteket på hemvägen, och sån där handdesinfektion var det fler som ville ha, så den var slut… Men imorrn skulle det finnas igen. Hemma har det varit lite småfix som har kommit efter i veckan, samt stryka kläder och packa korttidsväskan så det är klart till nästa vecka. Så skönt att få lite gjort. Stryka har jag nästan slutat med, kors i taket! Men jag har äntligen insett att jag har annat att prioritera. Fast ibland måste jag snygga till kläderna lite, när dom har legat nerpressade i lådan för länge!

Nu är det inga mer måsten idag, så nu är det bara njuta kvar, ända till Sandra kommer hem, strax efter halv tre. Helt pigg är man ju inte än, men Göran mår sämre och gick just å la sig. Det har satt sig som värk i kroppen och han kan knappt sitta. Hoppas det beror på förkylningen och går över snart.

Igår tog Sandra fram sin legolåda och Göran byggde lite med henne, trots att han knappt kom ner på golvet. Sitta kunde han absolut inte, så han låg på golvet!


Och här hjälper Sandra mig att skära morötter och bacon, men sen tröttnade hon och ville hellre se på film.


Imorse kom det in en geting hos katterna, och dom tyckte ju förstås att det var jättekul att jaga den… Hm! Stackars Sune blev stucken på nosen och är lite svullen. Väldigt spak har han varit sen dess, så han har nog lite ont. Det vore ju bra om han lärde sig av läxan och lät bli att äta på allt nu då… Jag vet inte om Åke också blev stucken, för han jamade väldigt och såg lite fundersam ut innan vi hittade getingen. Han är dock lika busig som han brukar vara och har försökt få igång Sune flera gånger, utan att lyckas. Jag har hört att getingar bara kan stickas en gång, men jag vet inte om det är sant.


När Sandra var liten, sådär i treårsåldern, eller nåt, så var hon i ett annat rum och sa ”fluga”. Och jag mitt nöt trodde ju att det var en fluga också, utan att kolla, så jag svarade bara att hon skulle ta den och slänga den. Hon brukade smälla flugor (eller, mest myror, faktiskt) med flugsmällan och sen slänga dom i soporna. ILLTJUT!!! Det var ju en geting som jag sa att hon skulle ta, dumma mamma! Så dåligt samvete jag fick sen. Inte för att det är hela världen med ett getingstick på pekfingret, men det var ju så onödigt och det var ju liksom mitt fel… Jag borde ju verkligen veta att hon inte visste skillnaden på flugor och getingar!

Ha en fin dag, gott folk!
Kramen!

4 kommentarer:

Mona sa...

SÅÅÅ glad jag blev över att hon kom till skolan idag. Och att ni äntligen fick lite rast o andrum, till "alla andra måsten". KRAM

Photo by Maria sa...

Vad roligt att det äntligen blev skola för Sandra och du fick lite rast..
Getingar kan sticka fler gånger om de inte tappar taggen vid första sticket, så kanske båda katterna fick sig ett stick..

Ha nu en bra eftermiddag/kväll..

Kram
Mia

Emma sa...

Skulle gärna vilja komma i kontakt med dig... om du känner att du har tid o ork... Min mail finns på min blogg.... Kram

Anonym sa...

Hej igen!

Nu får vi hoppas att du och Göran också piggar på er! Skickar ett par kramar till er, det kanske hjälper lite.

Nu har jag skött min nya kvällsrutin,dags att gå och nana.

Natti, natti, sov gott!

Helena