måndag 10 november 2014

Skört, stört, kört och skönt

Gårdagen började med dåligt humör för Sandra. Man vet inte om det är morgonhumör, nån sjuka, mardröm, uttråkning, oro, stress, längtan, trött eller nåt tillfälligt som felar eller stör. Vi hoppas att det beror på att helger är tråkiga och att veckan kommer bli bra för damen och alla runt henne.

Men riktigt okay är hon ju inte, för det var nära till tårar mest hela dagen, och små utbrott som avlöste varandra. Skört, med andra ord, och värre blev det vartefter dagen gick. Men till kvällen vet jag inte om hon blev för trött så det slog över åt andra hållet. Det gick iallafall ganska bra, med en hel massa babbel och rabbel.


Längtan efter skolan har varit riktigt påtaglig i helgen. Jag tror hon saknar lärarna, förstås, men också strukturen och tryggheten som fanns där. Hon mådde så bra under skolåren.

Sen är hon väldigt ledsen över att videon är trasig så hon inte kan se sin älskade ”skola-film” och vi har kört fast, kan man säga. Men vi måste lösa det på nåt sätt, för den filmen (och några andra hemma-filmade VHS-filmer) betyder väldigt mycket för henne. Dom får inte plats på en vanlig DVD och det går av nån anledning inte att föra över dom till en extern hårddisk heller. Så där står vi och stampar med vår otekniska okunnighet och vet inte ens vart man vänder sig för att få det gjort av proffs.


Nåja, sköra utbrott om allt och inget är inte precis vad tålamodet orkar med när man själv är lite ur gängorna. Men en massa Alvedon, nässpray och hostmedicin gjorde iallafall att det slutade kännas som om huvudet skulle sprängas när det blev liv i luckan här ;)

Jaja, det är ju bagateller i sammanhanget och går ju över snart. Även jobbiga dagar tar ju slut, och ibland orkar man inte njuta av precis allt helatiden. Väskan packades iallafall och idag är det korttids och vila från gälla röster, utbrott och ”steget-före-tänk” ett par dagar.

Men så mycket Spotifyslapp hinner jag nog inte med idag, förutom i bilen. Jag ska nämligen på möte i eftermiddag, och passar på att få lite ärenden gjorda på vägen dit. Men i bilen är det min alldeles egna Spotify-tid, och jag är nog den enda människan som tycker att det är riktigt skönt med bilköer och rödljus-stopp, så jag bara kan njuta av ingenting en extra stund.


Möten kan jag tycka är okay också, och nödvändigt, så länge dom leder nån vart. Idag är det möte med assistenter på assistansbolaget, och eftersom vi alla strävar mot samma mål så är det inget jobbigt möte. Dessutom är det bara trevliga människor där.

Paragrafnissan däremot, vill gärna ha möten om allt, om och om igen, utan att komma vidare. Det tackar jag helst nej till, faktiskt. Jag är förälder och har sagt Sandras behov, så jag tycker jag har gjort mitt på dom mötena… Jag vet inte, men om dom skulle ta och omfördela lite så kanske det skulle bli både pengar och tid över till vettigare saker än kafferep?!

Jag önskar er en fin-fin vecka!

.

3 kommentarer:

Johannes mamma sa...

Hej!

Vet att i stan där jag bor finns en kille som överför gamla VHS filmer till nyare media.

Anonym sa...

Jobbigt det där med filmerna.
Har ni försökt få tag på någon video,det går ju att sätta in en köpet-annons?
Annars kan ni googla på VHS till dvd då kommer det upp många firmor som gör sånt.
Ha en bra dag nu och vila öronen det behövs!
Annette

Bellan sa...

Springer in här lite snabbt och lämnar ett lass kramar efter mig! ♥ Snart ska jag läsa ikapp lite här :)

Hoppas du sover gott vid det här laget!
Kramisar ♥

//Bellan