söndag 16 november 2014

Dags att rycka upp sig

Jag var lite låg igår. Jag tror att veckans känslor och möten kom ikapp, och dom negativa tankarna tog väldigt lätt över. Jag är så tacksam över att jag vet orsaken, och låter känslan kännas en stund, och sen motar jag bort den genom att fokusera på allt som faktiskt är väldigt bra. För det finns en hel del saker att vara glad över!

Ljuset i tunneln

Sandra har faktiskt världens bästa korttids och världens bästa assistenter! Bara en sån sak J Massa fina människor som gör allt dom kan för att Sandra ska må bra, det betyder ju allt och jag blir alldeles varm om hjärtat. Dessutom tycker hon om alla, och trivs bra överallt. Resten löser sig med tiden, och vi är faktiskt en bit på väg åt rätt håll ändå, även om uppförsbacken känns väldigt brant mellan varven.

På eftermiddagen hade vi en mysig bastu-stund, Sandra och jag. Hon har frågat efter det några gånger, men det är inte bara att basta när man har lust i den här familjen. Det kräver sin planering för att få in det bland alla strikta rutiner. Särskilt när livet är extra skört.


Vi får inte stöka till det för mycket om det ska bli trevligt. Det går inte heller att planera in det i schemat i förväg, eftersom hon skulle hinna stressa upp sig för mycket av förväntningarna.

Varje kväll är det bad på schemat, så om vi ska bada bastu så gör vi klokast i att ta det i samband med kvällens vanliga bad- och duschrutiner. Så blir det inte några onödiga förändringar i schemat. Men vi kan inte göra saker för sent på kvällen, när tröttheten har blivit för stor.

Det innebär att vi måste byta plats på middag och bad om vi ska hinna. Eller i det här fallet mellis och bad, för vi äter inte en hel middag när det ska få plats chips i magen strax efter. Det fick bli ett seriesamtal över eftermiddagen och kvällen, och det gick ju bra.

Texten är till för oss som går igenom schemat med Sandra, så vi säger rätt.
(Eftersom jag inte är så duktig på att rita ;) )

Svårare behöver det inte vara att göra tillvaron tydlig. Sandra var nöjd med bastumys och vi tittade på serien lite mellan varven, vilket gav trygghet och lugn i den ändrade situationen.

Hon kryssade noga över det som var klart J


Det var ju fullt fokus på Sandra och hennes rutiner, så själv hann jag förstås inte duscha efter bastun. Det är liksom sånt man får strunta i om det ska bli bra. Fast Sandra är väldigt känslig för värme, så vi svettades ju inte precis. Man får vara väldigt observant på hur hon mår, och hålla det lagom varmt hela tiden.

I det stora hela var gårdagen bra och orken räckte hela kvällen. Idag ska korttidsväskan packas och dagen kommer bli ganska lugn och kravlös. Det är ju så det funkar bäst just nu.

Må så gott!

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Vad duktiga ni är och som ni kämpar!! Inte underligt att luften går ur ibland.

Visst är det bra med ett sånt där bildschema!? Det är som du skriver - det ger ett lugn som behövs i stunden.

Önskar er en fin vecka nu!
Kramar om dig govännen ♥
//Bellan