lördag 9 mars 2013

Nervös väntan

När väl läkarintyget blev ivägskickat så verkar det gå lite undan iaf. Igår hörde vår handläggare på F-kassan av sig och har underlaget till ansökan om utökade assistanstimmar klar. Så nu har vi bara att vänta på beslut och hoppas att vi slipper överklaga nåt.


Det är så mycket som hänger i luften, som vi inte vet förrän timmarna är klara, och det är lite halvjobbigt att gå och vänta utan att kunna planera nånting. För vi behöver lite tid om planeringen ska hinna bli så bra det går, så nu håller vi tummarna för att det ska gå igenom och bli klart inom kort.

Vår fina taxichaufför kommer iaf att bli kvar så länge Sandra går i skolan, och det är en väldig lättnad. Då är det inte lika stor panik att allt måste hinna klart före sommaren, även om vi hoppas att det blir så ändå för Sandras skull.

När Sandra kom hem var hon lite småtrött, men lugn och glad. Hon visade stolt upp en fin väska som hon hade sytt i skolan J


Ja, hon har ju förstås inte sytt den själv, utan fått ganska mycket hjälp, men hon har varit med iaf och är så mallig över den. Jag kan ju säga att hon har två rätt malliga föräldrar också…

Eftermiddagen och kvällen gick bra. Sandra var ju trött så vi kortade ner tv-kvällen lite för att undvika utbrott, och det funkade fint.

Natten har varit lugn och damen vaknade före halv sex, vilket inte är så mycket tidigare än vanligt. Bara det att hon drog fram en massa papper och pennor i sängen och var i full gång att rita innan jag hade varit där och satt igång timstocken.


Timstocken använder vi på morgnarna för att Sandra ska veta när det är morgon, för innan vi fick ordning på det så utbrottades det varje natt om den saken. Kan man inte klockan, eller förstår tiden, så är det ju inte lätt att veta varför man inte får gå upp och börja dagen när man vaknar, även om klockan är mittinatten…

Timstocken visar när det är morgon och när Sandra väl förstod det så har nätterna funkat mycket bättre. Hon vakar visserligen fortfarande varje natt, men nu blir det inte utbrott så ofta, utan hon somnar om av sig själv efter ett par timmar. Ja, för det mesta iaf, ibland händer det saker som gör att man måste gå in till henne. Det brukar sluta med utbrott eftersom hon är för trött för att inse sitt bästa, eller för att hon är pigg och tycker att det kan vara morgon.

Badsäsongen känns lite avlägsen, men om några månader är det full fart här

Nåja, idag vill Sandra lyssna på sin spellista på Spotify och måla i målarböcker, bestämde hon igår. Ja, det är väl en bra idé, tycker jag, bara att haka på, alltså. (Nä, hon förstår inte det där med spellistor och så, men hon vet att jag har "hennes musik" i min telefon)

Ha en trevlig helg!

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

mariellejohnsson sa...

Mmm att vänta på besked från försäkringskassan kan ta tid. Plötsligt fick jag ont i magen när jag insåg att jag står i sån väntan...
Vilken jättefin väska! Jag minns när Gabriella kom hem med en jättefin brevlåda! Såklart att hon inte gjort allt själv (snarare ganska lite), men hon såg det som hennes och det var ju det viktiga.
Peter har lackat den och den sitter nere vid vägen. Så.... vi kan ju aldrig flytta härifrån :-)
Funderar på timstocken fram på morgonsidan osv. Kan ni ha en sigvarttavla istället? Funderar på om det skulle bli mindre pass för er, utan hon skulle se själv på den när det är natt?
Vet inte, bara en tanke.
Många kramar!

Bellan sa...

Håller alla tummar jag har att det ska gå igenom, och det gör det absolut! Men jobbigt att vänta förstås....

Vilken kanonfin väska Sandra sytt! Wow!

Är Sandra kvar inne på sitt rum tills hon får timstocken och det är dags att "vakna"? Eller "smiter" hon ut ibland innan det är dags? Eller har hon fått sån rutin på att vänta på timstocken?

Kramar om och önskar er en alla tiders fin lördag ♥
//Bellan