torsdag 14 mars 2013

Funderingar och förändringar


Jag har haft lite svårt att samla tankarna, så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men gör ett försök iaf. Tema-inlägget igår var redan klart sedan tidigare, så det passade ju bra att publicera det när jag inte fick ihop så mycket annat.

Jag har nog lite rörigt i huvet för tillfället, allt från att korttidstider och schema ska stämma överens med assistanstimmar och behov till vilka ansökningar som ska in när och var. Och så planering av invänjning, planering av verksamhet, möten och koll här och check där… Inget jag kan göra nåt åt just nu, men tankarna finns där ändå, och lite trött i huvet blir jag allt. Men det ska väl bli ordning i oredan vad det lider.


Sen är det ju första gången vi tar in en extern assistent regelbundet, så vi vet inte riktigt hur det går till med allt. Dessutom får jag lite separationsångest igen, märker jag. Många tankar på framtiden och ”hemifrånflytten” även om det är ett tag dit. Att släppa taget är verkligen ett nödvändigt ont…

Fast jag tror ju att det kommer att gå bra när rutinerna väl är på plats och vi ser att Sandra mår bra. Det är liksom det som är det viktiga, och det är väl nu innan som det känns jobbigast, antar jag.


Igår åkte ju Sandra hem från korttids direkt på morgonen, eftersom det var lovdag i skolan. Vår fina chaufför ringde och meddelade att dom skulle bli sena. Dels var det otäckt väder med ordentlig halka under nysnön, och dels var Sandra orolig över förändringen.

Det var första gången hon skulle hem istället för till skolan på morgonen, och det oroade, trots att vi hade gått igenom det noga och satt upp det på schemat. Jag vet inte om det bara var det som ställde till det, eller om det var annat som påverkade också. Hon hade varit skör både måndag och tisdag, och hon ville inte kliva ur sängen eller ha frukost på korttids igår.

Med proffsig personal så gick det iaf bra, och damen kom hem ordentligt, även om skörheten satt i. Hon fick lite frukost hemma och blev väl på lite bättre humör efter det, men vi får väl se hur det utvecklar sig.


Dagen gick hyffsat bra iaf, med så få krav som möjligt, och nära till tårarna lite då och då, men idag är det skola igen och vi får väl se hur det går. Det brukar gå bra, men är hon för trött när hon kommer hem så kanske det behövs en ledig dag imorrn. Det visar sig.

♥ Kram ♥

1 kommentar:

Maritha sa...

Inte konstigt alls att det rör ihop sig med allt som ska ske!

Kramar om <3

Maritha