söndag 21 februari 2010

Å så funkar livet igen :)

Gjorde mitt bästa igår, för att tala om för Sandra att det var skönare inne, men hon brydde sig inte om vart det var skönast, hon ville ut ändå! Så det var bara att bylsa på sig. 15 minus kändes som 25 i blåsten… För säkerhets skull tog jag av mig stegräknaren först, för jag tänkte att jag skulle hålla mig lite varm med snöskottning, och ska jag räkna om skottningen till steg, så kan jag ju inte räkna steg samtidigt, liksom. Och 40 min skottning ger inte så många verkliga steg, men det blir skapligt om man räknar om det (110 steg/minut) En får ju vara lite smart om en ska ha nån chans i tävlingen! :) Plötsligt blev det roligt att skotta snö!

Och med tanke på nattens snöande så blir det nog lika roligt idag, skulle jag tro. Jag tänker iaf inte gnälla, för det förändrar inget. Jag är mest fascinerad och undrar hur mycket det tänker bli innan det blir vår.


Jag smög ju emellan med en liten dikt igår, som jag skrev under mitt sorgearbete för ungefär 10 år sen. Men nu ska jag iaf svara på ett par frågor jag fick i inlägget före dikten, och passar samtidigt på att tacka för alla goa kommentarer och den fina respons jag får! Det betyder mycket för mig och jag blir så glad över er som återkommer, och faktiskt tycker om att läsa min blogg. Autism ligger mig ju varmt om hjärtat och jag blir så glad när det finns ett intresse att få veta mer.

Så var det svaren då…

Annelie, autism är ett funktionshinder :) Vad roligt att du tycker om min blogg, trots att du inte har nån erfarenhet av autism själv.

Mia, ja, jag antar att du har rätt… Sänka kraven på sig själv skadar nog inte. Inget blir ju bättre av dåligt samvete!

Tanja och Annika, det är mycket möjligt att Sandra förstår att jag älskar henne. Men när hon säger saker som ”Folk tycker jag är dum” och ”Dumma Sandra” och ”Det är mitt fel” då gör det lite ont i min själ…

Nåja, jag gör iaf så gott jag kan! :) Igår, mina vänner, var det en bra dag från början till slut! Sandra Solstråle har kommit tillbaks igen och hon är inte på långa vägar lika kravkänslig! Så igår var en mysig dag på alla sätt och vis. Göran är stormförkyld och mina ögon kliar, men Sandra mår bra och det är viktigast. Hoppas hon får må bra ett tag nu! Då blir det kanske fritids för henne imorgon och det innebär lite rast för Göran och mig. Det skulle sitta fint nu!

Korttids får ju vänta ett par veckor till. Vi har ju långledigt ibland och då går nästan alla dygn åt, vilket innebär långt hopp mellan gångerna. Så, även fast vi njuter för fullt av långledigt, så har vi nu sagt till att vi inte ska ha det så ofta. Vi vill inte ta bort det helt, för ibland är det skönt att få känna sig riktigt ledig, men vi kan inte ha det så ofta att Sandra drabbas. För blir det för långa hopp mellan gångerna så kommer hon liksom av sig och blir lite orolig när hon ska dit igen. För Sandra skulle det vara bäst med korttids varje vecka, men det skulle innebära att vi aldrig får vara riktigt lediga. Så vi får försöka kompromissa lite.

Just nu, när det har varit en jobbig period, så känner jag att jag verkligen behöver lite ledigt. Men oftast funkar det så bra nu att jag inte behöver det på samma sätt längre. Vi behöver så klart ledigt, och lite tid att hinna annat på, men vi är inte på långa vägar så slutkörda som vi var för några år sen, då Sandra inte orkade vara på korttids så mycket, och då hon var mer krävande hemma. Då var det nära att vi inte orkade hålla ihop.. Så det går inte att jämföra med det, men skönt ska det bli när vi får lite ledigt nästa gång!

Ha en härlig söndag!

4 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Härligt med solstråle Sandra.. Och snart strålar det nog sol från himlen med som smälter bort eländet som ligger vit och hånler åt en .. ;-)

Ha nu en bra dag..

Kram Mia

Maritha sa...

Vad skönt att Sandra visar sin soliga sida för er. Speciellt som Göran är sjuk och du haft strul med nacken.
Bra att du sprider din positivitet till oss, kalrt det inte hjälper att gnälla!

Ha en fin söndag vännen!
Kram Maritha

Mia sa...

Visst skär det i hjärtat när ens barn säger såna saker. Fy, då dör man en smula. Men kul att hon verkar ha piggat på sig. kram

Tanja, 30+ sa...

Härligt att hon piggnat till, o att ni fick en sån mysig dag! Skotta vidare du!!! *klappar på axeln*

Kram!