fredag 18 december 2015

Trötta bilärenden

Att damen inte är riktigt piggelin märker vi vid minsta motgång, eller krav på livet. Däremellan svamlas det… Jösses! Snacka om yr i bollen efter en dag med alla snurriga tankar som kommer ut ur munnen i en enda jättelång mening. Typ hela tiden.

Men vi tog iallafall en biltur igår, för att få lite lagom krävande omväxling. Sandra älskar ju att åka bil men vi brukar undvika det när hon är skör, eftersom det gärna blir låsningar när hon ska kliva ur bilen sen.

Den här gången gick det bra, alltihop. Jag fick lite ärenden gjorda medan Göran och Sandra satt kvar i bilen och lyssnade på musik. En Cocacola blev det också, till Sandras stora glädje. Det behövs inte så mycket för att göra damen lycklig ibland :)

Samtidigt måste man se upp med såna avsteg, för dom kan likaväl stressa henne. Och hon skaffar sig väldigt fort en vana om vi råkar ge henne en Cocacola nästa gång också. Det går ju inte för sig, eftersom det då blir problem den gången vi ska åka bil och inte köper Cocacola. Eller vilken vana som helst i vardagen. Vi måste alltid se till att göra sånt där extra vid olika tillfällen, och absolut inte två gånger i rad.

Anledningen till att vi åkte på biltur var egentligen inte att Sandra skulle komma till ro lite, utan vi var tvungna att köpa kattmat. Vi skjuter aldrig upp saker i vår familj, för vi vet aldrig när vi har möjlighet nästa gång, men ibland hinner vi inte få den där möjligheten i tid ändå.

Sunes dietmat var slut och den finns bara att köpa hos veterinären, och eftersom vi inte bara kan ”springa till affären” hursomhelst när Sandra är hemma, så löste vi det med en biltur. Sen passade jag på att köpa ett par saker till Sandras verksamhet, när jag ändå var i krokarna.

Efter måndagens lilla incident så kändes det som en bra idé att byta ut Sandras pärlburkar i glas så fort som möjligt. Det är ju korkat att utmana mer än man behöver, så nu är burkarna i plast. Sandra hjälpte till att sortera lite och var mycket nöjd med resultatet.


Jag köpte silkespapper också, när jag ändå var i stan. Sånt går ju åt till skapande-aktiviteterna på jobbet, och det ska bli lite snö-inspirerat pyssel framöver, är det tänkt. Jag får väl komma ihåg att fota när det blir nåt sen, så ni får se konstverken.

Sandra somnade sent igår (inatt) trots tröttheten. Eller tack vare den?! Så jag hoppas på en rejäl sovmorgon idag, men man vet aldrig. Sandra får iallafall sova tills hon vaknar, och det finns alltid nåt på jobbet som behöver förberedas medan vi väntar. Silkespapperstussar till snögubbarna, t.ex. För det måste ju vara klart innan Sandra börjar pyssla med det.

Fast idag är det inte skapande på schemat, så vi hinner nog få till förberedelserna innan det blir dags. Idag ska Sandra byta handdukar och köra en maskin, om hon är på det humöret. Sen har vi lite rörelse med massage efter. Och massage älskar hon lika mycket som bilåkning :)

Vi hoppas dagen flyter lite bättre än vad veckan hittills har gjort och jag önskar er en fin helg.

.

1 kommentar:

Nina Ekholm sa...

Hej kolla in på zooplus om det har kattmaten dom hemkörning.