söndag 27 december 2015

Skriverier

Vi har nu bestämt oss för att inte söka bostadsanpassning utan istället ansöka om ”Särskild anpassad bostad” åt Sandra. Vi vet ju att det blir avslag. Troligtvis läser dom inte ens igenom ansökan på kommunen, för det räcker nog att dom ser vem det är som är avsändaren…

Därför håller jag på att förbereda en överklagan, så vi hinner skicka in den när avslaget kommer. Men det är inte lätt att förklara Sandras behov och svårigheter kortfattat. Det är ju väldigt invecklat och beroende på en hel massa omständigheter hit och dit. Kanske är det därför dom inte fattar behoven på kommunen?! Dom tar sig inte tid att sätta sig in i det ordentligt.

Om ni tycker att jag svartmålar kommunen, så beror det på hur dom har behandlat oss hittills. Vi har ju bl.a. ansökt om ”Särskild anpassad bostad” tidigare, och då blev det avslag för ”Det finns faktiskt bostäder på öppna bostadsmarknaden” Och en hänvisning till att byta kommun, för det har alla rätt till. Vilket det ju visade sig att det inte gällde Sandra. Det heller.

Jag vet inte vad kommunen tror att Sandras stressymptom beror på när hon har brutits ner i deras försök att anpassa en verksamhet. Eftersom dom inte lär sig av misstagen och försöker hitta bättre vägar, utan bara envist hävdar att hon nog inte har så stora behov som vi påstår. Dom har ju sett hur det har gått. Så jag skulle vilja veta vad dom anser är orsaken till det.

Nåja, en sak i taget och hoppas det går framåt tillslut.

Idag ville Sandra pussla, det var ett bra tag sen. Hon har perioder då hon gör en sak väldigt intensivt, och det har väl i stort sett varit halsbandstillverkning typ i ett års tid nu. Förutom perioder av ”klippa i kataloger” men det brukar hon ta till när orken tryter, och det har den ju gjort några gånger under året som gått.


Vi får väl se om det blir en ny period nu, med pusslande. Kan hända att det beror på att orken börjar komma ifatt henne igen.

Må så gott!

.