torsdag 11 april 2013

Laddar för frissan

Det blev en lugn batteriladdardag igår och tänka sig, jag lyckades vila bort migränen innan Sandra kom hem. Skönt att vara pigg när man måste och nu mår man prima ballerina igen J


Damen mådde okay och var faktiskt rätt pigg efter skola, korttids, nya bekantskaper och utflykt, men skörheten låg på lur och hon tålde inte så mycket.

Idag är hon ledig för vi har ett frissabesök i eftermiddag. Vi brukar ju boka in sånt på lediga dagar, men nu var det lite akut eftersom vi fick skjuta upp det sist. Det finns varken tid eller ork för något annat än kvällsrutiner på vardagar när Sandra kommer hem från skolan, så det måste bli ledigt när nåt ska göras utöver det vanliga.

Foto från ett tidigare tillfälle

Men en ledig dag känns som en bra idé ändå när det är lite skört. Annars är risken stor att damen stupar innan helgen. Imorrn blir det säkert skola igen, som vanligt.

Ett frissabesök tar på krafterna både hos mig och Sandra, så jag är glad att jag är pigg igen. Göran erbjöd sig att åka med henne, men det är alltid jag som har följt med så det känns inte som en vidare bra lösning om det inte är nödvändigt. Göran skulle säkert fixa det, men jag är inte helt säker på att Sandra skulle göra det.

Det beror inte på Göran på nåt sätt, utan bara på att det inte blir som det brukar i en redan stressande situation för Sandra. Hon är väldigt skör och ”på gränsen” när vi ska till frissan, även om det funkar bra.(Mycket tack vare Ingvi som är jätteduktig på att läsa av och anpassa) Det behövs inte mycket för en låsning och så mycket mer än frissan orkar inte Sandra på samma dag. Och inte jag heller, för man är ju extra alert och beredd alltid när man gör nåt utöver, och det tar på krafterna rent psykiskt.


Jag har väl en liten tanke på att assistent Jane och Sandra ska kunna klara av frissabesöken framöver, och då kan man boka en vardagsförmiddag då Sandra är som piggast. Andra måste ju ta över så småningom, så det är ju bra om vi kan börja träna lite smått sen, när allt annat funkar.

Ja, några andra planer för dagen har vi ju förstås inte. Lite ändringar i schemat för eftermiddagen så alla kvällsrutiner hinns med innan Sandras tv-kväll börjar, men allt sitter på schemat så det ska väl gå bra, hoppas jag.


Jag hade ju inte tänkt berätta om frissan förrän i eftermiddag, eftersom dagen blir lång i väntan på att klockan ska bli efter fyra. Men Sandra var så glad när hon kom hem och pratade om ”bruna dagen” som är torsdag, så jag kände mig tvungen att berätta att hon var ledig för ett frissabesök, annars hade hon inte accepterat en ledig dag idag.

Så imorse börjades det med krångel av klockor och armband igen, som hon blev arg för att hon skulle ha det med sig till frissan. Bara det att hon ska bada innan vi kommer så långt, men det är ju inte så lätt att förstå alla turer när det ändras i schemat. Vi slapp undan ett utbrott iaf.

Ja, det är inte bara att gå till frissan här. Det kräver sin planering och ork.


Jag önskar er alla en fin dag!

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Bellan sa...

Precis så där resonerar vi också! Vi funderade på om mannen skulle ta över tandläkarbesöken med Turbo, men det är alltid jag som varit med och det är nog bäst att jag fortsätter med det. Det blir för stor omställning för honom annars. Så länge man orkar så får det bli så, precis som hos er och frissan.

Men visst är man psykiskt utpumpad efter såna där besök! Det tar hårt på krafterna.

Stort Lycka till idag och kram på dig!
//Bellan

Tina sa...

Hoppas frissan går bra och att krafterna håller hela dagen. Att dela upp och ha olika saker man gör och försöka hålla det är nog enklast här med. Mannen har alltid tagit tandläkaren men sist fick jag åka för vi fick inte ihop det annars. Men det gick bra för det viktigaste var att jag blev taxi efter och skjutsade till slöjden som är på en annan skola ! Ibland har man tur att allt bara funkar ! Kramar

Photo by Maria sa...

Hoppas frissebesöket gick bra och att Sandra nu är nöjd över håret och dagen..

Kram Mia