lördag 27 april 2013

Färgglad glädje och glada överraskningar

Gårdagen gick bra och Sandra var pigg. Inga låsningar eller skörheter och det verkar som att damen mår rätt bra just nu. Inga större svackor och i det stora hela har hon ju haft ett väldigt bra år med mest friska dagar.

Det är så lätt att ta saker för givna när det funkar och är bra, men jag är iaf väldigt tacksam över allt som funkar och att vi är friska hela familjen. Vi har det förbaskat bra, faktiskt!


Sandra har planerat för helgens aktiviteter, det gjorde hon redan i torsdags. Idag ska hon klippa och klistra och imorgon ska hon klippa grenar. Jaha, det är väl bara att haka på då, antar jag.

Fast igår kom hon hem med det här fina förklädet…


Och då ville hon baka chokladbollar. Det hade vi ju gärna gjort om vi hade haft smör, eller om Göran drar till affären efter kaffet här, men jag tror vi skippar det för hon pratar mer om att klippa och klistra.

Förkläde brukar hon inte vilja använda, men det här hade hon på sig hela kvällen och stoppade div krimskrams och gosedjur i fickan. Ett riktigt ”Sandra-förkläde” i glada färger, så jag förstår att hon vill ha det på sig J


Igår hade Sandra besök av skolsyster i sitt klassrum. (Sandra har eget klassrum) Så bra när skolsyster kan komma till eleverna istället för tvärtom. Hon blev vägd och mätt och följer sin egen kurva fint. Hon har ju alltid varit ganska liten för sin ålder och ett tag även underviktig pga matbekymmer. Men det har rättat till sig bra och allt är som det ska, vilket så klart känns bra även om jag inte har oroat mig för det på flera år.

Sen fick vi veta att Sandra kommer att få rida nästan varje vecka fram till sommarlovet! Ååh, vad roligt! Hon vet det inte själv än, men vi ska berätta imorrn att det är ridning på måndag iaf. Sist blev hon ju så glad över ridningen och vi tror att det var därför hon blev så trött sen i slutet av veckan. Men det går nog bättre när det blir lite oftare.


Humöret fortsatte på topp och hela kvällen gick bra. Den här veckan har hon velat tvätta sig själv i duschen, och sånt uppmuntras förstås. Det är inte alltid hon ”kan” nämligen. Ja, rent fysiskt kan hon, men det funkar inte hela vägen alla gånger. Hon måste vara på humör för att det ska fungera öht.

Vissa dagar kan hon ingenting och andra dagar kan hon ”allt” med assistanshjälp/stöd bredvid, och på funkardagar får vi ju passa på. Kul är det hursomhelst när hon vill och kan. Då blir vi nog lika stolta allihop, tror jag. Det tar lite längre tid, men har vi den tiden så finns ju inget hinder. Det brukar för det mesta gå att korta ner badet lite för att få mer tvätt-tid, för det går inte för sig att missa Bolibompa!


Ha en skön lördag!

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Tina sa...

Fantastiskt fint förkläde ! Lite avis :) ! Kunnandet svänger här med, men uppmuntras när det funkar som du skrev. Ibland tror tösen att hon kan mycket mer än vad som är realistiskt och då kan det bli jobbigt. för misslyckas vill ju ingen ! Men dubbelt skoj när det går bra och stolta som du beskrev. Ha en fin lördag och limma inte fast er nånstans bara ;) Kramar

Photo by Maria sa...

Så fint förkläde, klart hon ville ha det på sig hela kvällen..

Skönt att hon mått och mår så bra, det hoppas jag fortsätter..

Ha nu en fortsatt fin lördag..

Kram Mia