söndag 7 april 2013

Lite si och så

Antingen är det trötthet efter en härlig badvecka, eller så är det nån sjuka på G här, för damen var inte ok igår vilket märktes på både humör och aptit. Lite småhostigt är det allt och det vore ju inte några konstigheter om det är nån sjuka efter nästan ett helt år med ”frisk och kry”


Å andra sidan vore trötthet efter en badvecka inte heller så värst konstigt, och måste vi välja så väljer vi trötthet just nu eftersom vi hemskt gärna vill att damen håller sig frisk fram till sommaren och får träffa sin nya assistent så mycket som möjligt.

Men det är ju inget vi kan påverka så det är bara att gilla läget vad det än blir. Igår tog vi det iaf så lugnt vi bara kunde och jag tror att Sandra själv kände att hon inte orkade så mycket. Dels var hon orolig över att inte orka till skolan, vilket märktes när hon om och om igen gnällde ”Jag orkar skolan” och dels ville hon vara ifred en del.

Fantastiskt att hon klarar att gå undan ibland, när hon känner att hon inte orkar. Det kunde hon nämligen inte för några år sen då hon ville vara i centrum mest hela tiden, fast hon tyckte det var jobbigt. Så körde hon bara på tills hon stupade, och det gör hon inte heller längre, vilket i sin tur leder till att hon vilar upp sig fortare.

Hon ville mest lyssna på musik igår, men chipsmys blev det till kvällen, trots att hon knappt åt nån mat. Vi kände att det bara hade blivit utbrott om vi hade nekat henne och inte skulle hon bli sjukare av att äta chips en kväll, så det var inte värt att bråka om en sån bagatell. Förresten fick hon i sig lite nyttigheter till mellis innan chipsen så hon överlever säkert ;)

Skört var det ända till sängen, men vi slapp utbrott och nattningen gick bra. Fast konstigt nog somnade hon inte tidigt, utan snarare senare än vanligt. Sommartiden påverkar säkert en del även fast vi har haft lov och Sandra har fått vakna av sig själv på morgnarna. Smällen av tidsomställningen kommer väl lagom till korttids kommande vecka, gissar jag.


Vi har haft ett litet bekymmer till och från ett tag, nämligen att Sandra gärna tar med sig ”hela halva rummet” in på toan på morgnarna. Det kan börja med ett halsband och stoppar man inte så har hon snart tömt hela ”krimskrams-lådan” med kedjor, armband, halsband, nycklar, klockor, mobiltelefoner och allt vad det är, samt en hög teckningar som hon har ritat under nattens vakentimmar, och det krånglar hon med sig till toan och knölar med samtidigt som hon ska klara av toabesök och påklädning.

Det brukar sluta med utbrott innan damen är klar så jag har försökt få henne att bara ta med sig ett gosedjur (viktigt när det är skoldagar och har även fått vara så på helger) och en CD-skiva (som hon lyssnar på till frukosten) men det har varit hopplöst att få henne att förstå det där mer än ett par dagar. Så nu har jag satt foton på sängbordet och hoppas att det ska få henne att förstå bättre.


Texten är inte till för Sandra, eftersom hon inte kan läsa, utan jag har börjat med text under alla nya schemabilder, och andra bilder, för att alla runt Sandra ska veta vad bilderna betyder och säga lika när vi går igenom dom med henne.


Kommande vecka har ”Neurobloggarna” tema ”Tonåring” Välkomna in och läs, gilla och sprid sidan. Det går också bra att lämna bidrag till våra teman genom att skicka en länk som meddelande på sidan.

♥ Kram ♥

1 kommentar:

Tina sa...

Skrev kommentarer två gånger som bara försvann ?? Försöker igen ! Härligt att Sandra kan visa när det är jobbigt, det är ju värt massor ! Badsemestern såg mysig ut ! Hoppas hon vilar ikapp och orkar skola och ny assistent inskolning.
Ja vad svårt det är att bryta mönster och ändra saker. Men hoppas det går lättare med bilderna inför mornarna i badrummet. Verkar kunna ta lite väl mycket tid annars....
Ha det gott, kramar