torsdag 18 april 2013

Ändrade planer

Även om verkligen allt funkar jättebra och framtiden ser toppenbra ut för Sandras del, så har det ju varit en del pusslande och planerande, ringande och ansökande förstås. Däremellan har vi varit assistenter med allt vad det innebär, även om det också funkar hur bra som helst.

Men man hinner aldrig ifatt sig riktigt och det är säkert därför jag inte mår riktigt okay för tillfället, fast nu vågar jag nog säga att migränen har släppt taget iaf, för nu har den varit helt borta i ett helt dygn.


Igår sken äntligen vårsolen efter några dagars regnande och jag planerade en promenad med kameran medan Göran hade jobb att göra. Men längre än så hann jag inte, för dom ringde från korttids och berättade om en mycket trött tjej som inte mådde bra. Så jag ringde taxi och bad henne köra hem Sandra istället för till skolan.

Så fort Sandra kom hem så började tårar, låsningar och utbrott. För trött för allt, liksom. En dag då man behövde ha allt tålamod jag inte hade… Men tillslut blev hon iaf nerbäddad i soffan med en film.


Göran kortade ner sitt jobb för dagen och var hemma redan till lunch, tack för det! Han matade i Sandra lite makaroner och hon piggnade till en liten stund, sen passade jag på att fixa toa- och badrutinerna med henne så länge energin från makaronerna satt i.

Efter det däckade hon i soffan igen och där vilade hon tills det var dags att flytta över till sängen för natten, ganska mycket tidigare än vanligt. Vi ville inte att hon skulle hinna somna i soffan, för det är ingen hit att väcka henne sen, nämligen.


Lagom till jag tänkte gå och sova så vaknade damen och var pigg! Men hon fick gå på toa och sen stoppade jag om henne och hoppades att hon skulle roa sig själv tills hon somnade om, och det gjorde hon faktiskt. Skönt!

Idag ska Göran jobba, men vi har tur för han jobbar inte längre hemifrån än att han kan komma hem en stund mitt på dagen. Jag har nämligen ett frissabesök inbokat och det är ju inte livsviktigt, men skönt att slippa boka om iaf.

Sandra, och assistent Jane, missar en invänjningsdag i skolan, men det är inte mycket att göra åt. Vi har tiden för oss och nästa vecka hoppas vi damen är pigg igen, för då är det två invänjningsdagar på raken. Så hur damen än mår under dagen idag så blir det ledigt imorrn, för att samla krafter och inte däcka igen.


Ja, det blev väl inte ett jätteintressant inlägg, men så är iaf läget just nu. Jag önskar er en fortsatt fin vecka!

(Nåt fotande har inte orkats/hunnits med på ett tag så idag bjuder jag på lite minnen från Marbella-resan i början av året)

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Tina sa...

Ja det gäller att vara flexibel hela tiden. Att ställa om sig och slå på assistent knappen snabbt. Dag som natt. Och även om det är vårt jobb så är vi människor med egna behov också, även om dom har blivit väldigt små numer. Eftersom dom inte får plats eller hinns med. Jag hoppas Sandra piggar på sig och det inte blir nåt annat av tröttheten. Många tankar och varma kramar kommer här.

Photo by Maria sa...

Hoppas hon är pigg i morgon igen..

Många kramar till er..

Mia