onsdag 24 april 2013

Alla barn har rättigheter

Jag är så tacksam över att allt runt Sandra funkar så bra, med fantastiska människor som alla respekterar, och tycker om henne. Det handlar väldigt mycket om förståelse och rätt bemötande. Det låter kanske konstigt, men jag är tacksam över att hon har så pass stora hjälpbehov att det liksom inte är nån tvekan.

Jag har vänner som inte har det lika bra. Både nära vänner, och föräldrar jag känner till på lite håll. Föräldrar till barn med npf utan begåvningsnedsättning, där det inte är lika tydligt att deras barn behöver rätt bemötande. Där dom inte ”passar in i skolans mall”

Jag är så tacksam över att Sandra behöver gå i en träningsskola! En skola som helt och fullt anpassas efter Sandras behov. För jag vet att det finns många elever, som klarar alla ämnen och skulle gå ut skolan med bra betyg om dom orkade vara där. Istället blir dom hemmasittare, för skolan kan inte anpassas så dom orkar gå dit. Skolan ställer för höga krav och det är eleverna som måste anpassa sig.

Eleverna känner sig misslyckade och föräldrarna får skulden. Jag känner till några föräldrar vars barn inte orkade med livet längre. Föräldrar som har kämpat mer än vad nån kan förstå.

Jag vet att det finns mindre lämpliga föräldrar, men dom allra flesta gör allt för sina barn och jag blir arg när man rakt av skyller allt på föräldrar utan att vara insatt i situationen!

Idag är det lätt att sprida information. Dela dom här länkarna vidare!


♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Tina sa...

Jag förstår precis hur du menar, jag är också tacksam mitt i allt att vi har rätt till träningsskola med fantastisk, utbildad personal där tösen stortrivs ! Jag lider med dem du beskriver som inte får den hjälp dom behöver. Sverige borde skämmas ! Kramar

Johannes mamma sa...

Det här har jag också känt många gånger.Jag är också tacksam för att det inte finns några tvivel om att Johannes behöver träningsskola som sin skolform.
Jag vet också barn som far illa i den svenska skolan. En skola som ibland slår sig för bröstet och tror sig veta och kunna allt men som i själva verket behöver fortbilda sin personal inom dessa områden.
De här barnen blir hårt drabbade och hela familjer hotar att gå under för att man inte orkar med.
Håller med Tina:
Sverige borde skämmas. Vi skriver idag 2013 och skolan borde ha kommit längre med dessa frågor!
Dessutom behöver elevhälsan mera resurser; på alla områden. Skolsköterskor, kuratore, psykologer,läkare. De gör i många fall så gott dom kan men har inte de resurser som krävs.