fredag 5 april 2013

Påskfest och datorfritt

Nu är vi hemma igen, en dag tidigare än planerat, efter en superfin påsklovsvecka i en stuga vi hyrde. Men mer om det imorrn, för först tänkte jag berätta hur vår påsk var, så det kommer i rätt ordning.

Men ni må tro att det var skönt att vara nästan utan uppkoppling i nästan en hel vecka! På riktigt avkopplande, faktiskt. Inte för att jag känner nåt tvång att uppdatera och svara hit och dit, men jag tycker ju om det! Det är det som är kruxet, så jag har så svårt att hålla mig ifrån, för jag saknar att inte skriva blogg, och jag saknar alla på fb när jag inte går in där. Så finns datorn och uppkopplingen så kan jag inte låta bli. Men skönt var det, när jag inte hade något val J

Sandra fick blomsterbud från finaste
Svensk Personlig Assistans till påsk

Påsken firade vi innan vi åkte, dvs på långfredagen, eftersom vi mest satt i bilen på påskafton. Dessutom var det rätt skönt att fira innan Sandra började fråga och längta för mycket. Faktum är att hon knappt pratade om påsken alls, förrän på skärtorsdagen då hon kom hem från skolan.

Hon hade en godispåse med sig som påskkärringen hade delat ut till alla elever i skolan, berättade hon lyckligt. Dom hade haft påskfest och Sandra var med på sina villkor, glad och nöjd med rätt anpassning.


Hon berättade vart påsarna var gömda nånstans (tror jag hon menade iaf) och hon var så stolt över att ha en alldeles egen godispåse med hennes namn på. Ibland behövs det inte så mycket, för godiset i påsen var inget hon gillade, men lycklig var hon J Hon kan ju föralldel ha ätit upp det hon gillade innan hon kom hem..

Sen fick hon godis av fina chauffören också, och det gillade hon och fick såklart smaka på direkten, men några sparade vi till påskägget sen.


Vi berättade inget om nåt firande förrän på fredagsmorgonen, mest för att få en lugn torsdagskväll och natt. Det lyckades bra och damen var pigg och utvilad på morgonen, när jag berättade att vi skulle fira påsk.

Vi målade lite ägg på förmiddagen, och här är hon i full färd med att måla ett ”lakrits-ägg” till Göran. Finurligt tycker jag, eftersom Göran gillar lakrits och helst vill ha det i sitt godisägg.


Efter maten gömde vi godisäggen och mumsade en stund och sen var det färdigfirat. Humöret var på topp hela tiden och allt gick jättebra.

Sandra letar efter sitt ägg

Sune fick så klart lite godis han med.


Fast han var lite nyfiken på vårt godis…


Det var det, det. En alldeles lagom påsk med rätt anpassning hela vägen. Imorrn ska jag berätta hur vår vecka har varit, men jag avslutar det här inlägget med att svara till anonym som skrev att man kan ordna så en brukare får assistans även när h*n är sjuk.

Jodå, Sandra har assistans även när hon är sjuk, och det står t.o.m. i beslutet att hon får ha assistent när hon ligger på sjukhus. Så för oss är snarare problemet att hon själv inte fixar att ta in andra människor än oss föräldrar (som är hennes assistenter) när hon blir sjuk eller för trött. Men det är ju nånting som måste fungera längre fram, så vi får ju öva på det lite försiktigt.

Ha det fint och på återseende.

♥ Kram ♥

1 kommentar:

mamma Z sa...

Tror man mår bra av att ha det Datafritt, även fast jag skulle längta ihjäl mig efter att få skriva av mig när det behovet kommer..
Hoppas ni hade det bra i stugan!

kramkram