söndag 28 april 2013

Nu är det klippt

Ja, igår klipptes det både på längden o tvären, ute o inne. Fina collage gjordes inne…


…och buskarna kanske överlever där ute… Med lite tur. Men Sandra hade kul och buskar kan man ju skaffa nya, eller vara utan. Vi har ändå ingen tjusig trädgårdstomt så det kan ju kvitta, faktiskt.

Egentligen hade ju Sandra planerat för klippning av grenar och buskar idag, men det där att vänta med saker som man kan göra direkt, det är inte Sandras melodi så det blev avklarat mellan collagen igår.


Så vad vi ska hitta på idag vet jag inte riktigt, men hoppas att det blir en biltur eller nåt. Jag orkade nämligen inte med nån packning av korttids- och ridväska igår för mitt huvud ville vila, så det måste göras idag och görs helst när resten av familjen är på annat håll.

Det var ganska skört här igår och vi fick balansera på lagom nära håll. Göran hade fullt sjå med att hålla henne utom syn- och hörhåll från grannarna. Inte för grannarnas skull, utan för att Sandra blev störd av att dom var ute.

Inne funkade det bäst om Göran och jag höll oss utanför det rum Sandra var i, och bara gå in korta stunder i taget när det lät som vi behövde visa oss.

Dagar då Sandra behöver vara mycket ifred innebär inte att Göran och jag kan göra vad vi vill nån annanstans, utan det kräver en väldig passning och man får lyssna av på avstånd hela tiden, för vid minsta tecken på oro så måste man agera innan det blir utbrott. Så såna dagar är rätt jobbiga för psyket även fast det nog ser ut som att vi inte jobbar alls om nån skulle se oss utifrån.

Man måste vara på helspänn och lyssna/läsa av situationen precis hela tiden. Är man nära måste man snabbt gå undan, är man i rummet bredvid måste man snabbt vara på plats. Så vi var lite trötta sen, när kvällen kom och lugnet la sig. Men nöjda ändå att allt gick bra och utan utbrott och större oroligheter.


Fast lugnet höll inte i sig så länge. Mellan 22-23 brukar det bli tyst i Sandras rum, men hon höll igång och verkade rätt pigg inatt. När klockan hade passerat midnatt tänkte jag att hon kanske behövde gå på toa, eftersom hon drack lite mer än vanligt igår kväll till chipsen.

Att gå in till Sandra mitt i natten är sånt man helst undviker… Hon behöver påminnas att dricka ofta, men helst inte för sent då, just av den orsaken. Inatt gick jag tillslut in och bad henne gå på toa, med låsningar, utbrott och näsblod som följd.

Hon kom iväg iaf, och sen blev det byte av nattlinne, torkande och tröstande en stund och Sandra ville gå upp för hon tyckte att det skulle vara morgon. Men tillslut fick jag stoppa om henne och gå och lägga mig. Sen låg jag och lyssnade på hur hon stökade runt i sitt rum och det blev inte tyst förrän vid fyratiden.

Hon är vaken nu, men jag hoppas hon somnar om ifall den här dagen ska bli trevlig. Men jag gissar att det snart är dags att låta henne gå upp.

Jag önskar er iaf en fin dag! Hoppas solen strålar lika fint hos er som har tid att njuta av den (sa hon lite avundsjukt ;) )

Nyckelpiga fast tvärtom?


♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Hoppas ni får en fin dag trots trötthet och inte allt för mycket utbrott..

SöndagsKram
Mia

Lena sa...

Det låter som det kan bli en lång dag hos er idag :(
Stackars Sandra som knappast sovit!
Hoppas att dagen ändå går bra och att hon kommer isäng skapligt så hon är pigg tills på måndag!
Kramar om//Lena

Tina sa...

Pigga barn på natten borde förbjudas....men har inte kommit på hur !! Har du missat att berätta för Sandra att det är naturligt att sova ;) ? Vi provade att berätta men verkar inte gå hem riktigt....<3 Skämt å sido så hoppas jag Sandra och hennes föräldrar har klarat dagen hyfsat. Imorgon måndag, en dag närmre tills du ska få en bamsekram <3