torsdag 25 april 2013

Bra lagar och kunskap

Igår hade jag en skön slappardag och, förutom att jag blev lite nedstämd av att ha människor i min närhet som kämpar och mår dåligt, så var det en bra dag. Ni som läste mitt inlägg igår, och vill hjälpa till att sprida viktiga länkar, så la jag till en länk som också är viktig. Och sorglig.


En del tycker att jag bryr mig för mycket. Det kanske jag gör… Men jag kan inte sova gott om natten om jag blundar och låtsas som att alla har det lika bra som vi. Jag blir på riktigt ledsen när barn far illa (och i värsta fall inte vill leva) och jag kan inte bara skita i det, även om jag inte kan göra så mycket åt det. Att sprida verkligheten är iaf ett sätt att få upp ögonen på dom som tror att allt är lika bra som lagen säger.

Samtidigt vill jag understryka att Sverige faktiskt är ett bra land och jag är så tacksam över att det finns lagar,  som är väldigt bra, och som inte finns i så många länder. Men dom ska följas också.


Jag ska inte jämföra mig själv med dom som har det så här tufft, men jag har också kämpat, varit maktlös och försökt få folk att anpassa livet runt Sandra. Jag har också blivit anmäld (fast det avskrevs direkt) och jag har också en oro över att andra ska missförstå situationen och dra felaktiga slutsatser.

Sandra har också mått dåligt och blivit stress-sjuk varje vecka med kräkningar, nattvak och utmattning. Tack och lov har hon inte förstånd att göra nånting drastiskt för att slippa må dåligt, tack och lov bytte vi skola, och tack och lov fick vi korttids och assistans. Tack och lov vände det och Sandra, och vi, mår idag jättebra. Det borde vara en självklarhet för alla i ett land med fina lagar och bra skydd!

Nåja, det enda som hjälper är nog att fortsätta sprida kunskap för att öka förståelsen.


Damen kom iaf hem igår, och det var gott att få hem henne, även fast hon inte alls var på humör. Tröttheten slog igenom och det var mest grinigt och skört, och hade väl varit det lite till och från under veckan både i skolan och på korttids.

Som tur är så är alla proffs på att anpassa och sänka kraven, så dagarna funkar ändå, och inskolningen hade gått jättebra, vilket är det som är viktigast nu.

Morgonen är skör den med, och jag hann inte klart här innan damen skulle upp. Så ifall det är lite rörigt så beror det på att jag lämnar en skör tjej ifred, hon låter som hon låter när nåt är fel, jag går dit, rättar till, lämnar ifred, går tillbaks… ja, lite så.


Må så gott, alla!

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Tina sa...

Jag är likadan, bryr mig kanske för mycket. Älta inte allt får jag höra ibland. Men man är som man är !
Jag tycker själv att det är viktigt att belysa saker som är fel och ställer till det i folks liv. Vi har det också ganska bra, lite saker som behöver justeras bara...;) Kramar om underbara dig !

Bellan sa...

Äh, jag hittar inga bra ord att skriva - du har skrivit så bra så jag får inte fram nån bra kommentar.
Men en kram kan jag få fram iaf! Kram, kram ♥

//Bellan