söndag 19 februari 2012

Vilodag

Sandra var pigg igår :) Men inte jag… Jag kände mig som jag brukar när min konstiga ”kräk-sjuka” är på G då jag bara däckar och kroppen lixom lägger av. Så jag tänkte att jag skulle försöka jobba lite förebyggande och ta mig en tupplur på dagen.

Nu är det ju inte helt lätt att bara gå och lägga sig mitt i alla rutiner och måsten, men det är ju tur att vi är två som kan hjälpas åt iaf. Så efter maten la jag mig och sov i över en timme. Sen gick jag och la mig en gång till innan kvällen började här. Och det har iaf hållit sjukan på avstånd än så länge, men jag känner mig fortfarande inte helt ok så jag får nog försöka ta en tupplur idag med.


I övrigt var det ju en lugn dag igår, inte bara för mig. Sandra behövde det också, även om hon var pigg. Det är inte långt till ”för trött” i hennes värld, så det blev ”klippa i kataloger” och se film mest hela dagen, mellan alla rutiner och lördagsbestyr.

Man märkte att tröttheten inte var långt borta så fort det blev lite krav, som att gå på toa och sånt, t.ex. Då kom låsningarna fortare än dom annars gör.


När jag hade sovit första gången, och skulle gå ner i duschen, sa Göran att han kunde fixa kaffe undertiden, så sa han på skoj att han inte tänkte baka tårta. När jag sen precis skulle gå ner i duschen ropade Sandra. Hon hade en bild till mig som hon hade klippt ut ur leksakskatalogen – en tårta i leklera! ”Den är till dig efter duschen” sa hon, goa unge!

Idag får vi se hur lilla damen mår och om vi ska satsa på övernattningen hos Maria imorgon, som vi hade tänkt. Hon käkar frukost nu och verkar pigg och glad.


Ha en fortsatt skön helg!

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Maritha sa...

Vad bra att du förebygger så du slipper sjukan och hjälper det med att sova så sov idag också!!!!

Hopaps ni får en lugn och skön dag!

Kramar Maritha

Annelie L sa...

Hoppas du får och kan ta det lugnt idag också, vila och sov så mycket som dagen erbjuder. Kanske Göran och Sandra kan åka ut på en biltur?
Det vore ju skönt om du kan mota Olle i grind, så att du slapp den eländiga sjukan.
Det är kanske tröttheten som kommer efter er semester, tre veckor utan rast är mycket för kropp och själ.
Ta det fint och mumsa på Sandras tårta i tankarna. För det är ju tanken som räknas..
Kram vännen // Annelie